3Bogtyven
Han sad der faktisk allerede fra den første dag, hun kom der. Bib... [...]
Kortprosa
10 år siden
4For din egen skyld...
Skal vi ikke bare se at få det overstået? · Køreturen var alt rigel... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4Kaffe med de døde
Langt derude, hvor havet fortættes til himmel og himlen fortættes... [...]
Kortprosa
10 år siden
4Plastiksandalerne
Det forår Kálmán fyldte 6, ankom familien på 5 til Szengai fra Ko... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Smith (f. 1950)
Langt derude, hvor havet fortættes til himmel og himlen fortættes til hav, dér ligger en samling forblæste huse med rustne bølgebliksvægge og klaprende tage i fordums stærke farver.
   Intet levende lader sig se, men kirken er stor og ny og favner med sit skinnende hvide træstakit kirkegården, hvor de flittige folk endelig får fred og kan hvile med blikket mod det blågrå intet og hænderne foldede i uvant uvirksomhed.

Præsten kommer sjældent derud - vejen er trang og åben og rejsen lang, han foretrækker sit mere bekvemme kald inde i læ af fjeldene. Ved ind- og udgangen til Gudsriget kommer gejstligheden dog selv og døber og begraver.

Om søndagen går de levende i kirke for at høre degnen forklare deres livstrængsler for dem, så de bliver udholdelige så længe, de varer.

Når klokken sender salmesangen til himmels, går de endnu levende mod kirkegården. Her midt mellem gravene står deres fælles udflugts mål som et sindbillede på deres egne liv: Bænke og bord, sammentømrede og stærke. Ikke til at flytte.
   Der sætter mændene sig tungt til rette, mens konerne sætter kurvene med termokaffen og krusene fra sig på den nærmeste tue i læ af de skæve hvide kors og buketterne af vilde blomster bundet med hestehalehår. Med deres arbejdsvante hænder deler de krus, kaffe og sukker rundt.

I tavshed tømmer de krusene, mens de betragter himlen, havet og forfædrene.

Så vender de med ét tilbage, rejser sig og skilles uden ord og forsvinder ind i disen, som åbner sig mod dem og lukker sig efter dem.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 08/07-2013 11:35 af Stine Smith og er kategoriseret under Kortprosa.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.