1Blikmanden
Jeg ønsker mig et hjerte. Det var hvad blikmanden fortale Dorothy... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Buler
Why! Måske et bevis på at jeg har set for mange amerikanske film,... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Et træ falder
Jeg er mig. · Jeg er mig, og det er et jeg som jeg har brugt lang t... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Er Det Din Eller Min Skyld?
Er det din skyld eller min? Ja, for helt ærligt vil jeg gerne hav... [...]
Blandede tekster
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Harboe (f. 1992)
Why! Måske et bevis på at jeg har set for mange amerikanske film, for det er det første ord, der dukker frem i mit hoved. Hvorfor dækker det ikke. Hvorfor frembringer ikke billedet af en fortvivlet skikkelse midt på en øde asfaltvej. Regnen silende ned og rædslen, panikken, fortvivlelsen malet i ansigtet. Og magtesløsheden hængende over sig som en tung kappe.

De har lavet forsøg om, at det er hvad, der driver mennesker mod depression: magtesløshed. At eksistere i en situation, som du ikke kan ændre. Gang på gang, den samme situation og dig stående; slappe ubrugelige lemmer. Og stødet stiger gennem kroppen på dig og smerten rammer og din krop er slap. Og dit sind i oprør. Indtil det giver sig. Indtil det lægger sig. Indtil det trækker sig og finder en krog. Indtil sjælen gemmer sig, og dine øjne bliver kolde.

Jeg er en stålplade. Blank og glat. Kølig. Rolig. Vedblivende. Det er mig. Du kan ikke spejle dig i mig, som i søens dybe vand - jeg er flad og træt. Sådan ser jeg ud for dig, og sådan lever mit selvbedrageri dagligt. Men foran mit eget spejl, er der buler og skrammer. Revner endda. Og foran spejlet spiller regndråber altid henover, nedad bulerne. Stille, begrædeligt. For mine buler er netop det: begrædelige. Men usynlige for verden. Og ikke til at rette, for jeg kan ikke slå dem ind. Så jeg græder alene over mine buler.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/08-2013 01:58 af Astrid Harboe (bette o) og er kategoriseret under Blandede tekster.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.