Tv-alteret


4 år siden 5 kommentarer Klummen kultur samfund

6Sliktyven
Støjen af trampende sko mod gulvet, hvinende trolleyhjul og menne... [...]
Noveller · togtur, hverdagslivet, livsanskuelse
2 år siden
3Toiletmonsteret
Klokken ringede ud til pause, og alle børnene stormede ud af loka... [...]
Noveller for børn/unge · skolegang, mobning, humor
3 år siden
4Benægtelse
Regnen skyllede ned over hendes ansigt, og fik tøjet til at klæbe... [...]
Kortprosa · tabt lykke, smerte, vold
3 år siden
5Tv-alteret
Tv'et er familien Danmarks moderne husalter. Troligt hver aften s... [...]
Klummen · kultur, samfund
4 år siden
6Min usynlighedskappe
Under min kappe er der eventyr og magi · Her er jeg modig, og føler... [...]
Rim og vers · børn, ensomhed, mobning
4 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Maria Aagaard (f. 1985)
Tv'et er familien Danmarks moderne husalter. Troligt hver aften samles familien foran tv'et for enten at se nyheder, quiz-programmer, Vild med Dans eller xfactor. Alle tilbeder den magiske flimmerkasse, og lader sig tryllebinde af andres liv og fantasioplevelser. For hvem har tid til sit eget liv, når der kommer nye episoder af Desperate Housewifes eller Dronning Margrethe er til galla med 12- retters menu? Det er jo fantastisk kvalitetstid og fællesskab med familien. Man behøver ikke tage initiativ og lære hinanden at kende. Blot sætte sig godt tilrette og stirre ind i skærmen. Det er jo meget nemmere at sidde trygt hjemme i sin sofa og gnaske på en pose chips end at se hinanden i øjnene. Vi tror på at tv'et er en sand åbenbaring af afslapning og hygge, men det er ligeså meget vores flugt fra virkeligheden. En daglig dosis narkotika imod kedsomhed.

Frivillig Hjernevask
Tv'et har en tendens til at sluge vores energi og tid. Du bliver ubevidst programmeret til at danne holdninger igennem tv'ets prædiken. Det gælder både reklamer, tv-avis og underholdningsprogrammer. Mange påstår at de ikke lader sig påvirke, men hør nu her kammerat: Enhver bliver præget af deres miljø - Det er derfor vi har øjne og ører. Det er meningen vi skal blive præget igennem livet! Du kan ligeså godt indrømme det - Hvis du holder dig selv for nar, ja så har du virkelig mistet kontrollen.

Hvis du ser noget mange gange nok vil din underbevidsthed reagere og danne tankemønstre. Lige fra ideer, til holdninger, til handlinger. Vil du virkelig lade din hjerne blive til en tankeskraldespand? Du bestemmer hvad din tid skal bruges på! Tag ansvar i stedet for at være en tilbedende sofa-zombie!

Tidsslugende underholdningsreligion:
Jeg ved ikke med dig, men mine bønner bliver i hvert fald ikke hørt af at se masser af tv. Tværtimod synes jeg den lægger vægt på negativitet igennem tv-avis, dramaserier og reality shows. Dit TV kan ligefrem få dig til at leve et angstfyldt liv, for som jeg nævnte før: Vi bliver præget af hvad vi ser!

Vi er blevet afhængige af at blive underholdt, og alligevel klager vi over at vi har en stresset hverdag med alt for lidt tid. Statistikken fra 2013 siger at danskerne gennemsnitligt bruger 3 timer om dagen på at se tv. Forestil dig hvor meget tid du bruger på tv på et år ifølge statistikken? Det svarer til ca. 46 dage om året - alene på tv!!! Får du ondt i maven nu? Det burde du! Tænk hvad du kunne bruge den tid til? JA. T.Æ.N.K.
Bevares tv kan da være hyggeligt, men helt ærligt: Føler du dig virkelig lykkelig af at se på et tilfældigt program??? Mand dig lidt op - Find noget du virkelig ELSKER at lave. (OG JA RIGTIGE MÆND TØR OGSÅ MÆRKE EFTER! ) TV'et er den nemme løsning. Hvis du ikke ved hvad du vil, ja så sætter du dig foran apparatet . Man skulle jo nødig kede sig! Hallelujah!

En hverdag uden Tv? Tør du tage udfordringen?
Jeg har i mine mange år uden daglig tv forbrug fået kommentarer som: Man kan da ikke leve uden Tv? Hvad skal man ellers få tiden til at gå med? Man skal da holde sig informeret.

Information gavner dig kun, når du har passion for det, og vil gøre en forskel med det. Resten er ligegyldigt fyld, som måske ligefrem skader dig. Du får for mange indtryk at forholde dig til, og det kan præge din adfærd i en retning du ikke ønsker. Hvis jeg skal holde mig orienteret læser jeg i min netavis, og jeg vælger bevidst hvilken slags information jeg gerne vil have eller finde.

At få tiden til at gå? - Ja, det er her det sjove virkelig kommer ind. Hvad brænder du for? Hvad får dit hjerte til at pumpe eller blive fyldt op med energi? Hvis du virkelig ikke ved det, så er det måske netop der du skal slukke for flimmerkassen, og turde tage kampen op med stilheden. - Det er sund fornuft!
Forfatterbemærkninger
Man kan i princippet sige præcis det samme om sociale medier.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/08-2014 14:56 af Maria Aagaard (maraja85) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 681 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.