2Uroen
I klasse lokalet hvor jeg er lige nu, kan jeg mærke uroligheden f... [...]
Kortprosa
10 år siden
33 gange så lykkelig
Jeg så på hende, imens hun sad stille og strikkede, eller der var... [...]
Kortprosa · ordleg
10 år siden
4Kampen der raser i mig
Vi har alle prøvet at føle en eller anden form for smerte. Min sm... [...]
Blandede tekster · afmagt, depression, smerte
10 år siden
2At pille ved lykken
Jeg lænede mig tilbage med lukkede øjne. Jeg mærkede, hvordan sol... [...]
Kortprosa · ironi, følelser, lykke
10 år siden
6Angsten der banker
Da jeg kom hjem, var jeg så udmattet, at jeg lagde mig på min sen... [...]
Kortprosa · depression, angst, frygt
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anne Havshøi Rydahl (f. 1997)
I klasse lokalet hvor jeg er lige nu, kan jeg mærke uroligheden fra de andre. Jeg ser ned på min egen prøve, og prøver at få mine øjne til at fokusere på teksten, men de vil ikke som mig og flakker bare forvirret rundt på papirets overflade. Som en flok fugle der ikke ved, hvor det er bedst at lande. Jeg vil altså i gang med den pokkers prøve, så jeg kan blive færdig så hurtig som mulig. Men intet held er med mig i dag. I går havde jeg haft svært ved at falde i søvn måske på grund af at jeg ikke vidste, hvordan denne prøve ville være - tik tak -.
   Jeg kigger op på uret og ser, at der er gået en halv time af vores tid. Jeg lytter til de andre, som sidder koncentreret over deres opgaver. Vippende fødder ses rundt omkring hos de andre, når de ikke kan holde fokus mere. Jeg synes pludselig, at lydene er blevet meget tydeligere. Som om lyden af én der skriver, pludselig lyder som tonsvis af grus, der bliver læsset af. Lydene hamre i mit hoved, igen og igen. Lyden af urets tikken kører i baggrunden, og sænker ikke den hovedpine, der har sneget sig ind på mig - tik tak - Jeg rejser mig fra stolen, og lyden af mine sko der rammer gulvet runger i det stille klasse lokale. Jeg går mod tavlen, som er på væggen foran mig. Da jeg når tavlen, sætter jeg neglene mod den og trækker min hånd nedad - tik tak - Jeg sidder stadig på min plads og har ikke rørt mig ud af flækken.
   Hvorfor sidder jeg her egentlig? Jeg mener, jeg gør det jo ikke for min egen skyld, vel? - tik tak - Gør jeg det for mine forældres skyld, fordi de siger jeg skal? Eller gør jeg dette for min fremtidige chef? Ja måske det sidste - tik tak -.
   Jeg sætter mine kolde fingerspidser midt mellem øjnene på næseryggen og kører dem hen over mine øjenbryn, mens jeg prøver at få mit dundrende hoved til at tage en pause. Kulden fra mine fingre hjælper lidt. Jeg trækker vejret dybt og kan lige pludselig ikke holde ud at sidde her mere. Lydene og de nervøse blikke som folk sender i dette lokale - tik tak - Jeg vil ikke mere!
   Den dundrende lyd fra den dør jeg lige har smækket giver ekko i den lille gang. Men denne lyd er lige nu det bedste, jeg kan forestille mig. Lyden af frihed.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/12-2013 11:52 af Anne Havshøi Rydahl (AnneRydahl) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 425 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.