2Fjorten dage
Pia stirrede på sin mand, mens øjnene blev større bag brilleglass... [...]
Noveller · afmagt, isolation, hverdagen
4 år siden
1Teknikrummet
De havde lejet den samme feriehytte hvert år siden han var dreng.... [...]
Noveller · humor, sex, pubertet
6 år siden
3Fotografen
Kaffen damper fra koppen på det lille bord, askebægeret er tømt o... [...]
Noveller
7 år siden
5Den lange korte rejse
Villads er næsten seksten år, og har et problem: han er jomfru. · F... [...]
Noveller
7 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Scott Rasmussen (f. 1975)
Jeg åbner døren til mine brødres midlertidige bopæl. Den er ved at falde helt af. Jeg kan ikke lukke den helt i efter mig, for det øverste hængsel er ødelagt, så jeg lader den stå lidt åben. Det er heldigt at det er sommer, tænker jeg.
   Jeg går ind og finder mine brødre samlet omkring bordet. Imellem dem står to tomme ølflasker. Jeg behøver ikke at stille dem spørgsmålet; jeg ved de ikke er dem der har drukket dem.
   "Her har været nogen," siger jeg. Mine brødre nikker ivrigt. Jeg sætter mig ned og kigger på flaskerne. "Der er altså nogen der kender jeres skjulested," siger jeg.
   Mine brødre bliver opskræmte. Ligesom dengang de blev forvist fra vores hjem. Jeg beroliger dem med at det hele snart er slut, og de kan flytte ind i en bedre bolig. Det får dem til at falde ned igen, og de smiler til mig. Deres ødelagte tænder slår mig i øjnene. Josephs tandkød har antaget en brunlig farve, og små mider kryber rundt i det. Min mave vender sig og jeg væmmes. Mest ved mig selv. Hvordan kunne jeg lade dem i stikken i så mange år? Jeg kan slet ikke begynde at fatte de pinsler de har været igennem. Hvorfor blev jeg ikke udstødt ligesom dem?
   Jeg bøjer hovedet i skam en tid. Så siger jeg: "I nat vil det ske igen." Mine brødre griner opstemt og Stig tager en af flaskerne og lader som om han skåler. De andre griner og jeg tysser atter på dem.
   Så lægger jeg mig på madrassen for at samle kræfter til natten. Og denne gang er jeg bedre forberedt. For på vej herhen udvalgte jeg nemlig huset.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 20/04-2008 21:38 af Scott Rasmussen og er kategoriseret under Noveller.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.