4Lignelsen om den frelste søn
En bonde havde to sønner. Den ældste havde altid været den mest a... [...]
Eventyr og fabler
14 år siden
7Åbne øjne
"Det går ikke længere." · "Hvad mener du?" · "Det her. Vores liv samm... [...]
Kortprosa
14 år siden
2Vandværket
Vibeke havde følt det i første øjeblik, hun havde kastet sit blik... [...]
Noveller
14 år siden
1På træet i haven stod der
"Her ligger Njosnavelin · Hvor de evige sjæle sejler uden bekymring... [...]
Digte
14 år siden
0Det sidste kærlighedsbrev
Som en engel fra himlen · Kom du uden nogen form for advarsel · Jeg h... [...]
Digte
14 år siden
0Lux Aeterna
Puslespillet falder fra hinanden · En eneste brik vælter · og resten ... [...]
Digte
14 år siden
1Nøgler
Engang for længe siden fandtes der kun én nøgle og ikke andre. Nø... [...]
Eventyr og fabler
14 år siden
0Bare en pille
En pille er altid god. Én gang om dagen. To gange om dagen. Tre? ... [...]
Blandede tekster
14 år siden
0Føl smerten
Jeg tænker, at jeg jo bare kan prøve at være kreativ. Der sker jo... [...]
Blandede tekster
14 år siden
3Stjerner kan skinne
Det er vigtigt at vi hjælper hinanden · med at blive stjerner · Så v... [...]
Digte
14 år siden
9Liderlige Hunde
Han sad på bænken som sædvanlig. Blomsterbuketten lå i hans skød,... [...]
Noveller
14 år siden
6Tabula Rasa
Jeg banker på døren, og inden længe åbner hun. Hun kigger på mig ... [...]
Kortprosa
14 år siden
0Trinity
I dag havde jeg frokost med gudinden · Hvor hun dog skinnede! · Skøn... [...]
Digte
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Christian Dybdahl Troelsen (f. 1991)
Hun vågnede op og vinduet til terassen stod åbent. Det blæste, men det var ikke det der føltes underligt. Det var noget andet. Noget man ikke kunne sætte fingeren på. På natbordet viste det digitale ur 7.50. Hun skulle skynde sig hvis hun ville nå i skole. Hun sprang morgenmaden over og hoppede på cyklen der stod ved garagen. Hun tænkte ikke videre over, hvorfor det var så koldt eller hvorfor hendes tøj ikke blæste i vinden. Heller ikke da folk på gaden kiggede. Hun havde alt for travlt. Igennem by og cykelsti skulede folk stadig, men hun lagde ikke mærke til noget.
   Inden for kort tid stod hun foran skolen og var allerede på vej ind. Hun kom til at tænke på hvorvidt hun var gået i bad inden hun tog afsted. Selvfølgelig. Det ville jo være en katastrofe hvis ikke. På gangen mødte hun sine to bedste venner Emma og Thea og råbte "Hej". De lignede hinanden på en prik. Ikke fordi de var tvillinger, eller fordi de havde de samme gener. De gik bare i det samme tøj og havde ens make-up på. De to tvillinger hørte råbet og kiggede op. De skulle til at svare tilbage, men begyndte i stedet at småfnise og løb den anden vej. Det var da underligt. Hun var ikke den mest populære pige i skolen, men det var tæt på. Hun hang ud med de rette mennesker og fulgte moden. Hun var blandt eliten.
   Igennem engelsk og historie blev hun stadig ignoreret. Hun frygtede for hvad der var galt. Hvad kunne det være? Det var først i den sidste time, at en dreng henvendte sig til hende. Hans navn var Emil og de havde været kærester for mange år siden. Han var ikke specielt flot, men han besad en egenskab til at være dødirriterende. Han var på det sidste blevet gode venner med Sebastian og derfor også skønhedsdronningen. Skønhedsdronnigen var skolens herskerinde og Sebastians kæreste. "Hvad så, har du ikke glemt noget derhjemme?". Han sagde det med et ondsindet skraldgrin. "Hvad mener du?" spurgte hun tilbage til Emil. Han grinte nu højere og kiggede tilbage.
