Det et Lydigt land


9 måneder, 26 dage siden 2 kommentarer Essays felxjob velfærdsstat magtkamp

2Stjernefrø
Kastanjetræ står ved vejen så smukt, blomster i det gyldne forår.... [...]
Livshistorier · kamp, skæbne, natur
8 måneder, 8 dage siden
1Gemmeleg
Nøgle på væggen her, der ikke er her mere. · Kom frit frem, hvor en... [...]
Digte · tanker, huske, glemmeleg
9 måneder, 1 dag siden
2Det et Lydigt land
Der er et yndigt land · Af Maria Louise, obo, Rema1000 klapjob. · I D... [...]
Essays · felxjob, velfærdsstat, magtkamp
9 måneder, 26 dage siden
4Mælken
Jeg ser dig. men du ser ikke mig. Jeg hører del af din samtale, m... [...]
Digte · tanker, arbejde, ensom
10 måneder, 11 dage siden
2Mobiltelefon
Jeg sidder med min telefon. · Kigger på billederne, der kører forbi... [...]
Blandede tekster · minder, øjebliksbillede, mobiltelefon
1 år siden
4Kærlighed og Bolsjer
Hvis kærlighed var et bolsje · er det mest fanatiske du nogen sinde... [...]
Smilebåndet · liv, kærlighed, stemning
1 år siden
7Sommer
I det grønne sidder jeg, mærker jeg græsset gro. · Solen skinner, f... [...]
Aforismer og gruk · natur, livet, forandring
1 år siden
3Hvad er sundhed for DIG?
Hvad er sundhed!! · Af: Maria Louise s Jensen VUC, Vibog.' · Vi i Dan... [...]
Klummen · kulturdebat, livet, sind
1 år, 1 måned siden
2Kærlighed på nettet
Vi boede dør om dør, men vi kunne ligeså godt have boet hver sit ... [...]
Rim og vers · ægte kærlighed, lykkelig, nysgerrighed
1 år, 1 måned siden
5Fantasiens spor
Legepladsen. · Vi legede som små, med skovl og spand i det bløde sa... [...]
Digte · kærlighed, begær, tillid
1 år, 2 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Maria Louise S. Jensen (f. 1982)
Der er et yndigt land

Af Maria Louise, obo, Rema1000 klapjob.

I Danmark er vi heldige fordi, vores forfædre kæmpede, for ligestilling og retfærdighed for alle, hvor alle kan få et arbejde og holde sult fra døren. Men når vi falder, har vi et samfund der holder hånden over os når vi har brug for det, men har vi også det?

Vi har gratis lægehjælp som vi betaler over skatten, men ikke gratis hjælp til tandlæger? Er det ikke lige så vigtigt som ens sundhed for, uden tænder kan vi jo ikke spise vel, medmindre vi skal leve på flydende kost? Kan vi ikke lave så vi betaler lille smule mindre til tandlæger så det ikke er så dyrt når vi skal til tandlæge, det koster minder formue, gud nåde trøste dem som ikke har råd til at gå til tandlæge. Jeg har selv prøvet det da jeg var på kontanthjælp - det undrer mig, at jeg overlevet det.

Dem der sidder på magten i lille Danmark, lavet reglerne så kringlet, at selv dem der skal hjælpe Borgerne ikke en gang selv kan finde ud af dem. Jeg bor sammen med en der er på flexjob (den ny ordning). er det den nye fattigdomsgrænse?? Hvor man ikke tør hæve sine feriepenge som man selv har sparet op i gemmen sit arbejde, kan det virkeligt være rigtigt?? Lad os sige at han hæver 1000kr af sin feriepenge så trækker de 1000kr måneden efter fordi kommunen mener det er en ekstra indtægt, men hvordan i fuck, kan det være en ekstra indtægt, når han selv har sparet dem op??

ikke nok med det så er der noget så fin der hedder lønloft, som bestemmer hvor meget en flexjobber må tjene? hvad hvis dette "lønloft" er forkert? hvem kan så hjælpe dig med at finde ud af det? Hvis man går på kommunen og beder om hjælp, skal du ikke regne med, at nogen af dem der står ved skranken, kan hjælpe dig da de heller ikke lige forstår det nye flexjob. Du skal nok forvente at blive endnu mere forvirret end da du kom. Hvis du spørger 3 forskellige får du 3 forskellige svar og man får endnu mere gråt hår man er ved at rive ud af hoved. Økonomi er noget fanden har skabt, når der er rod i økonomien.

Det er jo ikke kun negative at, man har flexjob eller klapjob fordi den som har et skjult handicap, og ikke kan fungere på en "normal arbejdsplads" men stadig har noget at tilbyde vores samfund. Det betyder at de har noget at stå op til og har en værdi for samfundet at de er inkluderede. de ikke sat på hylden som en gammel støvet trofæ. Nogen flexjobbere arbejder 2 gange om ugen, andre kan arbejde i 25 timer i ugen. Det vil sige at arbejdsgiver betaler for de timer de er på arbejde imens resten af de 37 timer bliver betalt af kommunen. Det vil sige at flexjobbere får løn to forskellige steder fra. Hvem skal tjekke arbejdsgiverne og Kommunen?? Spørger jeg bare!!! Kan det virkelig være rigtigt, at man skal have option X med Morten Spielberg til at rode op i Danmark???

Vi kalder os velfærdssamfund? det er vi måske også i forhold til andre lande, men når sandheden skal ud, mener jeg, at vi er for dårlige til at hjælpe de hjemløse som af en eller grund har ramt bunden af samfundet som sidder på gader og stræder og tigger penge. Jeg har den Aller største respekt for dem der er frivillige på herberge. Så de hjemløse i det mindste har et sted at sove for en nat og et varmt måltid, men det er desværre ikke plads til dem alle.

Når vores kære folketingskandidater lover os skattelettelser, er det ikke os i middelklassen eller dem der ligger i bunden vel? Det er dem ligger øverst af kransekagen. Nej så hellere være efter en kontantmodtager der har samlet flasker for 6000 kr. Ham kan vi kanøfle for, personen har ikke en smart advokat i baglommen som kan alle hullerne i loven. I sted for at, bruge tiden på de store firmaer som tjener millioner eller tjekke at, der ikke er flere Ritta der tager af kassen.

Jeg er taknemmelig for at, jeg er dansk og vi har tag over vores hoveder takket været min førtidspension og mit klapjob. For uden den ved jeg ikke hvor jeg ville have været i dag.
Forfatterbemærkninger
Hurra for Flexjob!! Når det går godt

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/09-2021 18:49 af Maria Louise S. Jensen (mlsj) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 742 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.