20Manden med sneploven
Søvnig mor med · klapvogn · i morgenmørket · Lille snottede Sofie · der s... [...]
Digte · følelser, socialrealisme, thriller
10 år siden
10Panda
Pandabjørnen · æder bambus · fordi det har dens · forfædre · altid · gjort · ... [...]
Aforismer og gruk · natur, humor
10 år siden
19Brasiliansk klokkeblomst
Prolog · Langt borte · På den anden side af kloden, vokser en · særegen... [...]
Digte · natur, monstre, satire
10 år siden
25Vi er første generation
Vi er første generation, vi blev født i kolber · og ammet af maskin... [...]
Digte · samfund, science fiction
10 år siden
6Forår for Sophus
"styne: beskære et træs krone ved at skære det ned til en bestemt... [...]
Klummen · kæledyr, humor
10 år siden
8Sophus - Vandhund i problemer
Sophus, den glade engelske bulldog, er godt nok umanerlig glad fo... [...]
Klummen · humor, kæledyr, natur
10 år siden
9Hugin, Munin og Sophus
Sophus, den nu et-årige engelske bulldog, holder meget af sine gå... [...]
Klummen · natur, humor, kæledyr
10 år siden
12Valnøddefesten
Sani plukker de soldrukne brombær, der tynger de piggede grene. M... [...]
Fantasy · mystik, monstre, kærlighed
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mikala Rosenkilde (f. 1968)
Vi havde en smuk tur i skoven i går, og var på vej hjemad, da Max taklede mig bagfra, på vej ned af en smattet skrænt. Han er i forvejen slem til at træde i ens fodspor, nogle gange også før man selv kommer ud af dem,(det har kostet nogle sko i tidens løb) og han fulgte mig da også trofast i hælene, da vi entrerede de smalle stier, mellem de vinternøgne grene.

Da vi omsider kunne se den store midtervej igen, følte Max sig åbenbart atter på hjemmebane, og nu ville han gerne foran - sådan lige nu - og der var jeg godt nok også selv ved at komme meget hurtigt ned, fægtende vildt med arme og ben, gennem de våde skovstier. Det må have set ømt ud. Kunne i hvert fald se et glimt af humor i Max´s kønne brune øjne, mens blikket fulgte mig hovedkuls ned.

Senere skulle vi i det store Center. Jeg ved, at han begynder at gå meget langsomt, når han gætter vi skal derhen, for han synes godt nok der er kedeligt, derude ved cykelstativet... Jeg sætter ham altid langt fra andre cykler. Ville ikke selv bryde mig om, at skulle fumle med en cykellås, mens en velvoksen rottweiler varmt pustede mod min hånd... Så jeg sætter ham lidt diskret og skynder mig meget. Jeg tager ham kun med, fordi en hund altid gerne vil ud at gå, og en lille tur til centret er også hyggelig.
Da jeg kom tilbage, stod der en ældre mand og fodrede Max med et eller andet. Det vil sige, madglade Max sad nydeligt med savlet strømmende ud af munden og en bunke hundeslik foran sig, men uden at spise. Da jeg dukkede op, fik piben derimod en anden lyd og han skyndte sig at spise rub og stub, før jeg nåede derhen.

Det var en vældig rar, ældre mand, der vist savnede sin gamle hund og måske var lidt ensom. Men han var nu både med i kommunens Ældreråd og ven med borgmesteren, kunne jeg forstå. Det var i det hele taget ikke småting jeg fik at vide i de minutter og Max slog sig uinteresseret ned på fliserne, da der ikke var flere kiks i mandens pose.
- Sådan en hund er altså en kontaktmagnet af rang, stor som lille hund... Folk elsker at snakke (om tusind andre ting end hunde, skægt nok). Men jeg var da lidt imponeret over at han turde gå hen til Max!

Ja, han er en stor hund. Og forstår godt de der lige studser, når de møder den slags. Jeg skulle også lige synke, da jeg blev præsenteret for ham første gang. Jeg har mødt andre af hans slags, der ikke var helt så flinke og det var absolut heller ikke min favorit-racehund.
Men det gik hurtigt op for mig, at Max er rar - meget rar og virkelig svær at blive bange for. Han er altid sød og godmodig og bliver kaldt "Den rare løve" af vores naboer.
I mine øjne er han et lille barn med stor personlighed og jeg har heldigvis aldrig været i en situation, hvor jeg ikke følte at jeg kunne stole på ham.
- Men jo, der findes hunde af samme race som han, som ikke er så flinke og jeg er også altid opmærksom, når jeg møder tilsvarende hunde. Desværre tiltrækkes nogle kedelige typer nogle gange af hunde, som han og hvis ikke vovserne bliver behandlet pænt, kan de naturligvis blive aggressive og ubehagelige. Max er bare glad og sød. Jeg føler mig meget heldig at have sådan en fin børste boende. Lige nu ligger han i sofaen ved siden af mig, med alle stænger i vejret og bobler sødt med savlen ud af gabet. Frygtelig farlig…

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 06/04-2008 11:15 af Mikala Rosenkilde (Mikala) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 627 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.