   Der stod skønhedsdronningen sammen med resten af hendes slæng. Det kunne ikke være sandt. Hun var blevet gjort til grin foran skolens mest vigtige personligheder. Efter at have trådt ud af klasseværelset igen havde hun fri. "Stinkbombe", "fattigrøv", "hippie", "bumsefjæs". Disse var blot nogle få af de skældsord hun fik smidt i hovedet på vej ud fra skolen. Det føltes som om alle havde forenet sig i en kamp for at gøre hende til grin. Situationen var langsomt ved at blive hysterisk. Hun tog sin cykel foran skolen og satte kursen mod den indre by. Det var blevet eftermiddag da hun stod foran en kontorbygning. Ved hoveddøren stod der i sølvbogstaver BeautyCorp. Inc. Her arbejdede hun altid efter skole. Hendes job var at stable hudprodukter i rigtig orden og pakke dem ned i kasser. Disse kasser ville så blive sendt ud til utallige butikker, der så ville sælge dem videre til forbrugerne. Da hun trådte indenfor blev hun mødt af receptionisten. Hun var normalt så sød, men nu gav hun bare et nedladende smil. " Er dette en form for vittighed?" spurgte hun. "Dette er en virksomhed. Ikke et sted hvor du kan gøre som du vil". Vis dog lidt respekt". Bang! Sagde det da ordene ramte. Hvordan skulle hun vise respekt? Og så stod der pludselig to vagter samt firmaets chef foran hende. "Du er fyret!" blev der råbt, og det var hun.
   Hele verdenen spinnede rundt. Hun kunne ikke finde hoved og hale i det hele. Og som om tingene ikke kunne blive værre kom hun i tanke om at hun også skulle til en modefest. Det foregik på en natklub inde i midten af bykernen så hun skulle skynde sig igen. Det var en af de gallafester, hvor man skulle være skrevet op og der stod dørmænd for at tjekke en. I dette tilfælde var dørmanden lidt af den buttede type. "Hvad er dit navn?" spurgte han barskt, da hun nåede op til indgangen. Hun skulle til at svare, men så kiggede dørmanden pludseligt underligt på hende. Han åbnede munden igen og ud kom ordene "Nej vent hvordan er det du ser ud?".
   Hun følte sig mere end underligt tilpas nu. Det var ikke bare en fornemmelse. Det havde været mere end en fornemmelse hele dagen, men nu stod det næsten klart. Det var noget håndgribeligt. "Hvad mener du?" spurgte hun dørmanden. Det var nu. Klimaks. Point-of-no-return. Ordene skar sig igennem luften og stak som barberblade. Det var som om tiden var stoppet. Man kunne næsten høre dørvagten gentage ordene igen og igen. "Du er nøgen" "du er nøgen" "du er nøgen".... På en måde kom det ikke som en overraskelse.
   Det var som om hun havde vidst det et sted hele tiden. Det var grotesk, men alt gav lige pludselig mening. Hun var blevet gjort til grin foran sine venner, mistet sit job og nu stod hun nøgen foran en dørvagt. Håret var filtret, makeuppen var glemt derhjemme og hun lugtede af lort. Fuldstændig nøgen.
   Det var for meget at overkomme på en gang. Hendes krop var blottet for verdenen uden nogen form for hæmninger. Man kunne ikke miste mere end dette, men hun var faktisk ligeglad. Hun gad endda ikke tage noget tøj på. Hun gik bare videre igennem byen nøgen hele natten lang, for hun havde ikke noget at skjule længere.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 25/12-2009 15:20 af Christian Dybdahl Troelsen (JackismyRelief) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 911 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.