2På efterløn - og hvad så
Året var 1993, jeg var lige blevet enkemand, fyret og kommet på e... [...]
Essays
18 år siden
0Post for Gevær eller En bevæget nat
Det var kort tid efter anden verdenskrig og han skulle ud på sin ... [...]
Essays
20 år siden
0Et helt almindeligt ægteskab
Året var 1962 og de blev gift på Rådhuset en lørdag formiddag i m... [...]
Blandede tekster
21 år siden
1Natur på Naturens præmisser
Hun satte sig i sin stol på stranden. Solen var på vej ned og sø... [...]
Kortprosa
21 år siden
1En skilsmisse og livet derefter
Jeg var blevet skilt fra min kone gennem 20 år. Heldigvis i en pe... [...]
Livshistorier
21 år siden
2En tragisk Søndag - En autentisk beretnin...
Det var tredje søndag i juli i det herrens år 1952. · 2 små piger ... [...]
Livshistorier
21 år siden
6Søster Marie
Den lille landsby var i sorg omkring en begravelse. Deres jordemo... [...]
Eventyr og fabler
21 år siden
3Lottokuponen
Det var lørdag morgen og han sad længe over morgenkaffen. Omsider... [...]
Noveller
21 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Rudolf Foustad (f. 1933)
Hun satte sig i sin stol på stranden. Solen var på vej ned og søen var spejlblank. Det havde været en lang; men god dag. Hendes 96 års fødselsdag.

Dagen var begyndt rigtig godt, da de første gæster mødte op kl. 10 om formiddagen, medbringende 4 små børn, samt proviant til et større fødselsdagsgilde. Solen skinnede allerede, og inden længe havde de små frigjort sig fra overflødige klædningsstykker og soppede rundt i vandkanten under behørigt opsyn af de voksne, der heldigvis kunne finde skygge under de store bladfulde kastanietræer, der voksede næsten helt ud i søen.

En tøjret gummibåd, lidt badedyr + en håndfuld fiskenet var alt der skulle til for at børnene morede sig, hvilket var det bedste hun vidste.

Men nu var hun træt, og sad bare og lod tankerne flyde; mens øjnene ubevidst holdt øje med børnene og søen. Så fik hun øje på en Andemor med 10 ællinger der var på vej ind mod stranden, det eneste der manglede for at gøre dagen fuldendt.
   Hun kaldte på det største af børnene, og bad hende hente den pose med gammelt brød, hun altid havde stående til samme anledning.

Børnene fordelte brødet mellem sig og begyndte fodringen, og de små dunede ællinger huggede i sig, næsten direkte fra børnenes hænder.
   Nu kom der imidlertid en ny Andemor ligeledes med 10 ællinger, der dog var lidt større, og for at det ikke skal være løgn, arriverede endnu en flok på samme størrelse, samt en flok enlige Andrikker, der alle gerne ville have dele i godterne.

Men det ville Andemor nr. 1 absolut ikke finde sig i. Hun farede rundt for at jage alle de formastelige uindbudte væk, alt imens hun dog holdt sig i nærheden af serveringen og tog for sig af retterne.

Overmagten syntes for stor; men hun må have været opfyldt af retfærdighedens vrede og de andre ænder syntes på en måde at respektere hende, for det lykkedes hende at holde dem fra fadet, indtil serveringen hørte op.
   Dog ikke uden at bruge grove midler, såsom at prøve på at drukne såvel store som små fjender. Hun hakkede næbbet ned i ryggen på dem, og pressede derpå, den uheldige ned under vandoverfladen.
   Heldigvis havde hun så travlt, at hun aldrig fik tid til at fuldføre sit forehavende. Da fodringen var forbi, svømmede de alle hver til sit, og idyllen var tilsyneladende genoprettet.

Nu var solen helt nede og gæsterne tog afsked og mindet om en god dag med hjem, og hun gik til ro.

Næste dag der var en lørdag, fortsatte som fredagen slap. Dejligt solskin og nye gæster også med små børn. Denne gang næsten bedre endnu, idet det var sidste skud på stammen, Tipoldebarnet, der var med.

Dagen gik efter samme opskrift som dagen før, til og med slaget i Andedammen. Eneste skår i glæden, var at alle 3 ællingeflokke var blevet reduceret med 1 eller 2 ællinger hver.

Antagelig på grund af en eller flere sultne Gedder.

Idyl eller drama - Det sete afhænger af øjet der ser - men dybest set er det vel bare Natur på Naturens præmisser.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/08-2003 14:26 af Rudolf Foustad (rudolf) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 516 ord og lix-tallet er 35.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.