9Facebook date v. 1.0
Så mødes vi igen. Blodet bruser i mine ører og jeg kan ikke høre ... [...]
Noveller
14 år siden
1Han spejler sig i spejlet
Han så på sig selv i spejlet. Fedtet hud og uldent skæg. De røde ... [...]
Noveller
14 år siden
1Forfatterens utroskab
En lettelse skyllede ind over ham. Mødet havde været langt fra så... [...]
Noveller
14 år siden
1Lys i mørket
"Du har intet på mig!" hendes ord rungede i den øde gade og lød h... [...]
Kortprosa
14 år siden
5Behind the scenes
Nej. Jeg har ikke lyst til at snakke om min barndom. Hva' fanden ... [...]
Blandede tekster
14 år siden
2Aftenvandring
Jeg kan ikke sove. Min ryg gør ondt og rastløsheden holder mig vå... [...]
Noveller
14 år siden
3Den første
En flot sommeraften, en af de perfekte. Campingpladsen ligger lig... [...]
Noveller
14 år siden
6Utro
For første gang, i mange måneder, så han hende med fremmede øjne.... [...]
Kortprosa
14 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Michael Leranne (f. 1985)
"Du har intet på mig!" hendes ord rungede i den øde gade og lød højere end det var meningen. Han førte hånden ind under læderjakken og tog et fast greb om sit våben. Han var på vagt.
   Hun trådte et par skridt tilbage og kastede et orienterende blik til hver sin side. Det ville ikke være et problem at stikke af, men han havde genkendt hende og vidste i løbet af 2 sekunder hvem hun var.
   Højt over dem tordnede en af spejderne forbi. Disse føreløse fly der ikke tjente til en anden opgave end at overvåge samfundet fra oven. Som et symbol på den anonyme og ansigtsløse overmagt deres nuværende regering var blevet til. Siden Januarvalget, for så mange år siden, havde alting ændret sig.
   Løftet om frihed og et samfund med plads, hvor alle var lige, var forstummet i frygten for truslen ved landets grænser. Partiet holdt dem hen i frygt og havde næsten franarret befolkningen al håb om den bedre fremtid.
   Det var nu snart 10 år siden den skæbnesvangre dag, hvor alting havde ændret sig. Angrebet var kommet bag på alle og havde i dén grad ændret Verdens opfattelse af de fremmede. Ingen kendte nogen der havde set de fremmede. Ingen vidste hvordan de så ud, men alle var klar over at de var der.
   Partiets propaganda havde udført sin opgave til fulde og deres reelle triumf lå ret beset i at holde et helt land hen. Ingen kommunikation udefra i 10 år. Ingen rejser. Ingen journalister. Forfattere eller andre kreative mennesker der plejede at få dette lille land til at blomstre.
   Samme dag som lågen blev låst, var landets nationale stolthed falmet og faldet til jorden som et løvblad i efterårets stilhed.

Manden der stod, truende og magtliderlig, foran hende var blot personificeringen af det samfund hun var havnet i. "Råb du bare min ven. Der er ingen der kommer dig til undsætning" hans stemme lød hul og tom, men truslen var reel nok. Han havde ret. Hun skimmede facaderne og kunne se silhuetterne af de få der lige netop havde mod nok til at kigge på.
   "Aldrig!" hendes stemme lød skinger, som en vildkat, trængt op i et hjørne. Hun havde intet andet valg. Med ét fór hun fremad og trak sine våben. Et par små pistoler som ikke synede af meget, manden genkendte dem straks. Han trådte hastigt tilbage og trak selv sit våben, men for sent. Inden han ramte den kolde asfalt var hans krop livløs og lyset i øjnene slukket for altid.
   Gaden lå atter øde hen. Hendes effektivitet havde ikke tilkaldt spejderne, men mordet ville blive efterforsket. Endnu et i rækken, men hun var for tæt på til at lade sig fælde af en tilfældig agent.
   Hun spejdede rundt og kiggede op. Nu så hun dem, de små lys folk tændte bag vinduerne. Som de kristne der tegnede fisk i sandet, havde folket i al hemmelighed gjort brug af stearinlys. som et tegn på Befrielsen. Disse enormt sjældne stykker var blevet distribueret ad hidtil ukendte kanaler og blev kun taget i brug ved ekstremt sjældne lejligheder.
   Dette var en af disse lejligheder. Folket havde talt og givet hende deres opbakning. De var ikke i tvivl længere.
   Hun var i sandhed Teros. Frelseren.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/02-2010 17:31 af Michael Leranne og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 542 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.