Opdragelse og udsalgstid for bamser


18 år siden 1 kommentar Klummen

1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Jeg besøgte forleden et af landets største indkøbscentre - et variabelt forbrugermekka. Foruden butiksruder plastret til med de tysk-farvede (sort tekst på gul baggrund) udsalgs-bannere, var der talrige personer i alle aldre, der vurderede nytteværdien af endnu et kup.
Du kender sikkert spiralen: Der købes mere og mere. Der er ikke plads nok i skabe og skuffer og derfor tjener IKEA så mange penge i den vestlige verden; naturligvis groft forenklet og ikke venligt mod de troskyldige forbrugere..

Når så diverse magnetstriber er slidt ned på dan- og kreditkortene, er det nødvendigt med at sidde ned og få en forfriskning, ofte suppleret med cholesterol-rig mad i de strategisk beliggende hjørner af Storcenteret.
Jeg er meget selektiv og købte således intet - uagtet de mange fristelser. Det gjorde derimod en (let overvægtig) bedstemoder, der var ledsaget af sine 2 børnebørn, begge piger. Disse var igen ledsaget af indtil flere tøjdyr som bamser og kaniner m.fl.
Den massive "familie" gjorde det nødvendigt med et større bord, naturligvis! Der skulle også være plads til bamserne/kaninerne med sin stol. - Rimeligt nok, at også de kan blive trætte af den statiske elektricitet og de unge damers svedige krammen af disse herlige stofdyr i dette forbrugerræs.

Da stor-familiens menu blev kaldt i højtaleren, rejste den aldrende og stadig let overvægtige bedstemoder sig op og prøvede at kante sig forbi stolene med stofdyrene. Begge piger skreg op og - nu fik jeg chokket. - Der var ikke plads for bedstemoder til at passere, så hun måtte pænt gå mange meter udenom for at nå op til buffeten og hente de mange portioner af cholesterol-beriget foder.
Begge piger i alderen 4-8 år kiggede bekymret på stofdyrene. Gudskelov var de alle intakte og sad fortsat mageligt placeret på hver sin stol og ventede ... muligvis på deres anretning, som den trætte (og nu lettere overvægtige takket været motionen) bedstemoder snart ville komme med.

Jeg kan garantere læseren, at mine tøjdyr/bamser aldrig ville have budt mig dette; de er nemlig godt opdraget i en kærlig, men bestemt ånd gennem lang tid - og det lønner sig ...også for børn!

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 10/07-2006 00:02 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 350 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.