0Skovnisserne
Hvis du sætter dig stille ned, så skal jeg fortælle dig, hvad jeg... [...]
Eventyr og fabler
13 år siden
4Lucky
- Nej, hvor er den sød. Må vi ikke beholde den? Hvad skal den hed... [...]
Livshistorier
17 år siden
1Da Virus blev væk
Kender du familien Vira? Nu skal jeg fortælle dig, hvem de er. Fa... [...]
Godnathistorier
18 år siden
10Besøg
Fredag d. 8. juli 2005. · Kære dagbog. · Nu er jeg endelig kommet hje... [...]
Noveller
18 år siden
2Hr. Grøn
Hej med dig. Jeg er en lille grøn bamse, som hedder hr. Grøn. Ind... [...]
Godnathistorier
19 år siden
3Hvad man spiser
Når man kigger efter folk, · her og der ses en ædedolk. · Se hende, d... [...]
Rim og vers
19 år siden
3Familien Nisse på jagt efter huller til van...
Kom her og sæt dig stille ned ved siden af mig, så skal jeg fortæ... [...]
Godnathistorier
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mona Skovgaard (f. 1971)
Hej med dig! I dag har det været et rigtigt fint vejr udenfor, så jeg har været ude for at gå en rigtig lang tur, og hvis du ligger dig stille ned i din seng, så skal jeg fortælle dig, hvad jeg har oplevet.

På min lange tur kom jeg til en skov. Det var en meget, meget stor skov. Ja, faktisk var den så stor, så det garanteret ville tage flere dage at gå fra den ene ende til den anden. Alligevel bestemte jeg mig for at gå ind i skoven, og der var jo ingen der havde sagt, at jeg behøvede gå gennem hele skoven. Nej, jeg ville bare gå en lille tur ind i skoven. Men så skete det pludseligt: Jeg stod ved en sø. En utrolig flot sø med det blankeste vand man kunne tænke sig. Derfor fik jeg lyst til at kigge ned i det flotte, blanke vand.

Du ved måske, hvad der normalt sker, når man kigger ned i noget meget blankt vand. Ja, så ser man som regel sit eget spejlbillede, men det var ikke det der skete for mig i dag. Da jeg kiggede ned i det blanke vand, så jeg straks noget, som virkelig gav mig noget at tænke over.

Hvad det var jeg så? Joh, nu skal du høre. Jeg så en fremmed dame nede i det spejlblanke vand. Egentlig lignede hun mig lidt, men hun så meget ældre ud. Faktisk så hun så gammel ud, så jeg blev helt forskrækket, for husk på: jeg havde jo forventet at se mit eget spejlbillede. Da jeg så den gamle kone i søen blev jeg så forskrækket, så jeg skyndte mig at kigge væk. Men, jeg kunne nu alligevel ikke lade være med at kigge endnu engang ned i det spejlblanke vand. Og igen så jeg den gamle dame. Men denne gang var jeg forberedt, og kunne derfor kigge lidt længere tid.

Pludselig skete der noget uhyggeligt. Den gamle dame kom op ad søen, kiggede på mig og sagde:
   "Dav! Jeg er dit spejlbillede, og på mig kan du se, hvordan du selv vil se ud om 50 år."

Jeg var tavs. Stirrede bare på den gamle dame uden at sige et ord. Sådan stod jeg i lang tid, men endelig kunne jeg så stille mit spørgsmål om, hvordan hun, som mit spejlbillede, kunne stå foran mig i en skikkelse der viste, hvordan jeg ville se ud om 50 år. Den gamle kone, som jo altså er mit spejlbillede, fortalte, at hun boede nede i søen, og når nogen kom og kiggede ned til hende, forvandledes hendes udseende, således hun blev til et spejlbillede af sine tilskuere. Men, hun sagde også, at hun ville opfylde et ønske for mig.

Hvilket ønske jeg valgte? Jamen, kære lille ven. Det er slet ikke som i eventyrbøgerne. Jeg kunne ikke få lov at vælge et ønske selv. Den gamle dame havde valgt for mig. Hun sagde, at hun ville sørge for et lykkeligt liv for mig og min familie, og ved du hvad? Er det ikke bare lykken, at jeg kan sidde og fortælle dig denne godnathistorie?

Nå, nu sover du næsten allerede. Kan du så sove rigtig godt. Hvis du er udhvilet i morgen tidlig, så kan vi jo tage ud på en tur sammen, og så kan det også være, at du oplever sådan et eventyr, som jeg har oplevet i dag.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/02-2003 01:07 af Mona Skovgaard (mona-skovgaard) og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 569 ord og lix-tallet er 24.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.