2Fra Big Bang til nutiden, (dog ikke i realt...
Verdenshistorien kort fortalt. · I begyndelsen var der ingenting. M... [...]
Smilebåndet
11 år siden
1Hvordan guderne fik en ringmur rundt om Asg...
Det skete for lang tid siden, at jordens beboere var delt op i tr... [...]
Fantasy
11 år siden
5Episoder fra Flyvevåbnet
Små anekdoter fra min tid i Flyvevåbnet, nogle er selvoplevede og... [...]
Smilebåndet
13 år siden
0Stegepanden
Telefonen ringede. Jens bandede og skrabede det lille utyske til ... [...]
Noveller
13 år siden
1Slangen
Slangen lå og nød livet på en flise, der var behageligt opvarmet ... [...]
Noveller
13 år siden
2Et flammepust fra helvede
- Et flammepust fra helvede, sagde turisten dramatisk og strøg sv... [...]
Kortprosa
13 år siden
0Det matriarkalske samfunds historie
Lad os kikke på det matriarkalske samfund. Konen, der står der i ... [...]
Kortprosa
13 år siden
5Kolonihaven
Hans Christian Jensen så sig begejstret om i det lille hus. Der l... [...]
Noveller
13 år siden

Puls: 3,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Karl Fr. Nielsen (f. 1941)
Der var engang en ung ivrig journalistelev, der kom styrtende ind på den gamle redaktørs kontor og skreg:
- Jeg har alle tiders scoop her, ja, dengang kaldte man det rigtignok ikke et scoop, for det var ikke så moderne at tale "udenbysk", men alligevel, det var noget i den retning han skreg, og den kære gamle redaktør tog papiret fra den unge mand og læste overskriften: Mand bidt af hund.

Den gamle redaktør læste artiklen igennem og rystede så sørgmodigt på sit gamle grå hoved og kvad:
- Dette er jo ingen sensation, endsige en nyhed, nej, hvis der havde stået hund bidt af mand, se så kunne jeg have brugt denne artikel, og med denne viise bemærkning, gav han manuskriptet tilbage til den håbefulde elev.

Den gamle redaktør er gået til den evige redaktion for længe siden, og den unge journalistelev, sidder nu i hans stol, og har glemt alt om sin gamle læremesters viise ord.

Hver dag når avisen kommer på gaden, står der et hav af artikler af typen "hund har bidt mand". Der kommer aldrig noget om mand og hund har det godt sammen, for det mener den unge redaktør og hans kollegaer over det ganske land ikke er sensationelt nok.

En lind strøm af varmt bræk vælter ud over al folket fra radio, TV og aviser. Et lille halvt hundrede krige bliver indgående beskrevet med billeder, der som bekendt siger mere end så mange ord. I TV siger speakeren med et slet skjult gys, her kommer stærke sager folkens eller sådan noget lignende, underforstået, det var en meget svær og farlig optagelse, og få endelig ikke kaffen og småkagerne galt i halsen, når vi nu viser de seneste nyslagtede krigsofre eller nogen af de børn, der nys er sultet ihjel i et af de mange hungersområder i verden. Når dette, der skal gå for aftenens clou fra den store verden er overstået, kommer så alle de virksomheder, der er gået på r.... for nylig som følge af spekulation eller afmatning eller hvad ved jeg, og hvor mange arbejdsløse, man så har fået ud af det.

Alt går ad helvede til, og det får vi så at vide hver dag. Hvor er den kære gamle redaktør? Jo, han roterer sikkert i sin grav, og hvis han kunne komme ned til jorden igen, ville han skrige som i fordums dage:
- Det er jo ingen sensation, verden er gået af helvede til i årtusinder, nu kan i bare få det at vide i realtid via satellit og eventuelt i slow motion, hvis der er nogle billeder af et rigtigt lækkert mord på klos hold. Vis for pokker også noget, der går godt. Det ville være en sensation. Man kan ved at VILLE, at verden går ad helvede til også få den til det, bare man gentager det ofte nok, så modløsheden breder sig, selvom ulykkerne går hen og bliver kedsommelig, morbid underholdning til sidst.

Det er skønt at pressen er demokratiets vagthund, vi kan ikke undvære aviserne, men vi kunne faktisk godt bruge nogle gode nyheder en gang i mellem. Her er aviserne for det meste en tand bedre end TV, men venner kom dog med en ægte sensation engang imellem, kom dog også med positive nyheder, det ville være en god sensation og pressen lever blandt andet af sensationer.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 11/11-2003 22:35 af Karl Fr. Nielsen (Andrew) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 554 ord og lix-tallet er 38.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.