0Blæst
1. · For tre uger siden var Anita mirakuløst nået i land på Vestvåg... [...]
Noveller
12 år siden
0Dias 8
Han læser højt af farvefloraen og forsøger at bestemme en lille g... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 7
Han bakker lastbilen ned ad den smalle grusvej. Må slå det ene si... [...]
Kortprosa
12 år siden
0Dias 6
Han går med lange skridt henover den nyslåede mark, standser og i... [...]
Kortprosa
12 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Enol Remark (f. 1964)
På bjergskråningen går Alpaca-fårene med deres tynde ben og lange pels. De nipper af det tørre græs. Et par store drenge sidder og spiller panfløjte. De bærer strikkede huer i mange farver og mønstre. En gammel mand sidder på en sten og væver bælter. Kvinder i alle aldre henter vand i spande, som de bærer i åg på skuldrene. De samler brænde, som de bundter og bærer hjem på ryggen med en rem om panden. Kondorer flyver højt og majestætisk i det kolde blå himmelrum.
Pludselig lander en af de store fugle på et klippefremspring. Dens landing er tung og langsom og dog elastisk. Den spejder efter et bytte. Letter med kraftige lydløse vingeslag og styrter sig med dødsfart over et spædbarn. Snøret i uldne tæpper med farvestrålende bånd om. Efterladt på jorden i et uagtsomt øjeblik, mens den unge mor skæmter med en fløjtespillende dreng. Hendes skrig gjalder mellem bjergsiderne, da fuglen letter med barnet i sine klør. Ekkoet fortager sig og alt bliver stille.
Får og mennesker stirrer mod himlen, hvor den hellige fugl med sit bytte stiger og stiger. Bånd og tæpper vikles fra bylten og svæver mod jorden. Barnets små buttede arme og ben basker i forundring over friheden. Det stiger med fuglen. Bliver gyldent.
Guden har taget sit offer.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/12-2008 05:13 af Enol Remark (Mole) og er kategoriseret under Blandede tekster.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.