Hvorfor far ikke har skæg3Preben isbjørn
Preben var en meget speciel og en meget vanskelig isbjørn. En af ... [...]
Eventyr og fabler · grådighed, list, særlig
4 år siden
1Hvorfor far ikke har skæg
Dengang far var sørøver, det var inden jeg blev gift med ham og i... [...]
Eventyr og fabler
4 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Selma Bartholin (f. 1981)
Dengang far var sørøver, det var inden jeg blev gift med ham og inden i blev født, mødte han en pirat som hed gamle Capra. Gamle Capra ville frygtelig gerne have fars guldsabel. Det var far ikke interesseret i, for det var hans yndlings sabel og faktisk også hans eneste sabel. Den gamle Capra tænkte sig længe om og så foreslog han far en bytte handel. Den gamle Capra ville fortælle far hvor han kunne finde en ged som sked guld og til gengæld ville han have fars sabel. Det synes far lød som en alle tiders ide. "Sådan en ged kan jo nok skide helt enormt meget guld", tænkte far, "der bliver guld nok til både en ny guldsabel, en guldtand og et guldtræben". Far smilte stort og følte sig både meget heldig og meget snedig.
   Den gamle Capra fortalte far, at den særlige ged boede midt i Afrika. Far smilede glad og gav sin guldsabel til den gamle Capra, som skyndte sig ud ad døren. Far skruede sit træben på og løb så stærkt man nu kan med et træben, ned til sit sørøverskib, Den Sorte Prut Balje.
   Far sejlede meget længe for at komme til Afrika og undervejs stødte han både på store havkrokodiller, kæmpe søstjerner og sure havfruer. Men dem må du høre om en anden gang. Da far endelig nåede til Afrika vandrede han ud på savannen, og det første han gjorde var at træde på en løveunges hale. Løveungen hylede op og far fik hele løveflokken på nakken. Heldigvis for far er Løver ret dårlige til at klatre og far kunne derfor søgte tilflugt i et højt træ, hvor han måtte sidde i næsten en uge, før løverne blev trætte af at vente og gik deres vej.
   Far var blevet frygtelig tørstig af at sidde oppe i det træ, så da han endelig kom ned begyndte han at lede efter noget vand. Han fandt ikke nogen sø og heller ikke nogen brønd, kun et par store kameler. Far rystede deres store pukler og kunne høre hvordan en masse vand skvulpede rundt der inde. Far tænkte sig godt om og da det var blevet aften havde han fået en ide. Mens kamelerne faldt i søvn, rodede far rundt i sine lommer og fandt et gammelt sugerør. Da han hørte kamelerne snorke, sneg han sig hen til den største af dem og prikkede forsigtigt et lille bitte hul i den bagerste pukkel og med sugerøret og tømte hele puklen. Far var helt udmattet og faldt straks i søvn. Der blev en værre larm da det blev morgen og den store kamel opdagede sin punkterede pukkel. Far forsøgte at snige sig væk. Men de to kameler gættede hurtigt at det var ham, som havde punkteret puklen. De brølede, sådan som to gale kameler kan brøle, og satte i løb efter far. Kameler kan løbe meget stærkt, så de indhentede hurtigt far og gav ham et ordentligt spark så han fløj en hel kilometer længere ind i landet. Far lå og ømmede sig lidt, men tænkte så at det jo faktisk var heldigt at de kameler havde sparket ham, for nu sparede han jo selv at skulle gå den kilometer.
   Far rejste sig så op og fortsatte ind mod midten af Afrika. Der er meget langt ind til midten af Afrika og far måtte gå i mange, mange dage. I alle de dage det tog far at nå ind til midten af Afrika, voksede hans skæg, det voksede helt ned til hans bryst og næsten helt op til hans øjne.
   Endelig fik han øje på en flok geder, som stod under et stort træ. Far blev elle vild og styrtede ind midt i flokken. Geder har sådan nogle bitte små haler og far tog fat ved halen løftede den ene geden op efter den anden, mens han kiggede på deres rumper, men ingen af dem så ud til at kunne skide guld. Far var lige ved at opgive håbet, da han fik øje på en ged med helt hvid pels, som stod på en stor sten lidt uden for resten af flokken. Han skyndte sig over og kiggede under dens løftede dens hale. Lige i det samme kom der en ordentlig fis fra geden og far skyndte sig at holde hænderne under dens rumpe for at fange alt det guld, som han troede, der nu ville komme ud ad gedens rumpe. Men det var ikke guld. Det var bare helt almindelig gedelort, som kom ud ad gedens rumpe og det kom ud i sådan en fart, at det kun var halvdelen far fangede med hænderne, resten blev skudt direkte ind i hans store skæg.
   Far satte i et kæmpe vræl og slap gedens hale. Han styrtede tilbage til Den Sorte Prut Balje og barberede alt skægget af og siden da har far ikke kunne udholde at have skæg. Så snart fars skæg bliver mere end ½ cm langt, kommer han til at tænke på den guld ged han aldrig fandt og skynder sig at barbere alt sit skæg af igen.
Forfatterbemærkninger
Første forsøg med at nedskrive en af de historier jeg fortæller vores børn.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/10-2019 14:05 af Selma Bartholin (S0fia) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.
Teksten er på 842 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.