10 år siden

Paris Mon Amour

Tømmer lige rygsækken.
Neola
1 år, 4 måneder siden
Plan B
Dus
6 år siden
Overskud & hænder på coke
Racuelle Hei...
7 år siden
Flytnings-spænding, og li...
Kasper Lund ...
6 år siden
Stilhedens nåle
Tine Sønder ...
9 år siden
Hold mig i hjertet for en...
Kasper Lund ...
6 år siden
Julestemning
Ruth Christe...
5 år siden
Vi har fået altaner i vor...
Ruth Christe...
6 år siden
Nyt land
Christian Ba...
8 år siden
Lyden af livet
Hannah White...
7 år siden
Modtog bog fire og fem
JesperSB
1 år siden
Don't go away mad, just g...
Kasper Lund ...
6 år siden
Souvenir fra barndommen
Olivia Birch...
7 år siden
Skorpioner
Tine Sønder ...
10 år siden
Dawn Under
Ruth Christe...
5 år siden
Kærlighed til et andet me...
Shawn Cee (J...
7 år siden
Eksamen
RachelBlack
9 år siden
Drama queen...
Sylvia Ebbes...
8 år siden
Spejle
Marie Martin...
8 år siden
Atomer & molekyler - nu p...
Mikala Rosen...
10 år siden
Luftforandring.
Neola
1 år, 4 måneder siden
Udstilling
Hanna Fink (...
8 år siden
Bornholm1
Michala Esch...
14 år siden
15.09.2016
Marianne Mar...
5 år siden
The same old storie
Julia Stampe
5 år siden
Desværre.....
Halina Abram...
5 år siden
Ballade med drillenissen
Carsten Cede...
7 år siden
En hvid rose og strøtanke...
Camilla Rasm...
7 år siden
Svampe.
Ruth Christe...
6 år siden
Jeg kunne også bare finde...
Kasper Lund ...
7 år siden
Livet tur-retur
denblaahund
7 år siden
Stine og mormor.
Ruth Christe...
6 år siden
Kære natbog (XVIII)
Olivia Birch...
7 år siden
Aaaaahhhhhh.........
Sylvia Ebbes...
9 år siden
Det første og bedste 00
ChrisEQ
9 år siden
Tegning
Jette Peters...
6 år siden
sulten
Sunstar31
7 år siden
skriveglæde
Jette Peters...
5 år siden
Modet til at turde
evan-noerfoh...
21 dage siden
Hr Solsort
Peter
6 år siden
Trauma King
Ansu Orheim ...
6 måneder, 19 dage siden
Vinter på vej
Mikala Rosen...
9 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
7 år siden
Hvordan?
Halina Abram...
4 år siden
Hverdagen
Hanna Fink (...
8 år siden
Et skridt nærmere
Liza Abildsk...
7 år siden
sofaen eller.......
Hanna Fink (...
8 år siden
Poetry Slan et skridt vid...
Martin Micha...
2 år siden
Lyst til livet
Halina Abram...
5 år siden
Lus og små ligkister
Regitze Møbi...
8 år siden
Hele verden, healings-heg...
Camilla Rasm...
5 år siden
Update - Kasper Lund
Kasper Lund ...
6 år siden
Men det udelod jeg
Carina Malen...
3 år siden
Til ingen bestemt
Ansu Orheim ...
5 måneder, 16 dage siden
Fremtiden er nu...
Bjørn Langki...
5 måneder siden
Overspisning
Miriam Lidbe...
5 år siden
Selektiv skriveblokering
Olivia Birch...
7 år siden
Hundetyven.
Regitze Møbi...
8 år siden
Fortiden er hård.
storm89
2 år siden
Forfra... Hvor længe kan ...
Gittepigen
9 år siden
Anden dag på Fyldepinden
Gaffa Brandt
9 år siden
Udstillingen
Hanna Fink (...
9 år siden
At skrive ...
Bjørn Langki...
4 måneder, 20 dage siden
En velfærdsengel søges i ...
Regitze Møbi...
8 år siden
Galleri partner
Poul Brasch ...
5 år siden
Romanskrivning!!
Pernille S. ...
7 år siden
Håb er lige så hult som f...
Ansu Orheim ...
5 måneder, 18 dage siden
Sidste lørdag, på banegården fandt jeg endelig ud af hvor den hemmelig tur gik hen. Den gik til hjerternes og kulturens by - PARIS!

