1Blikmanden
Jeg ønsker mig et hjerte. Det var hvad blikmanden fortale Dorothy... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Buler
Why! Måske et bevis på at jeg har set for mange amerikanske film,... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Et træ falder
Jeg er mig. · Jeg er mig, og det er et jeg som jeg har brugt lang t... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Er Det Din Eller Min Skyld?
Er det din skyld eller min? Ja, for helt ærligt vil jeg gerne hav... [...]
Blandede tekster
10 år siden
6Akademikeren
Jeg er akademiker. Og fordi jeg er akademiker, så må jeg lære at ... [...]
Blandede tekster
11 år siden
1Nok
Jeg kan aldrig få nok af dig. Sådan er det bare og sådan bliver d... [...]
Blandede tekster
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Harboe (f. 1992)
Jeg ønsker mig et hjerte. Det var hvad blikmanden fortale Dorothy. Jeg ønsker mig et hjerte, og hele publikum forstod ham. Tænkt at leve uden hjerte - tænk at leve uden at elske! Forfærdeligt!

Det var den homogene tanke.

Det er den homogene tanke: hvad er livet uden at elske?

Men hvorfor er det at elske så vigtigt? Kærlighed gør blind, kærlighed gør ondt - og den smerte og den dumhed søger vi alle sammen. Vi higer efter den. For langt de fleste, er netop det at finde kærligheden meningen med livet.

Mennesker er alle til hobe sadomasochister. Lemminger.

Hvorfor hige efter noget, der sløver dine sanser? Hvorfor søge efter noget, der får nye bekymringer og større fuger til at dukke op i vores ansigter? Men verden siger, at det er hvad, der er vigtigt. Det er vigtigt at elske sit job, sin plads i livet, sin krop - men vigtigst af alt, er det at forelske sig. Det har jeg lært. Det har du lært. Det fortæller Disney os - og langt de fleste film. Det er den belønning heltene og heltinderne får efter en lang og prøvende livsrejse: de får lov at forelske sig. De får lov at omforme sig til noget andet; noget større; noget tungere. Og derefter er alt "så ligegyldigt. Så uendeligt ligegyldigt".

Kærlighed er en sæk, der hives ned over øjnene. Den dækker for virkeligheden og afskærmer os fra at se hvad, der virkelig er vigtigt. Kærlighed er egoistisk. Den vil plejes og den vil have opmærksomhed. Mennesker kan elske hinanden i flok - men når to bestemmer sig for at elske hinanden, så er resten glemt og ligegyldig.
Men den tankegang er noget vi har lært. Den er blevet programmeret i os af vores samfund. Biologisk giver det mening for to at finde sammen og have bånd nok til at reproducere. Men når afkommet kan klare sig selv, så bør båndet, rent biologisk set, brydes. Men mennesker elsker at være unaturlige, så vi vælger den kunstige vej.

Vi elsker altid bedst det vi selv har skabt.

Verden siger: forelsk dig! Men vi har altid lært, at bare fordi nogen kalder dig noget, betyder det ikke, at du skal leve op til det. Man skal ikke lade sig stemple af omgivelserne. Vi skal tænke selv.
Men blikmanden var blevet hjernevasket og havde allerede kærlighedssækken halvt over hovedet. For vi ønsker så brændende at elske - også selvom det vi elsker er ren illusion.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 16/11-2013 02:56 af Astrid Harboe (bette o) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 409 ord og lix-tallet er 27.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.