2På efterløn - og hvad så
Året var 1993, jeg var lige blevet enkemand, fyret og kommet på e... [...]
Essays
18 år siden
0Post for Gevær eller En bevæget nat
Det var kort tid efter anden verdenskrig og han skulle ud på sin ... [...]
Essays
20 år siden
0Et helt almindeligt ægteskab
Året var 1962 og de blev gift på Rådhuset en lørdag formiddag i m... [...]
Blandede tekster
21 år siden
1Natur på Naturens præmisser
Hun satte sig i sin stol på stranden. Solen var på vej ned og sø... [...]
Kortprosa
21 år siden
1En skilsmisse og livet derefter
Jeg var blevet skilt fra min kone gennem 20 år. Heldigvis i en pe... [...]
Livshistorier
21 år siden
2En tragisk Søndag - En autentisk beretnin...
Det var tredje søndag i juli i det herrens år 1952. · 2 små piger ... [...]
Livshistorier
21 år siden
6Søster Marie
Den lille landsby var i sorg omkring en begravelse. Deres jordemo... [...]
Eventyr og fabler
21 år siden
3Lottokuponen
Det var lørdag morgen og han sad længe over morgenkaffen. Omsider... [...]
Noveller
21 år siden
1Hun sad på sit værelse..
HUN sad på sit værelse, hos den bondemand hun var blevet husholde... [...]
Blandede tekster
21 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Rudolf Foustad (f. 1933)
Jeg var blevet skilt fra min kone gennem 20 år. Heldigvis i en periode, hvor mit arbejde krævede min fulde indsats i 70-80 timer om ugen. Resten af min vågne timer, gik med at skrive anklagende breve til min eks den ene dag, for næste dag at skrive en dyb beklagelse, over alle de grimme ord jeg havde brugt dagen i forvejen.
   Ingen af brevene blev naturligvis sendt; men jeg kom af med min galde, og blev på denne måde klar til at komme videre med mit liv.

Men ensomheden tyngede stadigvæk, og specielt weekenderne kunne være lange. Jeg husker især én, hvor det var særlig slemt. Jeg var flere gange ude, for at kontrollere, at min dørklokke virkede, og jeg kredsede i nærheden af telefonen.
   Sent søndag aften huskede jeg et gammelt råd, om hvordan man får telefonen til at ringe: Nemlig at gå i bad - et godt langt karbad.
   Det gav bonus. Jeg var lige blevet varmet godt igennem, da jeg hørte dens kimen kl. ca. 23.30. Jeg fløj op, og uden at tørre mig røg jeg ind for at tage den. Efter ¾ time, havde jeg pådraget mig en akut influenza, der medførte 3 dage i sengen. Samtalen havde dog ikke noget med min situation at gøre.

Nu begyndte jeg at studere kontaktannoncer, og indrykkede selv en enkelt. Nu skulle/ville jeg vende blikket fremad.

Jeg fik mange svar, og begyndte fra en ende af, at udforske mulighederne. Det gav anledning til mange oplevelser, positive som negative; men ingen konkret resultat.

Men førte til en ubehagelig opdagelse angående med hensyn til min egen opfattelse af kvinder, der bar præg af en naiv forestilling om, at kvinderne pr. defination var det "svage" køn, der skulle feteres og opvartes, før man kunne gøre sig fortjent til sex. Jeg havde glemt at det var Eva der lokkede Adam.

Kvinderne forventede sex ved det første møde, og da jeg stadig var både blind og døv, tabte de hurtigt interessen, og jeg måtte fortsætte min søgen.

Bl.a. ved at reflektere på en annonce efter "gå i byen venner" der førte mig sammen med en lille snes ligestillede mænd og kvinder. Det begyndte godt med mange festlige stunder; men snart begyndte jalousi og intriger at dominere vores samvær.

Det var jo sådan at der var et par af pigerne der havde indlysende fortrin frem for de andre, og en enkelt forekom totalt håbløs. De første var både kønne og velhavende; mens den sidste havde fået udført en stomi, og derfor gik med en pose på maven.
   Det blev foreslået, at vi skulle udelukke hende fra vores gruppe, hvad jeg kraftigt opponerede imod. Det blev jeg ikke populær på; men det fik ikke den store betydning, for inden længe var de 2 populære piger "afsat", og så faldt det hele fra hinanden.

Jeg var dog blevet kammerat med en af mændene fra gruppen, og vi fortsatte med at komme sammen en tid, og gjorde det stadig på min 51 års fødselsdag 1984. Da virkede min telefon, og den dame jeg før omtalte som uønsket i gruppen ringede og gratulerede mig med fødselsdagen, mens hun fortalte mig, at der samme aften var bal på en lille kro, et stykke uden for Århus. Hvis jeg kom der, ville hun også komme.
   Jeg var blevet lidt rørt over, at hun huskede på min fødselsdag, så jeg lovede at komme.
   Den lille kro lå imidlertid lige overfor min kammerats bopæl, så jeg ringede til ham, og spurgte om han ville med. Men nu viste det sig, at han selv havde fundet en ny veninde der netop var på besøg, så han måtte spørge hende først.
   Heldigvis var hun straks parat, og vi fik en skøn aften. Vi var ganske vist ikke flere end 20 gæster, men musikken var god, stemningen høj og der var rigtig god plads på dansegulvet. Og min veninde med stomien, viste sig som en fremragende danser.

Dette skete en fredag aften, og i løbet af aftenen spurgte min kammerats veninde, om jeg havde lyst til at komme med dem til bal lørdag aften. Så skulle jeg bare komme over til hende, hvor hun ville samle nogle kolleger til en bid brød inde vi gik på kroen, der lå umiddelbart ved siden af hendes hus.
   Hendes kolleger var 3 kvinder, af hvilke den ene lige præcis var min type. Kort sagt jeg faldt pladask for hende; men havde ikke det store held. Jeg ringede og ringede til hende; men det var sjældent hun svarede. Hun fortalte senere, at hun ofte trak stikket ud for at undgå at tale med mig.

Jeg var hårdt ramt, så jeg var vedholdende, og det gav resultat til sidst. Jeg fik lov til at besøge hende, og inden længe var vi et par, og hun flyttede ind hos mig 3 måneder senere

Hun lærte mig meget om kvinder og om deres forhold til sex. At kvinder har ligeså stort behov for sex, som mænd, og at mine romantiske forestillinger om forholdet mellem mænd og kvinder, åbenbart stammede fra læsning af drengebøger om ædle riddere og uskyldige jomfruer.
   Tænk at jeg skulle blive over 50 år før jeg lærte dette.

Det blev 9 gode år; men efter 8 år fik hun konstateret kræft i bugspytkirtlen, og døde 13 måneder senere i vores fælles hjem, hvor jeg havde plejet hende til det sidste. Men det er en historie for sig selv.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 31/07-2003 22:33 af Rudolf Foustad (rudolf) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 901 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.