Cand. jur. på


16 år siden 3 kommentarer Klummen social tillid samfundskritik

5Vise om jobcentrene
Fra Langeland til Skagen der har vi et system, · med lægekonsulente... [...]
Rim og vers · satire, sygdom, ledighed
5 år siden
9Krænkelser
Vi skal til at undskylde krænkelser · fra nu skal den danske sang v... [...]
Digte · satire, politik, krænkelse
5 år siden
9De letkøbte råd
Man må smede mens jernet er varmt, · for enhver er jo sin egen lykk... [...]
Digte · konflikt, letkøbte løsninger, satire
5 år siden
4Mod dumhed
Mod dumhed kæmper selv guder forgæves, · fordi belæringen, som der ... [...]
Aforismer og gruk · citat, dumhed, sindet
5 år siden
8Tv-serier skal ses en gang om ugen
Film skal ses i biografen. · Det var Ole Michelsens faste afslutnin... [...]
Klummen · meninger, tv-serier, medier
5 år siden
3Dionysos
Du tror, du kan få os til at glemme, · du tror vi bare skal slå os ... [...]
Digte · drukture, alkoholmisbrug, dårlige løsninger
5 år siden
2Handsken
Der lå handsken, ensom og forladt · Ingen tog den op · Det kostede fo... [...]
Digte · ligegyldighed, ligeglad, tavshed
6 år siden

Puls: 5,9

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mogens Sørensen (f. 1957)
Jeg satte mig ned og ville skrive en tekst til kategorien Smilebåndet, men så opdagede jeg, at det vist ikke er noget at grine af - eller..? Det vil jeg nu overlade til læseren at vurdere.
En bekendt af undertegnede på 45 og uddannet cand. jur. har været ledig så længe, at hun nu er på kontanthjælp, på "bissen" som det hedder i slang afledt af den gammeldags betegnelse bistandshjælp. Som alle andre, der starter i dette system, skal hun udfylde et skema med oplysninger om sig selv, og der skal krydses af, hvilke uddannelser man har inklusiv skoleuddannelserne. I lighed med undertegnede er hun gammel nok til at have fået realeksamen inden den blev afskaffet og sætter derfor kryds ved den, men ikke tiende klasse, der før var alternativet til realeksamen. Hun har godt nok sat kryds ved studentereksamen og lang videregående uddannelse, som hun så præciserer med cand. jur., jurist, men hendes sagsbehandler hører til en yngre aldersgruppe, der ikke har oplevet realeksamen. Hun kigger på skemaet og konstaterer, at der ikke er kryds ved tiende klasse, så hun siger: "Jeg kan se, at du ikke har folkeskolens afgangsprøve, så den kan du passende tage på VUC, det vil åbne nogen muligheder for dig."
Der er ikke noget at sige til, at borgeren udbryder, at hun for fanden er cand. jur., men sagsbehandleren hører tilsyneladende ikke og fastholder stejlt, at hun skal tage tiende klasse på VUC, for den har hun ikke.
Så om der skal grines eller grædes? Døm selv.
En anden hændelse i min bekendtskabskreds er en mor til fire, hvis yngste på seks år fik en hjerneblødning allerede som toårig. Den overlevede han, men med nogle lammelser. Hans mor står op hver morgen klokken seks for at træne med ham, men da hun skal aktiveres, fordi hun er på bissen, så skal hun møde klokken ni på et plejehjem for at gå til hånde, og med hendes bopæls afstand til dette plejehjem er det nødvendigt at stå op klokken otte. Begrundelsen for denne aktivering er - hun skal lære at stå op om morgenen!
Skal der grines eller grædes? Døm selv. Men i hvert fald kan det få mig til at overveje kvalifikationsniveauet hos dem, der varetager vores kontanthjælpssystem.
Ledige teologer har flere gange fået "tilbudt" aktivering som kirketjener, det skulle være fagrelevant efter præcis samme logik, som at en arbejdsløs skolelærer skulle have "fagrelevant" aktivering som skolebetjent.
Logikken i aktiveringssystemet er en videnskab for sig. Det kan selvfølgelig være, at de også aktiverer arbejdsløse officerer som kirkegårdsgravere, for de har jo lært at have mange under sig.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/09-2007 23:54 af Mogens Sørensen (Mons1957) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 434 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.