3Sovende vågen
Du ligger helt stille, men vejrtrækningen er ikke en sovendes. Kl... [...]
Kortprosa
2 år siden
2En søndag formiddag...
Det var en ukristeligt tidlig søndag formiddag efter en velsignet... [...]
Kortprosa
3 år siden
3En grå og stjerneklar nat
I stedet for knasende sprød sne er vejen dækket af salmiakfarvet ... [...]
Kortprosa
3 år siden
9Uventet besøg...
Et cigaretskod på måtten foran døren byder velkommen. Shit. Låser... [...]
Kortprosa
3 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Clartje Nijs (f. 1972)
Et cigaretskod på måtten foran døren byder velkommen. Shit. Låser aldrig, når hun bare skal til vaskekælderen. Det er jo ligesom i samme bygning. Klapper på lommerne, men ingen nøgler der. Så de må ligge inde på køkkenbordet. Hun tager ned i håndtaget. Der har ganske rigtigt været fri adgang til lejligheden de sidste 10 minutters tid. Kender hun nogle, der ryger? Lader døren stå på klem og stopper i entreen. "Hallo, er her nogen?" Her lugter faktisk svagt af røg... Hvorfor råbte hun dog? Det kan jo være hun er med i en gemmeleg. Tænder ikke lyset. Døren til køkkenet er ikke helt trukket helt til, men lyset derude ser ud til at være slukket. Skal hun snuppe nøglerne og skynde sig væk? Der er lukket både til soveværelset og badeværelset. Tjekker klokken. 23.53. Sætter mobilen på lydløs og stopper den i lommen uden at slippe den. Naboen er vist på weekend og underboen er mere end halvdøv. Hånden om mobilen går næsten i krampe. Er det ikke vand der løber? Jo, der er en tydelig rislen. Så bliver det stoppet. Ikke en lyd. Skyggen på badeværelsesdøren under håndtaget flytter sig i takt med at det trykkes ned, døren åbnes og lys langsomt trænger ud i den mørke gang.
   "Hej". Den stemme kender hun fra barndommen. Hun kigger ham lige op i ansigtet. Han smiler et smil, hvor især den ene mundvig vender opad. Præcis på samme måde som han smilede, hvis han vandt over hende i skak, da de var børn. Storebror Tim. Hun overvejer at kyle mobilen i hovedet på ham. "Hvad fanden laver du her?" Hun kan selv høre, hvor adrenalinpåvirket hendes stemme lyder. "Døren stod åben". Nu er begge mundvige trukket op.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 26/01-2021 15:49 af Clartje Nijs (Clara de N) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 288 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.