2Fra Big Bang til nutiden, (dog ikke i realt...
Verdenshistorien kort fortalt. · I begyndelsen var der ingenting. M... [...]
Smilebåndet
11 år siden
1Hvordan guderne fik en ringmur rundt om Asg...
Det skete for lang tid siden, at jordens beboere var delt op i tr... [...]
Fantasy
11 år siden
5Episoder fra Flyvevåbnet
Små anekdoter fra min tid i Flyvevåbnet, nogle er selvoplevede og... [...]
Smilebåndet
13 år siden
0Stegepanden
Telefonen ringede. Jens bandede og skrabede det lille utyske til ... [...]
Noveller
13 år siden
1Slangen
Slangen lå og nød livet på en flise, der var behageligt opvarmet ... [...]
Noveller
13 år siden
2Et flammepust fra helvede
- Et flammepust fra helvede, sagde turisten dramatisk og strøg sv... [...]
Kortprosa
13 år siden
0Det matriarkalske samfunds historie
Lad os kikke på det matriarkalske samfund. Konen, der står der i ... [...]
Kortprosa
13 år siden
5Kolonihaven
Hans Christian Jensen så sig begejstret om i det lille hus. Der l... [...]
Noveller
13 år siden
3Lågen
Lise stak sine små fingre gennem trådhegnet og klemte omkring det... [...]
Noveller
15 år siden
2Lidt om pral, kaos og så’en
En filosofisk trio sad, omkring et værtshus'bord. · Den ene fugted ... [...]
Rim og vers
15 år siden
3Lidt om evolutionsteorien og ansvarsfraskri...
Der stod en dino for sig selv · med næsen ned i mudder. · En meteor s... [...]
Rim og vers
16 år siden
3Lidt om, hvad jeg gerne vil
Jeg vil drikke hjernen ud, · med en fyr, der hedder Knud · gå omkring... [...]
Rim og vers
16 år siden

Puls: 2,4

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Karl Fr. Nielsen (f. 1941)
Johnny, Johnny kom nu frem og syng. Råbene rystede salen og pigerne på første række hvinede henrykt ved tanken om den forestående koncert.
   Børge Olsen alias Johnny Supersound kikkede forsigtigt gennem et hul i tæppet ind på scenen i det lille forsamlingshus. Der sad de hele koret af piger på første række og ventede bare på ham Johnny Supersound, og bagefter, ved ballet kunne han få lige hvem af dem han ville have.
   Godt nok var dette her ikke Metropolitanscenen og godt nok var han ikke The Beatles, men disse dejlige formfaste, bredbarmede piger med de røde opvaskehænder var bestemt heller ikke dårlige, og kunne sagtens gøre ham, Børge Olsen med den nye guitar, lykkelig nok endda.
   Fedt nok, og han havde mere format i aften end nogensinde før. Når han først stod på scenen og begyndte at vride de nyeste melodier ud af "spaden", sådan nogle som She loves me yeah yeah yeah, så gik salen amok og han følte sig på højre side af Superman og i hvert fald lige så meget som de nye The Beatles, som alle talte om, også her i Bredballe forsamlingshus.
   I aften skulle han lægge dem ned alle sammen. Ikke bare pigerne, næh hele koret. Johnny Supersound havde nemlig købt sig en "spade", en vaskeægte elektrisk guitar. Ganske vist var den ikke helt ny, men i god stand havde sælgeren forsikret, og så havde den kun været brugt til at spille salmer på, når menighedsrådet holdt aftenkomsammen hveranden fredag. Ja, sådan havde sælgeren sagt, men det var nu ikke det, der havde fået Johnny til at slå til, men snarere prisen: En nogenlunde pæn ældre herrecykel, der havde været Johnnys eneste transportmiddel til nu.
   Som sælgeren havde sagt: -Hvem har brug for sådan en jernseng? Med en god el-guitar og dit talent kører du snart i bil.
   Det var et argument, Johnny godt kunne forstå, så guitar og cykel havde skiftet ejere og Johnny havde bragt sin "gamle" nyerhvervelse hjem i triumf og øvet sig til i aften, og nu skulle det være. Den gamle akustiske cigarkasse var stillet hen i krogen, nu skulle der strøm på drengen.
   Johnny væltede ud på scenen og stillede sig i positur med guitar og stramme jeans. Pigerne hylede og Johnny kroede sig.
   Han drønede stikket til guitaren i forstærkeren, det gav et ordenlig prut, men det betød ikke noget, nu sku' de ha' musik.
   "She loves me yeah yeah yaaaak," skreg Johnny og et enormt kuglelyn eksploderede i hans hoved. Sælgeren den drønnert havde godt vist, hvad han gjorde, da han skilte sig af med sin gamle defekte el-guitar, der nu endelig opgav ånden sammen med Johnny og sikringerne ude i elskabet bag scenen.
   Johnnys jordiske hylster blev bragt til det nærmeste hospital, hvor en læge måtte konstatere to ting: Nemlig først, at hans kaffe blev kold, fordi Johnny havde valgt at lade sig slå ihjel i lægens kaffepause, og to at Johnny var død som en sild ved ankomsten til sygehuset, og derfor totalt uinteressant for lægen, der brummende vendte tilbage til sin kolde kaffe.
   Johnny ankom til sit stambord på sky nummer syv og satte sig til at vente, det varede ikke længe før en af de tilsynsførende på astralplanet fik øje på ham og kom hen til ham. Også her var Johnny nemlig populær.
   - Hej, sagde han venligt, det var du ikke længe om. Det må man sige, af en musiker at være lever du et farligt liv.
   - Tja, sagde Johnny sørgmodigt, jeg troede ellers jeg havde fået fat i noget af det rigtige denne gang. Du ved piger og bajere og sådan, og det lød faktisk helt fornuftigt, til der gik overgang i min nye el-guitar
   - Ja man kan ikke sige, du har haft held i sprøjten på det sidste, sagde den tilsynsførende. Men du kender reglerne, jeg kan ikke slippe dig ned på jorden igen lige med det første, du bliver nok nødt til at vente en tyve-tredive år eller sådan noget.
   - Det er bare ærgerligt, sagde Johnny alias Børge Olsen, for jeg keder mig så skrækkeligt her, har du ikke et eller andet jeg kan tage mig til, til karantænen er overstået.
   - Jo, sagde den tilsynsførende venligt. Jeg har faktisk noget her, jeg tror du vil synes om. Han hentede en sort kasse med en bred sprække foran og en masse knapper.
   - Ser du, sagde han, sådan en kaldes en video, og den bliver ikke frigivet nede på jorden før om en snes år, men så bliver den til gengæld også utrolig populær, og her er en videokassette, hvor vi har spillet de mest spændende episoder i din jordiske karriere ind. Det tror jeg du vil have glæde af at se på. Vi kunne jo kalde det musikkens historie ved Børge Johnny Supersound Olsen. Han satte kassetten i maskinen og tændte. Johnny satte sig godt tilrette og begyndte at se sin tidligere karriere på den lille farveskærm. Gamle minder myldrede frem i hans hoved, mens han ventede på tilladelse til at blive genfødt til en ny musikalsk karriere på jorden.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 17/07-2005 12:58 af Karl Fr. Nielsen (Andrew) og er kategoriseret under Noveller.
Teksten er på 847 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.