Det var lige hvad jeg håbede på - jeg har aldrig været i Paris før. Det var dejligt, vidunderligt, henrivende og smukt. En tur jeg håber at jeg aldrig glemmer - både med dens strabasser og eventyrlige øjeblikke.

Turen var ikke planlagt i detaljer, så der var god mulighed for at jeg kunne komme med mine ønsker og min kæreste var også meget interesseret i at høre dem. Eifeltårnet, Notre Dame, triumfbuen, Louvre, Seinen var jo MUSTS. Min kæreste har været i Paris før et par gange, både med skolen og med en tidligere kæreste (fandt jeg ud af underrvejs). Det sidste giver måske en lidt underlig fornemmelse omkring det, men man må bare huske på at et hvert forhold er forskelligt - og åbenbart er der mange mennesker der er glade for Paris :)

Det første vi mødte i Paris var sure folk og avancerede regler - bare for at sige det som det var. Landet i lufthavnen skulle vi bruge metrobiletter. Systemet var ikke lige til at gennemskue og maskinen ville ikke have vores kort. Så efter engang kø, så henvendte vi os i skranken - eller rettere kæresten gjorde. Det var en lang samtale hvor han forsøgte at finde ud af om der var ugebiletter og hvilket alternativ der var bedst. Der er skam ugebiletter - de går bare kun fra mandag til søndag - og vi kom en lørdag aften. Så er der valget mellem enkeltbiletter, dagsbilletter, 2 dage, 3 dage eller 5 dage og om det kun skal være det indre af byen (3 zoner) eller om det også skal være det ydre (5 zoner - inklusiv lufthavn og Disneyland). Generelt var biletterne næsten lige så dyre for en heldagsbillet som til 5 dage. Samtidig talte kæresten med en ekspedient der var lidt dårlig til engelsk - men meget gerne ville sælge billetter til alle 5 zoner. I første omgang blev det bare til en en-turs billet til hotellet. Det var aften, der var lummert og togkupeen var voldsomt overfyldt, så jeg stod tæt op af kæresten (og andre jeg ikke kendte) og måtte holde fast i ham fordi det var mig umuligt at nå nogen håndtag i kupeen. De spændende detaljer om et metronet under "vejarbejde" skal jeg nok spare nogle ord på.Det krævede dog en "for lang" gåtur med bagage at nå hotellet. Under alle omstændigheder var klokken over 21 da vi nåede frem, smed bagagen og konstaterede at vores hotel havde en rædsom smag med storblomstret stof-tapet og sort pels-look-a-like sengetæppe med tilhørende puder. Derfra var målet bare at finde noget at spise og så komme i seng. Uden yderligere metrobiletter skulle det gerne være i området - men det var åbenbart for meget forlangt. Vi spurgte først i receptionen på hotellet og fik så at vide at der ikke rigtig var noget åbent sådan en lørdag aften (hvilket er underligt, for der står i guidebogen af man normalt spiser til aften kl. 20.30 dernede). Dernæst fik vi udleveret ubrugelige visitkort til nogle tydeligvis dyre restauranter og alt vi ønskede os var en 7-eleven. Efter misforståelsen på hotellet gik vi selv ud i gaderne for at lede. Vi gik gade op og gade ned uden at finde noget som helst brugbart. Klokken var efterhånden mange. Så besluttede vi os for at spørge et par der kom gående om hjælp (de så ikke ud til at have travlt, de have et barn med). Sjældent har jeg oplevet et så afvisende svar på "Excuse me, can I ask you a question?". Manden med en smøg i mundvigen rystede på hovedet og gik rask forbi os. I forhåbningen om at det var en misforståelse, råbte jeg efter dem: "Mc Donalds?" - "7 eleven?". Kvinden i parret reagerede på dette og snakkede med manden som efter hendes ønsker alligevel valgte at give et hurtigt peg i rette retning og så var de gået igen.
Vi fulgte efter bedste evne retningen og fandt faktisk en McD - men det var ikke lige kærestens største interesse så vi spurgte os for igen efter noget ala 7 eleven. En ung fyr var venlig at svare. Faktisk var der en dagligvareforretning lige på den anden side af gaden. Den havde stadig åben og solgte fx. sandwiches. Oven I, var vi egentlig ret tæt på vores hotel så det blev vores go-to place i løbet af ugen. Vi faldt ret hurtigt i søvn efter maden.

