1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Den 8ende måned i året associerer altid til bestemte rutiner. De sædvanlige aggressive hvepse, det lunefulde og fugtige sensommervejr samt skolestart.
Sidstnævnte er bla. forbundet med aftenskolernes varierede kataloger, der presses ind af brevsprækken. Udbuddet er naturligvis ikke det samme i en lille vestfynsk by som i København. Alligevel noterer jeg de samme evergreens uanset postnummer og partifarve på oplysningsforbundet.
Madlavning for mænd, bækkenbundstræning, sprogundervisning for "falske" begyndere og møbelpolstring er evergreens. Denne gang introducerede det lokale oplysningsforbund også en - for mig - helt ny disciplin "stenhugning". Kurset afholdes tæt ved kirken og jeg så i ånden mig selv stå hver tirsdag aften i det blæsende efterår og hugge min gravsten til. Deltagerprisen var ikke billig, dog billigere end den sædvanlige høje pris til stenhuggeren, selvom jeg ikke just har ruttet med bogstaverne, når jeg gennem årene har varetaget begravelser for mine nærmeste.
Den næste tanke var det paradoks, at selvom jeg gennemgik hele kursusforløbet, kunne jeg ikke blive færdig af naturlige grunde (hvem kender sin dødsdato præcist?). - Disse tanker havde redaktionen af kataloget sikkert også gjort sig; i hvert fald var kursusbeskrivelsen rimelig detaljeret.
Ved hjælp af spids- og fladmejsel etc. ville man lære at fremstille fuglebade og skulpturelle produkter i granit eller sandsten. - Mit indre kom mere i vater, medens jeg bladrede videre for at møde nye udfordringer for min fantasi... og måske en hverdagsaften i det kommende semester.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/08-2006 14:47 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 234 ord og lix-tallet er 43.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.