Karens godnathistorie: Den Lille Solstråle4Aksel, den eventyrlystne nullerdreng
For at forstå historierne om Aksel må man først vide lidt om null... [...]
Eventyr og fabler · godnathistorie, optimisme, livsrefleksion
4 måneder, 21 dage siden
5Livsvalg
Livet er en uoverskuelig playliste. Hvert sekund kan du vælge mel... [...]
Aforismer og gruk · smil, ansvar
4 måneder, 21 dage siden
5Min elskede ægtemand
Klask, min svidende prikkende håndflade efterlader din lokkende v... [...]
Digte · romantik, kærlighed
1 år, 5 måneder siden
6Gråvejrstanker bag altandøren
De grønne kæmper står i vagtsomt geled, · mens vinden rasler i dere... [...]
Digte · hverdag, natur, humør
1 år, 6 måneder siden
2Glødende forår
Brisen aer ømt min kind og sammen med solens varme, hvisker den m... [...]
Digte · romantik, begær, lys
1 år, 9 måneder siden
4Klargøring
De sidste vintergækker står og nejer, · jeg koster med manden og fj... [...]
Rim og vers · forventning, håb, lommefilosofi
1 år, 10 måneder siden
4Skål
Det har dryppet bittert og fosset sødt ned i mit glas. · Jeg har fo... [...]
Aforismer og gruk · tid
2 år siden
3Jeg sidder her
Jeg vil så gerne ikke sidde her. · Jeg vil så gerne ud at kælke, · mæ... [...]
Digte · selverkendelse
2 år siden
1Vuggevise misforståelse
Først den ene vej, så den anden vej, · nattens sangleg er, og tju o... [...]
Blandede tekster · selverkendelse, livsrefleksion, natteliv
2 år siden

Puls: 4,5

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 2
Luna Madsen (f. 1976)
Karen er en vaskeægte lille solstråle, det ved både hun og hendes forældre. Karen har nemlig været i bad og er blevet skrubet, indsæbet, skyllet, vredet og hængt til tørre mange gange og aldrig er hverken kulør eller facon blevet skæv. Så jo, hun er helt vaskeægte.

Som solstråle oplyser hun både sind og hjerter, alle bliver glade når en solstråle kommer forbi. Undtaget skulle da lige være tapetet. Det har det med at blive bleget af søde solstråler og så kan man kun se hvor fint det egentlig er, når man tager de gamle billeder ned eller flytter skabet. Men det har folk det med kun at gøre, når de skal flytte eller vil have nyt tapet, så det er jo lidt ærgerligt for tapeterne.

Men ellers er der bred enighed om at solstråler er dejlige. De er dejlige når de titter ned gennem træernes blade på en varm sommerdag. De er skønne når de leger titte bøh mellem tordenskyer. De er velkomne henover vindueskarmen hvor de vinker velkommen hjem. De smykker sneen med diamanter. De får efterårets gule, røde og orange farver til at ligne guld.

Karen er mindst lige så glad for at være solstråle som andre er glade for hende. Hun elsker at hoppe og danse henover bølgerne på både hav og sø. Hun leger tit gemmeleg mellem rosenbuskenes blomster og blade. Hun synes at skyerne kilder så dejligt, når de svæver forbi hende på himlen. Karen synes også det er så spændende at få lov at kigge ind ad alle de mange vinduer, de fleste vil nemlig gerne have at hun kigger ind.

Kun en gang i mellem er gardinerne trukket for, eller de dersens persienner vippet den forkerte vej, Karen synes det er træls, dels er ordet persienne mærkeligt og dels så er de værre end gardiner, for hun kan jo næsten se en smule af hvad de gemmer derinde og det er sikkert og vist, dem der vipper persienner gemmer noget - og som solstråler nu engang ér det, er også Karen meget nysgerrig.

Overalt i verden er der så mange forskellige vinduer, der er store og små, runde, firkantede, trekantede og mange former Karen slet ikke ved hvad hedder. Der er vinduer i klart glas og nogle i alle verdens kulører. Der er vinduer, der viser tomme stuer og vinduer der viser legeværelser med bamser, klodser, snurretoppe, puslespil, dukker og mange, mange andre skønne sager.

Der er vinduer der viser store sale med guldstole og sølvborde. Der er vinduer der viser små rum med fiskestænger, net og gummistøvler. Der er vinduer der er smukke billeder i sig selv. Der er vinduer der viser rum hvor der hænger nogle særlige vinduer, der har bevægelige billeder.

Der er vinduer hvor indsigten er bedre end udsigten. Der er mange vinduer hvor udsigten er bedre end indsigten. Der er vinduer der trænger til at blive pudset. Der er vinduer der dugger.

Der er vinduer hvor en edderkop har spundet sig en sofa og en hængekøje, så den også kan se al det sjove vinduesteater. Jo der er bestemt en masse at opdage som solstråle.

Derfor kan det være svært at skulle sove, med så mange lege at lege, så mange blomster at kysse, så mange enge at danse på og så uendeligt mange vindueseventyr at opdage.

Men i morgen er dagen igen ny og alle venter på at solstråle kommer og hiver i storetåen og glimrer i morgenøjnene - for så bliver dagen god og alle bliver klar til at opdage alle verdenens vidunderligheder.

Lidt faktahjælp til mor og far:
   Fra fransk persienne, femininum af persien 'persisk' vinduesafskærmning der består af en række parallelle lameller af metal, træ eller plastic ophængt over hinanden i snore • lamellerne kan ved hjælp af snoretræk hejses op og ned og deres vinkel justeres så der slipper mere eller mindre lys ind.
   Resten må I selv finde på.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/08-2019 09:10 af Luna Madsen og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 648 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.