Dagen efter skulle vi ud og se de vigtigste ting. Notre Dame, Eifeltårnet og Seinen stod øverst på min ønskeseddel, så efter at have købt morgenmad i vores lille *Monop (dagligvareforretningen), var vi afsted - nærmest "klokken middag" som jo er vores varemærke. Det var en meget, hedebølgevarm søndag.

Vi fik lagt arm med endnu en billetautomat og efter noget hjælp havde vi biletter til 3 zoner i 5 dage. Til at begynde med var planerne bare at komme ind til byen. Eftersom min morgenmad havde været for lille, havnede vi hurtigt på en café.

Vi gik rundt i området og så bl.a. en smuk gammel "Fontaine des Innocents" i renæssancestil. Derefter gik vi til verdens grimmeste bygning, Pompidue centret, der er vendt på vrangen, med farvede udluftningsrør ect. på ydersiden. Historien omkring den er dog spædende, det er en bygning designet til at vise mennesker hvordan en "bygning fungerer". I den forbindelse kom vi også til Igor Stravinsky pladsen lige i nærheden, hvor et noget særpræget morderne springvand underholder med ting der kører rundt om sig selv. Det var herligt fordi at der var et sted at sidde ned. Paris er også fuld af gøglere og andet godtfolk og nogle af dem stod og sang religiøse sange på pladsen.

Herefter gik turen til Seinen - en smuk, smuk kanal flankeret af renæssancebygninger, borge og slotte. På den sejler turistskibe som passer smukt ind i billedet og over den går mange fantastiske broer.

Vi gik videre og faldt over et markedet - fuld af fugle i bure. Papegøjer, undulater og arter jeg ikke lige kunne sætte fingeren på. Det var på en gang spændende og farverigt, men samtidig fik man jo ondt af dyrene. Markedet indeholdt meget andet, men fuglene fik opmærksomheden. Dem og nogle små vandfontæner som man kunne stikke en hånd ind i og bruge til at køle sig ned med. Det blev dagens yderste luksus at hælde vand ned af ryggen på sig selv. Når man købte koldt vand på falske blev det hurtigt varmt og ulækkert at drikke. Der var ikke meget andet at gøre med det end at smide det uden på sig selv. På trods af pinligheden over at rende i vådt tøj (i 5 minutter) var det bestemt det værd.

Derefter gik vi efter Notre Dame. En smuk og utrolig stor kirke. Den virkede da helt klart interessant at kigge i - men grundet heden og en kæmpe lang kø orkede vi ikke at forsøge på det på det tidspunkt. Til gengæld var vi positivt overrasket over gratis toiletter ved kirken. Køen tog for mig sin tid - men køligheden gjorde det en hel fin tidsinvestering.

