1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden
3Genkendelsens glæde
Man sidder midt i en koncentreret tankevirksomhed på et givent si... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Overskriften relaterer sig ikke nødvendigvis til det stærke, smukke køn, men skal perspektiveres i bredest mulige vinkler.
St.Louis, United States of America 1997. Her åbnede fru Maxine Clark den første "Build-A-Bear" shop. Senere har successen bredt sig world-wide. Danmark kom med i 2004.
Nu er det ikke bamser (selvom de er søde), dette indlæg handler om. Derimod "build-a-man". Mit indholdsrige 50+ liv har givet en del oplevelser i såkaldte "herreekviperings-butikker" såvel i ind- som udland. I nutiden hedder det vel "Mode-shops" og fremtiden måske "Masculine Academy Textile Styling".
Den klassiske scene er manden (uanset alder) medbringende sin kvindelige partner (hustru, kæreste, elskerinde, veninde, kollega - eller mor, søster…vælg selv). Han har set sig varm på en jakke, frakke, habit, skjorte, slips eller mere intim påklædning.
Den passer ikke Dig - Det kan du altså ikke gå i - Det matcher slet ikke din garderobe - Jeg vil ikke følges med dig, hvis du har den på er blot nogle af de mere almindelige statements, som jeg har hørt til besvimmelse fra alle aldre af det (stortset altid) smukke køn. Blandt de yngre er det tilsyneladende vigtigt, at det matcher den platform of style,som parret forsøger at bygge op på den hjemlige arena, ofte på et mikroskopisk antal m2 til en hysterisk anti-mikroskopisk m2-pris.
"Jeg har taget "hende" med. Det er alligevel "hende", der bestemmer," sagde en helt almindelig, sundt udseende mand for nylig ved siden af mig i en herretøjsbutik et sted midt i Danmark. Jeg har desværre hørt den bemærkning ulideligt mange gange gennem mit 50+ liv.
Som en parentes vil jeg nævne, at jeg altid suverænt har bestemt min eget (tidløse) tøjvalg, uanset det feminine inspirative forsøg på at finde andre vævninger, farver og kvaliteter. Måske har mine feminine partnere gennem årene været sjælden adaptable eksemplarer, måske har de opgivet at kæmpe mod min konservative smag og vilje.
Vilje er et af nøgleordene for maskuline mænd med myndige cpr-numre til at skære igennem og bestemme selv. Man(d) kunne let få den (i denne forbindelse) frygtelige tanke, at kvinderne (i alle aldre) i stedet burde have købt en stor bamse hos Build-A-Bear!?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 27/08-2006 14:49 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 357 ord og lix-tallet er 40.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.