2Ballerina
En ballerina danser på tåspids, tyst gennem rummet. · Hører musikke... [...]
Digte · identitet, drømme, ungdom
9 år siden
2Pandoras æske
En rullende fornemmelse havde arbejdet sig vej fra min mave, op t... [...]
Kortprosa · mystik, ensomhed, smerte
9 år siden
6Et stop i tiden
Mine øjne var fyldt med vand og verdenen omkring mig stod still. ... [...]
Kortprosa
9 år siden
3En hilsen fra paradis
Engen var grøn med et skær af guld fra den nedgående sol. Valmuer... [...]
Blandede tekster
10 år siden
7Safir
Mit navn er Safir, og det her er min historie. Jeg kunne starte m... [...]
Kortprosa
11 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Caroline Eilert Bjørkholm (f. 1997)
Engen var grøn med et skær af guld fra den nedgående sol. Valmuer stod i klynger omkring mine fødder og jeg rørte forsigtigt ved de sarte blade. Brisen gav mit hår liv og som jeg stod her var verden i harmoni. Jeg hørte til her i naturen.

Jeg kunne mærke den næste brise og jeg bredte armene ud, lukkede øjnene og smagte på den søde sommervind. Jeg åbnede atter øjnene og begyndte min vandring hen mod landevejen. Jo længere væk jeg kom fra engen jo tungere blev mine skridt, og hver en bevægelse var en prøve.

Idyllen var slået itu på grund af min handling. Jeg forlod dette paradis. Dette guddommelige sted, for at drage hjem. For selv om mit hjerte og min sjæl boede blandt disse marker og skove, var min dødelige krop evig forbundet med en bolig, et fængsel af murer. Og nu stod jeg på den ene side af en kløft, hverken dyb eller bred men, det største spring skulle foretages. Skulle jeg forblive i paradis og være tro mod mit hjerte? Eller drage tilbage til virkelighedens vaner, og være tro mod alle andre end mig selv? Et spring måtte foretages. Jeg satte forsigtigt min fod ned. Da den landede på den robuste asfalt forsvandt mit paradis og verdens smerte indtog igen mit sind. Tåren skulle til at forlade min øjenkrog, men sørge ville jeg ikke. Ingen måtte se mig lide, trods de enorme byrder jeg bar på mine spinkle skuldre. Jeg kiggede længselsfuldt tilbage på paradiset og dens harmoni, før jeg atter begyndte min rejse ned til byen. Skridt for skridt mens varmen smeltede både asfalten og mine tårer.

Og trods briser og sommerluft strøg forbi mig, havde ingen denne guddommelige sødme jeg netop havde forladt. Ingen i denne verden havde paradiset i ryggen som jeg havde. Ingen i verden havde dens dragende blik i ryggen. Og mens modløshed overtog min krop, svævede valmueblade atter rundt om mig båret af genkendelige sommersøde briser.

En hilsen fra paradis.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/06-2014 16:22 af Caroline Eilert Bjørkholm (Pegasus) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 331 ord og lix-tallet er 31.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.