Manden der ikke var konge


6 år siden 5 kommentarer Kortprosa frustration danmark livet

5Manden der ikke var konge
Det var en evig kamp, som han aldrig opgav. Imens han stod og så ... [...]
Kortprosa · frustration, danmark, livet
6 år siden
0Camilla
1 · *Bank, bank, bank* · "To sekunder." · Jeg kunne ikke kende min egen... [...]
Noveller · egoisme, usikkerhed, frustration
6 år siden
1Anmeldere burde droppe stjerner ...
Anmeldere burde ikke have lov at uddele karakterer. Det gælder al... [...]
Klummen · film, anmeldelse, kastestjerner
7 år siden
2Lettere beruset Mikkel (Part 1)
Mikkel ville have betegnet sig selv som lettere beruset i skriven... [...]
Kortprosa · sort humor, eksistens, kamp
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Jesper Riel (f. 1990)
Det var en evig kamp, som han aldrig opgav. Imens han stod og så ud over sit kongerige, blev han igen mindet om landets sære lov; Det var hans rige, men han ville aldrig blive konge.
   Han havde al den magt, som en konge kunne have, men ingen måtte kalde ham konge. Ikke engang ham selv. Ikke engang for sjov. Hans kone, Margrethe, skulle kaldes Dronning.
   Dronningen af Danmark, og hendes prins. Hendes lille prins. Det var nedværdigende. Han var landets vittighed, uanset hvor mange syndebukke han fik henrettet.
   Havde det bare været måden han talte på, så skulle han nok skynde sig at få fjernet accenten. Eller hvis det var fordi han var for tyk, jamen så ville hele landet kunne følge Henri på konstante løbeture med selleri i begge hænder. Han ville sågar sælge hans elskede vinslot i Frankrig, hvis det var det der skulle til.
   Desværre handlede det udelukkende om politik. Noget han hadede mere end hans kones væmmelige cigarer. Cigarer som fik ham til at se endnu mere svagelig ud, når han stod ved siden af hende og hun pulsede løs. Han kunne hverken sige noget til cigarerne eller politikken, og det frarøvede ham fra al den magt, han troede han havde.
   Henri lænede sig imod balkonens gelænder og bundede sit bæger med den hjemlandsdyrkede cahors-vin. Den var lige så bitter som ham selv. Så tyrede han bægeret så langt væk han kunne. Den distancerede lyd af knust glas var ikke tilfredsstillende nok. Han væltede balkonens spisebord, som var fyld med bægere og skrøbelige karafler.
   "Se så at få fejet op," sagde han til de to nervøse tjenere der stod i hver deres side af balkonen. "Nogen kunne jo komme til skade."
   Selvom han ikke burde, ønskede han at nogen ville få et glasskår op i foden. Allerhelst hans kone. Den cigarrygende Dronning af Danmark.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 28/05-2018 13:18 af Jesper Riel (JesperIlmer) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 309 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.