Sophus, engelsk bulldog


10 år siden 19 kommentarer Smilebåndet humor kæledyr natur

20Manden med sneploven
Søvnig mor med · klapvogn · i morgenmørket · Lille snottede Sofie · der s... [...]
Digte · følelser, socialrealisme, thriller
9 år siden
10Panda
Pandabjørnen · æder bambus · fordi det har dens · forfædre · altid · gjort · ... [...]
Aforismer og gruk · natur, humor
9 år siden
19Brasiliansk klokkeblomst
Prolog · Langt borte · På den anden side af kloden, vokser en · særegen... [...]
Digte · natur, monstre, satire
9 år siden
25Vi er første generation
Vi er første generation, vi blev født i kolber · og ammet af maskin... [...]
Digte · samfund, science fiction
9 år siden
6Forår for Sophus
"styne: beskære et træs krone ved at skære det ned til en bestemt... [...]
Klummen · kæledyr, humor
9 år siden
8Sophus - Vandhund i problemer
Sophus, den glade engelske bulldog, er godt nok umanerlig glad fo... [...]
Klummen · humor, kæledyr, natur
10 år siden
9Hugin, Munin og Sophus
Sophus, den nu et-årige engelske bulldog, holder meget af sine gå... [...]
Klummen · natur, humor, kæledyr
10 år siden
12Valnøddefesten
Sani plukker de soldrukne brombær, der tynger de piggede grene. M... [...]
Fantasy · mystik, monstre, kærlighed
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mikala Rosenkilde (f. 1968)
Midt i den koldeste vinter blev Sophus født. En broget pølse brød frem på dyrlægens bord, da han og lillesøster omsider slap ud i verden. Sophus var allerede den dag tre gange større end sin søster, og siden er han bare fortsat med at vokse. Muskuløs, bredbrystet og platfodet som en kamel tøffer han begejstret rundt i verden.

Sophus går kun luftetur med ét eneste formål. At møde fans. Vores tidligere hund var af en helt anden kaliber. Som rottweiler på 50+ kg havde han nok lidt udseendet imod sig, og trods sit umålelig blide sind, fik vi alligevel som regel fortovet for os selv, når vi kom daskende.
Det er noget lidt andet at gå tur med Sophus. Blandt sine fans holder han mest af børnene. Så kommer andre hunde (og katte, pindsvin og duer), og dernæst voksne mennesker. Sophus holder bestemt af alle og vil hilse på enhver, men altså i prioriteret rækkefølge. Først og fremmest børn i alle aldre.
Som nabo til en børnehave og flere i nærheden, ved vi som regel, hvor lufteturene fører hen, hvis Sophus skal bestemme, og her samles børn og Sophus på hver side af trådhegnet til det store kæl- og klappevirak. Så kommer pædagogerne og vil se, hvad der foregår, siden alle børn er væk? - og så er det jo bare Sophus på besøg.
Den slags oplevede jeg egentlig aldrig med rottweileren.

Andre hunde er naturligvis også mægtig spændende, og Sophus har endnu aldrig mødt én, han ikke kunne lide. Og de fleste synes han er meget sjov, selvom han har nogle underlige lyde (grynt-grynt) og ser ud, som han gør. Flere mennesker har spurgt, om det virkelig er en hund?
Muligvis er Sophus lidt hjulbenet, svajrygget, platfodet, har besynderligt længere bagben end forben, og derudover er han opereret for lidt af hvert på (den lange) liste over, hvad engelske bulldogs nu kan fejle af eksotiske ting og sager. Skal hilse at sige, at det ikke er så lidt.
Vi tager symptomerne tilsyneladende fra en ende af, og man kan mærke roen falde over dyrlægen, når vi ringer om en nyt besøg. Så er julen reddet og sommerferien med. Ugens gæst, den lille, og begejstringen for besøgene er de lige gode om, dyrlæge og hund. Det er da trods alt en trøst, at han er så glad for at komme der.

Sophus er en gave i vores liv. Hver dag med ham er fantastisk. Aldrig har jeg mødt så kærlig en hund. Forkælet og døv er han nok desværre, og det udover alle grænser. Må også ting den gamle hund ville have fået skæld ud for. Man nænner bare ikke at skænde på Sophus.

'Dæk', 'sit' og den slags hundekunstner, nedlader han sig kun til hvis der vanker noget spiseligt. Ellers så går han bare sin vej. Skrider. Så står man der og kan træne med sig selv.

Det er vist også en kendt sag i hundekredse, at engelske bulldogs ikke er de nemmeste i verden at lydighedstræne. Det interesserer dem simpelthen ikke. En stædig engelsk bulldog, der nægter at flytte sig, skal bæres (alternativt trækkes af sted på ryggen). Så er der sommetider langt hjem. Han vejer trods alt næsten 30 kilo.
Forfatterbemærkninger
Enkelte læsere kan måske huske småhistorierne om den rare rottweiler Max, som blev det, der indledte min kontakt med Fyldepennen. Max blev 10 år og er begravet i haven. Æret være hans minde. Sophus kom ind i vores tilværelse jan 2013 og jeg håber på mange gode år med ham.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/09-2013 15:15 af Mikala Rosenkilde (Mikala) og er kategoriseret under Smilebåndet.
Teksten er på 532 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.