4Forplumret eliksir
Jeg kysser koppen · med mine misfarvede hænder · Kærligheden truer · me... [...]
Digte · hverdagen, mørke
8 år siden
14Ældre kærlighed
Du danser ikke · med mig længere. · Du siger, det er fordi · jeg er beg... [...]
Digte · alderdom, kærlighed
10 år siden
7Den skinhellige gartner
Se hvad jeg dyrker! · Jeg vander varsomt · ungdoms kådhed · i terracott... [...]
Digte
10 år siden
12Strangers in the night
Solen kunne kun lige skimtes bag træerne for enden af alléen. Som... [...]
Kortprosa
10 år siden
10Den fortabte søn
Livsmodet sniger sig indenfor, · træder varsomt henover · det hvidbør... [...]
Digte
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Marlene Grann (f. 1986)
Det har ganske afgjort aldrig været meningen, at jeg ville huske hele mit liv. Jeg har derimod brugt ikke uanselige mængder tid på at glemme en hel masse af det igen. Hukommelse er en pudsig størrelse, et særegent bekendtskab, som jeg for mit eget vedkommende på mest irrationelle vis har forsøgt at undvige, på samme måde som man forsøger at undvige en akavet konfrontation med en bekendt, man allerhelst vil skille sig af med.
   Jeg har altid fået at vide, at jeg for alt i verden skulle forsøge at gøre 'Det Rigtige'. Endnu før nogen havde haft tid til at forklare mig, hvad 'Det Rigtiges Natur' var for en størrelse, viste iagttagelserne, der kontinuerligt og uvægerligt blev foretaget i mine barndomshjem, sig at være tilstrækkelige til, at jeg snart havde en forestillling om, hvad 'Det Rigtige' nødvendigvis ikke måtte bestå i. Jeg vil i det følgende efter bedste evne forsøge at skildre mine tidligste betragtninger angående det rigtiges natur og hvordan jeg er kommet til at betragte denne sidenhen.

Beretninger om heltemod, opofrelse og betingelsesløs hengivenhed ikke noget jeg finder tiltalende, endsige noget jeg kan identificere mig med. Den slags beretninger er altid så glamourøse og fulde af beundringsværdige mennesker. Jeg har aldrig haft til hensigt at fremstå som et beundringsværdigt menneske. Jeg har altid handlet med henblik på, at gøre mig så lidt bemærket som muligt. Dette er også lykkedes mig langt det meste af mit liv. Jeg har senere i mit liv erfaret, at man er nødt til at handle for sig selv, før man kan gøre sig forhåbninger om at finde sig selv.
   I de senere år er det lykkedes min søster og mig at blive enige om ganske få ting. Men én af de ting vi altid har været enige om - og vil forblive enige om - er, at mange ting i dette liv handler om overlevelse. Vi vil til enhver tid samstemme, at Far har haft en ganske stor andel i vores overlevelse. Selvom han glemmer det fra tid til anden.

Nej, beretninger om helte er ikke den slags beretninger jeg identificerer mig med. Ikke desto mindre skal jeg skrive om netop det. For det er det, det handler om. Mit liv.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/07-2012 11:18 af Marlene Grann (LiliMarlene) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 368 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.