0Skovnisserne
Hvis du sætter dig stille ned, så skal jeg fortælle dig, hvad jeg... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
4Lucky
- Nej, hvor er den sød. Må vi ikke beholde den? Hvad skal den hed... [...]
Livshistorier
17 år siden
1Da Virus blev væk
Kender du familien Vira? Nu skal jeg fortælle dig, hvem de er. Fa... [...]
Godnathistorier
18 år siden
10Besøg
Fredag d. 8. juli 2005. · Kære dagbog. · Nu er jeg endelig kommet hje... [...]
Noveller
18 år siden
2Hr. Grøn
Hej med dig. Jeg er en lille grøn bamse, som hedder hr. Grøn. Ind... [...]
Godnathistorier
19 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mona Skovgaard (f. 1971)
Der var engang en elefant, som hed Elef. Den boede langt, langt væk fra Danmark, ja, faktisk boede den i Afrika. Kender du Afrika? Det er meget langt væk fra Danmark.

Nå, men Elef boede altså i Afrika sammen med sin mor og far. Elef var kun 2 år, men alligevel vidste han en masse om elefanter. Har du nogensinde set en rigtig elefant? Du ved måske, at en elefant har en meget lang snabel, eller i hvert fald næsten alle elefanter. Elef havde nemlig ikke en lang snabel. I stedet for sin lange snabel, havde han en snude, der lignede en hundesnude. Elef var meget ked af det, fordi han ikke havde nogen snabel, og hver nat græd han. Derfor besluttede hans mor og far, at Elef nok hellere måtte rejse ud i den store verden, for måske kunne han finde sin snabel et sted.

Elef gik først rundt i Afrika, men ligemeget hvor han end kiggede hen, kunne han ikke finde sin snabel. Elef snakkede med rigtig mange mennesker, men ingen af dem havde set en snabel uden elefant, så de kunne ikke fortælle, hvor Elef skulle lede. En dag kom Elef så langt ud, så han endte ved vandet. Her så han en båd, og han fik lov at komme om bord, så han kunne sejle med til et fremmed land. Og ved du hvad? Det fremmede land, som han endte ved, var Danmark.

Da Elef var kommet til Danmark, gik han rundt i lang tid, og alle dem han mødte, spurgte han, om de havde set hans snabel, men det var der ingen der havde. Da han havde gået længe, kom han til en Zoologisk Have. Her snakkede han med nogle andre elefanter, men de havde heller aldrig set Elefs snabel.

Elef gik videre, og pludselig så han en cirkusplakat. På plakaten var der et billede af en hund, som hed Iffi. Og ved du hvad? Iffi var slet ikke nogen almindelig hund. Ved du, hvordan en hund ser ud? Ja, en almindelig hund har altså en hundesnude, men Iffi havde en meget lang snabel, som lignede en elefantsnabel.

Elef gik derfor ud for at finde Iffi, og da det lykkedes, blev de to enige om, at nu skulle Elef have en snabel og Iffi skulle have en snude. Elef og Iffi byttede, og var begge glade for deres nye udseende.

Herefter levede de lykkeligt og gør det sikkert endnu. Godnat, og sov godt!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 09/09-2002 23:00 af Mona Skovgaard (mona-skovgaard) og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 408 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.