Bogtyven


10 år siden 3 kommentarer Kortprosa

3Bogtyven
Han sad der faktisk allerede fra den første dag, hun kom der. Bib... [...]
Kortprosa
10 år siden
4For din egen skyld...
Skal vi ikke bare se at få det overstået? · Køreturen var alt rigel... [...]
Blandede tekster
10 år siden
4Kaffe med de døde
Langt derude, hvor havet fortættes til himmel og himlen fortættes... [...]
Kortprosa
10 år siden
4Plastiksandalerne
Det forår Kálmán fyldte 6, ankom familien på 5 til Szengai fra Ko... [...]
Kortprosa
11 år siden
3Danserinden
Hun havde altid ønsket at danse. Uanset, hvad de andre omkring he... [...]
Kortprosa
11 år siden
3Indbruddet
Han bad hende åbne munden. Så sprøjtede han hende på tungen med n... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Stine Smith (f. 1950)
Han sad der faktisk allerede fra den første dag, hun kom der. Bibliotekaren havde fulgt hende ind på læsesalen og med en håndbevægelse vist hende hen til en ledig stol ved et bord midt i lokalet. Fra det ville hun let kunne orientere sig i læsesalens tilbud, havde han sagt til hende.

Det var først, da hun havde ordnet sine bøger og notater, at hun opdagede, hun ikke var alene. Bagefter kunne hun godt se, hvorfor hun ikke havde set ham før, for med ryggen til hende lignede han så mange andre med næsen i en bog.

Det kom sig af, at han begyndte at nyse. Da hans ryg rystede af det syvende udbrud, hævede hun blikket og så ham sidde i en sky af vanddråber i det lave lys fra vinduet. Små sorte askelignende støvkorn svævede omkring hans åbne mund.

Den næste dag gik det lige sådan. Først dyb koncentration i læsesalens støvede ro, så begyndte nysene. Hun fik ondt af ham.

Den tredje dag besluttede hun sig for at spørge, om der var noget, hun kunne gøre. På bunden af den store taske fandt hun blandt alt rodet en æske mentholpastiller. Så rejste hun sig og gik hen mod hans bord. For ikke at forskrække ham, rømmede hun sig, da hun var et par meter fra ham - som hun plejede at gøre, når hun kom ind i en tilsyneladende tom forretning.

Han hørte hende ikke. På bordet foran ham lå "Verdenshistorien bind 8" opslået, med halvtomme sider. Han nyste igen og sugede de fritsvævende bogstaver ind i munden for at synke dem.

Hun trak sig lydløst tilbage og løb i skjul af reolerne ud til bibliotekaren. Han så på hende, som om han mente, hun var blevet momentant sindsforvirret, smilede beroligende og sagde så, at hun ikke skulle bekymre sig, måske skulle hun bare gå ind og hente sine ting og holde en pause med studierne for i dag så flittig, som hun var? han kunne da også gerne hente dem for hende - hvad var det nu, hun læste, nå ja, psykologi, javel ja.

Den følgende dag besluttede hun sig for at låne "Verdenshistorien bind 7" og gik på biblioteket fra morgenstunden. Som hun havde frygtet, var bogens sider var blanke.

Hjemme prøvede hun at låne bind 9 på e-reolen og fik tilbagemeldingen "Ikke fundet".

Hun spredte budskabet om den forsvundne historie for alle 4 vinde. Ugen efter hentede de hende i en hvid bil.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/11-2013 14:44 af Stine Smith og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 409 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.