4Muren er af glas
Jeg har snøret løbeskoene, stramt, så de ikke ville falde af. Ogs... [...]
Kortprosa
7 år siden
2Forfaldne, lyse verden
Forfaldne, lyse verden · var du blot tilgængelig, for mig · du håner ... [...]
Digte
9 år siden
3Poesien
Pige · "Du snakker om kærlighed; som bien summer om blomsten; som d... [...]
Blandede tekster · kærlighed
9 år siden
12Tilbage til køkkenet
Hun vimsede rundt. Fra køkkenet til stuen, tilbage igen, ind i so... [...]
Kortprosa · kønsroller, mennesker, samliv
9 år siden
9To om kaffe
Kaffekanden stod på bordet. Én dråbe trak en lige linje ned langs... [...]
Kortprosa · humor, mennesker
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Sophie Pødenphandt (f. 1990)
Jeg har snøret løbeskoene, stramt, så de ikke ville falde af. Også selvom de ikke falder af. Jeg løber ud på gaden, ned ad Trepkasgade, rundt over Frederiksbjerg torv, Horsensgade, forbi Lukas Kirken, op ad Ingerslevs Boulevard, langs det gamle jernstakit, der omkranser Skt. Annagades Skole, ser ned på det asfalterede fortov, går over parkeringspladsen, forbi Ingeniørhøjskolen, kollegierne, løber ned ad Dalgas Avenue, rundt om Mågeblokken og de andre to betontårne, fødderne er nu på autopilot, som så ofte før, børnehaven for enden, trækker vejret gispende, luften klumper i munden, sætter sig fast i halsen, svier i lungerne, brister, hoster, stop.
   Mine ben er tunge, fødderne landet i cement, munden åben og afslører den sorte afgrund, øjnene er store og runde, svært strittende ud af kraniet, det flimrer, lyset reflekteres ikke længere på nethinden, det fortsætter direkte gennem øjenhulen ind i hjernen, hvor det omdannes til ren isnende smerte.
   Bilstøjen fra Marselisboulevard er dæmpet, døende. Kun lyset virker til at eksistere. Min krop står ubevægelig, armene hængende ned langs siden, vejrtrækningen knap synlig, luften kommer umuligt ned i lungerne. Alt andet end jeg begynder at bevæge sig, snurrer, rundt, rundt, rundt. Verden cirkulerer om mig, stadig hurtigere end lige før, til sidst er lyset ikke andet end streger af forskellig farve. Kun jeg eksisterer, og så dette lys, som disse streger, de omslutter mig, lukker mig inde. Jeg rækker ud efter dem, de virker uendelig langt væk, muren er af glas, men med en skarp skærende lyd, knuses verden omkring mig og glasstykkerne falder mod jorden, mine arne skærmer for mit ansigt og jeg falder, griber ud efter intet, men rammer noget hårdt; træ og jeg opdager, at jeg ligger på trappen i opgangen, gennemblødt af sved og med nåle i lunger og ben.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 01/12-2016 14:21 af Sophie Pødenphandt (Phandt) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 294 ord og lix-tallet er 45.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.