1Cutting
Hun har efterhånden hørt sangene på computerens playliste mange g... [...]
Kortprosa
14 år siden
1Svage forældre slår – børn får sår
Bassen pumpede i mine øre. Det var allerede højt nok, men jeg var... [...]
Noveller
14 år siden
5Far kom om natten
Far kommer altid sent om aftenen. Når resten af huset var gået ti... [...]
Noveller
14 år siden
4Unfaithful
Jeg vågner og kigger mig omkring. Sætter mig op i sengen og sukke... [...]
Blandede tekster
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Line Dalbro Jensen (f. 1987)
Jeg vågner og kigger mig omkring. Sætter mig op i sengen og sukker. Får kæmpet mig fri af dynen og finder mit tøj og lister ud af værelset. Fuglene er begyndt at synge udenfor. Det blev alt for sent. Alt for sent.
Jeg cykler hjem mens løber tårerne ned af mine kinder. Da jeg har fået låst min cykel udenfor huset, kigger jeg op. Der er heldigvis ikke lys i lejligheden. Lister op og låser mig ind. Der er ingen. Heldigvis. Frederik må have været gået tidligt. Eller så er han ude efter morgenbrød. Jeg går gennem lejligheden og kigger på billederne af mig og ham, vores fælles venner og familie. Sukker igen. Under bruseren finder jeg saglighed. Fred. Står længe og lader vandet rense nattens lyst væk fra mit sind og min krop.
Jeg er alene hjemme hele dagen. Læser til eksamen. Ser tv. Da Frederik kommer hjem sidder jeg foran min bærbar og skriver. Jeg kigger op og smiler. Rejser mig og kysser ham.
Vi snakker ikke sammen. Vi begynder bare at lave mad sammen - vores ritual. Det er det eneste tidspunkt vi ikke snakker, skændes eller diskuterer.
Der er roligt - stille før stormen.
Vi spiser og snakker. Jeg spørger til hans dag og han til min. Min mobil ringer. Jeg tager den. Efter snakken, sætter jeg mig igen. Han spørger hvem det var, svarer at det var mine veninder der ville høre om jeg ville med i biografen og en tur i byen.
Efter maden, vasker vi op - igen ingen snak. Han sætter sig ind og ser fodbold og jeg gør mig klar til turen. Han kommer ud til mig, kysser mig og spørger om det bliver sent. Forsikre ham at det ikke bliver så sent som i dag, det er jo bare en lille tur - en løgn. Han nikker og går igen.
Kigger mig selv i spejlet. Ryster opgivende på hovedet over min opførsel. Min mor ville blive rasende hvis hun vidste noget.
Jeg elsker ham jo. Han er min verden. Vi har været sammen længe og været igennem meget. Men alligevel. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Det slår Frederik ihjel at jeg er lykkelig - med en anden. Hver gang jeg går ud af døren for at tage i byen dør en smule af ham. Jeg ved at han ved jeg er ham utro. Jeg behøver ikke lyve for ham. Jeg havde ikke behøvet at fortælle at jeg skulle ud med veninderne, for han ved godt at det ikke passer.
Han ser stadig fodbold da jeg skal til at gå. Han rejser sig for at kramme mig. Står og holder mig tæt ind til ham. Jeg kan lugte ham og bliver ør i hovedet. Hvorfor gør jeg det her mod ham? Jeg torturerer ham. Forstår ikke hvorfor ikke vi gør det forbi. Det ville måske være det bedste, men vi ved begge to at vi aldrig ville kunne leve uden hinanden. Jeg burde måske gøre det forbi med den anden i stedet for?
Jeg trykker mig længere ind til ham og han holder tættere om mig. Siger at han elsker mig. Jeg siger at jeg også elsker ham. Dette er ikke en løgn. Men resten af aftenen vil bygge på en. Han kysser mig og siger at jeg må hilse mine veninder.
Da jeg lukker døren og går ned mod gaden, græder jeg. Jeg burde være hos ham - ikke den anden.
Jeg ved at Frederik nu sidder alene, i vores lejlighed, med billeder af ham og mig - og jeg er ikke hos ham!
På et tidspunkt må bærret flyde over og det må slutte. Men hvilket af dem vil slutte? Hvem vil dø til sidst, så modparten kan være lykkelig?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/11-2009 16:40 af Line Dalbro Jensen (Dalbro) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 623 ord og lix-tallet er 19.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.