Det var ret svært at fortsætte derfra. Varmen var udmattende, mit hoved dunkede i heden, trapper var som at bestige mount everest og mest af alt ville jeg bare sove. Vi besluttede os for at finde et sted at sidde ned og fandt denne her lille "have". Den havde en del bænke, en lille fontæne, store træer til at skygge over bænkene - den var perfekt. Vi sad bare og så på blomster, duer og mennesker i en rum tid - og fandt ud af at fylde vores vandflasker med vand og SÅ hælde det ud over os efter behov. Det hjalp og da vi havde sundet os gik vi tilbage til Notre Dame. På trods af den lange kø, var det til vores glæde en en hurtiggående kø. Notre Dame var gratis at komme ind i og den var STOR. MEGET STOR. Der kunne jo være 7-9 almindelige kirker inden i - det var helt vanvittig imponerende. Samtidig ramte vi lige hvor der var messe (turister fik lov til at gå ude i kanten - uden om messen. Det var en meget speciel oplevelse.

Derfra gik vi ned til kajen af Seinen og satte os og nød aftenen. Mine ben og fødder var udkørte og så meget som jeg gerne ville se mere, så orkede jeg det ikke. Desuden var der jo ikke noget i vejen med at sidde med benene ud over kajen og se på de både der sejlede forbi. Det var hyggeligt.

Til aftensmaden gik vi rundt for at finde en café der så god ud. En med mange mennesker som tegn på at den var god. Vi fandt en og satte os. Tjeneren der tog vores ordre skrev ikke noget ned - og han smilede heller ikke. Jeg bestilte bøffer og pommes frites, kæresten bestilte burger. Vores mest "klassiske" favoritter på tur. Min mad var ikke noget ud over det sædvanlige - min kærestes var usædvanligt elendigt. Burgeren bestod af bøf og brød. Intet andet - ingen ketchup, ingen ost, ingen salat - intet andet. Bøffen var ikke med nogen former for krydderi og brøddet var brændt sort. Jeg kunne ikke holde ud at se på det og fik klaget. Vi fik maden byttet hos en alt andet end vanlig tjener og efter jeg var færdig med at spise kunne han begynde på sin bøf med 2 brød.

Aftenen gik mod Eifeltårnet - jeg havde troet at det skulle ses om dagen, men kæresten vidste bedre. Han kendte det og tog mig igennem parken foran tårnet til et utroligt smukt syn af et oplyst Eifeltårn. Vi satte os på et lille springvand og så på det. Pludselig begyndte det at glitre. Wow!
Det var romantisk og smukt.
Som en rigtig Pariser (turist) sluttede aftenen af med at jeg fik en "crepe Nutella". Den var virkelig lækker.

Mandag tog vi om bord på en turistbåd en tur på Seinen hvorfra man kan se mange af Paris flotteste bygninger, bl.a Notre Dame fra nye vinkler, Eifeltårnet, Louvre, dens mange broer samt andre smukke både navngivne og unavngivende bygninger i renæsancestilen med runde tårne, hvide mure og blå tage, slotte og forgyldte statuer ect. En dejlig undskyldning for at spare mine fødder som allerede fra om morgenen havde været ømme.

Aftensmaden var noget bedre denne aften, hvor kæresten havde byttet burgeren ud med en club sandwich som kom i 4 dele med pommes frites i midten. Samtidig havde vi hyggeligt selskab af nogle små fugle der gerne lod sig lokke meget tæt på med en pommes frites.

Aftenen tilbragte vi ved at sidde tæt på spidsen af en lille ø ude på Seinen og se solnedgangen og skibene. Da natten var faldet på rundede vi Pont des Arts (bro) som jeg i starten havde troet var dekoreret med guldblade - i virkeligheden er den fuld af hængelåse som kærestepar har sat fast på broen i forbåbningen om at forholdet aldrig går i stykker. Jeg synes det er en smuk tradition - men var for genert til at spørge kæresten om vi ikke skulle hænge en op.
Vi tog derfra til triumfbuen som også var smukt oplyst om natten, men hvor vi syntes at de 9-10 euro de tog for at lukke os ind og op var for meget (set i sammenhæng med at det var gratis for folk under 25). Så lidt skuffede tog vi hjem fra den attraktion.

(dagbog fortsættes i de følgende dage med resten af ugen)

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Paris Mon Amour er publiceret 26/08-2012 00:01 af Suree Lio (Løvinde).

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.