1Presset
Mit hjerte slår hårdt imod mit bryst. Duk-duk duk-duk. Som en tro... [...]
Noveller
11 år siden
1En fugl i mit vindue
Magtesløsheden skyllede ind over mig, som jeg lå der i sengen, ud... [...]
Noveller
12 år siden
1Sommerkærlighed
Himmelen var smuk blå og de små dunede, hvide skyer gled langsomt... [...]
Blandede tekster
13 år siden
0At huske at elske
Utålmodigt trommer jeg med fingrene på tastaturet. Kommer han ikk... [...]
Blandede tekster
13 år siden
0Digtet om Maja
Maja er min engel og min frelser. Hun hiver mig op fra de deprime... [...]
Digte
13 år siden
0Dedikeret til Maja
Du er den klareste farve, jeg ikke kan beskrive med ord. · Du er de... [...]
Digte
13 år siden
6Værelset
Døren knirkede lidt da den langsomt blev åbnet. Forsigtigt titted... [...]
Kortprosa
13 år siden
1Trommen
Hvert slag på stortrommen får det billede der spejles i dens sort... [...]
Blandede tekster
13 år siden
0Flammen
Jeg betragter flammens beroligende bevægelser i mørket. Den bluss... [...]
Blandede tekster
13 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mathilde Vestergaard (f. 1994)
Døren knirkede lidt da den langsomt blev åbnet. Forsigtigt tittede hun hovedet ind. Jeg burde have gættet det var hende. Lige så stille trippede hun ind på værelset og satte sig i sengen, hvor jeg sad med min computer.
   Hun trak benene op til sig, lagde hovedet på dem og betragtede mig med store, nysgerrige øjne.
   Jeg mindedes de mange gange vi havde tilbragt aftenen sådan. Det var nu hyggeligt. Og hun gav mig en vis tryghedsfølelse. Og glæde. Hun vippede stille sine små fødder, der i dag var iklædt alt for store uldstrømper. Det var nu sjovt. Hun frøs altid. Måske var det derfor hun altid kom til mig. Hun sagde jeg udsendte varme. Hvor mange gange havde vi ikke også ligget i min seng, hvor hun havde pakket sig ind i min dyne eller tæppe?
   Lige så stille lod hun sig vælte bagover, så hun lå ned i min seng, helt sammenkrøbet og med hovedet tæt ved mine fødder. Jeg smilede for mig selv. Hvis hun faldt i søvn sådan, ville det ikke være første gang.
   Det havde vel kun lige været aftenen før, hvor hun havde krøbet sig helt sammen ved siden af mig, mens jeg sad med min computer, og var faldet i søvn.
   Hendes øjne fangede mine. De blå øjne føltes bundløse, og nogle gange var jeg slet ikke sikker på at hun så på mig, eller havde tankerne og synet et sted langt herfra.
   Hun var en tænksom pige. Tit var hun bare i sin egen verden.
   Jeg stillede min computer fra mig, på bordet ved siden af og kiggede på hendes lukkede øjne. Hun åbnede dem og grinte stille. "Hvad kigger du på?" spurgte hun med lettere træt stemme. Sjovt som hun altid var træt. Som om hun ikke fik sovet nok. Hun undskyldte det selv med, at der bare var så afslappende på mit værelse. Det hjalp nok heller ikke, at jeg tit hørte beroligende, stille musik.
   Hun rykkede tættere på mig, og lagde sig igen ned. Denne gang med hovedet oppe ved min mave. Utroligt som hun altid lige kunne være der. Kunne altid rulle sig sammen til den mindste kugle.
   Hendes tynde, lange fingre lå halvt åbne, og de mindede mig helt om et lille, uskyldigt sovende barn.
   Hun krøb endnu mere sammen, og hev lige så stille noget af min dyne ned over sig, så kun hendes hoved var synligt. Hurtigt efter sov hun. Jeg mærkede det på hendes dybe vejrtrækninger. Lige så forsigtigt som jeg kunne, i frygt for at vække hende, begyndte jeg at nusse hendes lange, lyse hår, der lå spredt ud under hende. Hun bevægede sovende på sig, og lagde sig helt op ad mig.
   Sommerfuglene i min mave vågnede op og flaksede vildt omkring.
   Trætheden begyndte at overmande mig og jeg lod mig falde ned i søvnen i takt til hendes rolige åndedræt.

Jeg vågnede omtåget op. Langsomt åbnede jeg øjnene helt. Jeg mærkede hendes krop mod min og opdagede min arm lå rundt om hendes spinkle skuldre. Jeg ville trække den til mig, men hun havde fat i den. Smilende vendte hun sig under den og kiggede op på mig med sine utrolige blå øjne.
   "Vi faldt vidst i søvn begge to." grinte hun. Jeg smilede skævt tilbage, meget opmærksom på min arm rundt om hende, og hendes hånd ved min. Prøvende flettede jeg mine fingre ind i hendes. Turde ikke kigge på hende. Holdt bare opmærksomheden på vores sammenflettede fingre. Hun aede blidt mine fingre med sine, og en skælven gik gennem mig. Jeg kiggede genert op og hun fangede igen mine øjne.
   Mit hjerte slog hårdt mod mit bryst og min vejrtrækning var hurtig. Jeg rykkede mit hoved tættere på hendes, bange for at hun ville rykke sig væk.
   Jeg stoppede en centimeter fra hendes ansigt. Hendes øjne skinnede begærligt til mig, og jeg lod vores læber mødes i et blidt, lidenskabeligt kys.
   En svimlende lykkefølelse overvældede mig. Lykkeligt puttede hun sig ind til mig, og lod sin lille hånd ligge på mit bryst, hvor mit hjerte bankede i en rus af kærlighed.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/01-2011 13:00 af Mathilde Vestergaard (Pingvin) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 682 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.