0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
Kvinderne går på den smalle klippesti. Deres rygge er ranke, deres pander oprejste under de tunge blikspande fyldt med vand. Deres nøgne fødder finder hurtigt og sikkert det næste fodfæste. Lægmuskler spændes og slappes. Kvinderne bærer kangaer i klare farver bundet over brystet. Skuldre og lægge er nøgne og den mørke hud glinser snart af sved og dråber fra spanden, der ved den mindste uforsigtige bevægelse skvulper over. Et spædbarn vugges i søvn på ryggen. Et andet vågner og drejes om, så den søgende mund kan finde brystvorten.
Kvinderne synger, de næsten danser afsted på stien. Skuldre, bækken og ben bevæger sig i hurtig rytmisk takt til sangen. Ryggene ranke, panderne rejste. Luften er fyldt med latter og øjnene er glade og levende. Pole pole, lyder det ind imellem, når stien skråner.
Nu nærmer de sig landsbyen, sangen stilner af og forstummer så helt. Læberne lukker for smilene og øjnene slås ned, men panderne er stadig oprejste under byrden. Mændene skal ikke have del i deres hemmelighed; sangen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/12-2008 05:13 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Blandede tekster.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.