Turist

Kapitel 1


10 år siden 4 kommentarer Uafsluttet Romaner

4Turist - Kapitel 1
Wuuuuusssshh.. Vandet sprøjtede op på mig. Jeg mærkede vreden fyl... [...]
Romaner
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Agnes Øvad (f. 1987)
Wuuuuusssshh.. Vandet sprøjtede op på mig. Jeg mærkede vreden fylde mig og brase ud af munden på mig;
   "Hvad fanden laver du, din store idiot?" råbte jeg efter cyklisten, der med højt fart havde cyklet gennem vandpytten. Jeg så ned ad min jakke og min kjole, fuldstændig gennemblødt og fyldt med skidt. Det var koldt, og jeg kunne mærke at den irritation, som havde gemt sig i mig, siden jeg var steget af toget, nu var blevet til en kæmpe hob af vrede. Jeg var så optaget af mine følelser og af at holde dem nede, at jeg ikke havde opdaget at cyklisten var vendt om. Han holdt pludselig ved siden af mig og sagde med meget tyk københavnsk dialekt:
   "Det må du sgu undskylde, skat. Jeg så dig sgu ikke lige.."
   "Du så mig simpelthen ikke??" eksploderede jeg. Min stemme rystede helt. "Har du ikke øjne i hovedet, mand? Normalt, når man bevæger sig rundt i trafikken, så kigger man sig sgu da omkring!" Jeg hankede op i min taske og tog fat om kuffertens håndtag, hvis jeg så bare vidste hvilken retning jeg skulle gå i.
   "Du er da vist ikke herovre fra, er du?" han så grinende på mig, hvilket absolut ikke hjalp på at få nedbragt mit raseri.
   "Det rager ikke dig" sagde jeg og begyndte at gå i en tilfældig retning. Jeg kunne høre hans latter bag mig. Få sekunder efter cyklede han ved siden af mig.
   "Fortæl mig nu hvor du skal hen, så hjælper jeg dig."
   "Kultorvet.. Tror jeg det hedder." Jeg mærkede mine kinder blive ufrivilligt røde. Fuck altså! Her stod jeg, midt i København med mudderpletter ned af min nye, flødefarvede frakke og gjorde mig selv til grin overfor denne ligegyldige københavnerfyr!
   "Så kan du godt gå ind igen, så skal du med toget." Han pegede hen mod Hovedbanegården og smilede til mig bag sit tæt klippede fuldskæg. Hans mørke øjne hvilede roligt på mig, mens hans let krøllede, brune hår vippede i vinden. Han havde læderjakke og slidte jeans på, han lignede faktisk lidt en afdanket musiker.
   "Toget? Igen?" Jeg løsrev mig fra at betragte ham og stirrede vantro på ham. "Jamen, kan jeg ikke bare gå?"
   "Gå?" Han grinede, nærmest klukkede, af mig. "Man går sgu da ikke rundt i København, skat!" Han vendte sin cykel 180 grader, blinkede til mig og hoppede på sin cykel igen. Han vendte sig rundt og smilede til mig, mens han kørte væk.
   "Linje A kører om lidt!" Råbte han.
   Jeg så efter ham indtil han forsvandt i trafikken.
Forfatterbemærkninger
Start på kapitel 1. Selve kapitlet hedder Turist, bogen har endnu ikke fået et navn endnu - så den hedder altså ikke Turist.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/11-2013 17:47 af Agnes Øvad (Agnes) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 426 ord og lix-tallet er 26.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.