Hvordan man overbeviser nervøse forældre om, at deres barn er i sikre hænder



2Hvordan man overbeviser nervøse forældre om...
Man støder ofte på dem i forbindelse med udflugter, lejre eller a... [...]
Blandede tekster
15 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Anneli Pedersen (f. 1989)
Man støder ofte på dem i forbindelse med udflugter, lejre eller andre ting, der varer længere tid end et par timer. De nervøse forældre. Nogle af dem viser tydeligt i deres evigt lange formaninger til barnet om, at det skal opføre sig pænt og passe på sig selv, om det nu har husket madpakken (selvom der udførligt stod på tilmeldingen, at hvert eneste måltid var dækket ind), om det nu er sikker på, at det har husket det hele og så videre. Andre er bedre til at skjule det, men man mærker det på deres usikkerhed og de mistroiske blikke, de sender til de ansvarshavende, som for at vurdere, om de nu er ansvarlige nok.
Enhver, der har oplevet sådanne forældre, har sikkert også prøvet at tage sig fortvivlet til hovedet og spekulere over, om man overhovedet på nogen måde kunne overbevise dem om, at deres barn nok skulle klare sig. Men løsningen er nærliggende; i det følgende vil komme en række gode råd til, hvordan man takler disse forældre både før under og efter et arrangement, der løber over et par dage.


Før arrangementet

1.) Det første møde med forældrene er utrolig vigtigt. Det er her, man skal give et godt indtryk og udvise kontrol og ansvarlighed. Sørg derfor for at være placeret et centralt sted og med halvråbende, bestemte og følelseskolde vendinger at sætte børnene i arbejde, så snart de er ankommet. De skal jo vide hvem, der bestemmer. Hils på forældrene, forklar dem, at du er ham, der har magten, og hvis de har noget at spørge om, så fortæl dem, at de kan læse svaret på arrangementets hjemmeside.
2.) Hvis de begynder at fortælle, at deres barn er mørkeræd, eller at det ikke kan tåle gulerødder, er det vigtigt at lytte og eventuelt notere det ned. Forklar dem derefter, at lyset skal slukkes når børnene skal sove, og at alle måltider indeholder gulerødder, da det jo ikke er muligt at tage hensyn til mindretallets behov. For øvrigt skulle de have anført det på tilmeldingen, så du kan ikke gøre noget ved det nu.
3.) Det er vigtigt at fremstå ansvarlig, og derfor skal man sørge for, at der er klar oplysning omkring arrangementets alkoholpolitik. Hvis nogen derfor er ved at finde ølkassen frem, før forældrene er taget af sted, sørg da for at råbe højlydt 'Nej, nej! Ikke øllene endnu!'


Under arrangementet

4.) Hvis forældrene ringer under arrangementet, fordi de ikke kan få fat i deres barn på dets mobiltelefon, forklar dem da på en venlig måde, at det desværre ikke kan lade sig gøre, da deres barn er blevet sendt ud i skoven for at finde noget at spise, da jeres beregninger omkring maden desværre ikke gik helt op, og at han/hun ikke har mobiltelefon med sig. Sig derudover, at du desværre er nødt til at lægge på, da den eneste kontakttelefon er ved at løbe tør for strøm, og at du i øvrigt ikke ved, hvornår det er muligt at få den ladet op, da stedet har været ramt af en strømafbrydelse de sidste par timer.


Efter arrangementet

5.) Når forældrene kommer for at hente barnet, fortæl da at alting er gået absolut planmæssigt. At strømmen vendte tilbage, og at det eneste problem I derefter havde var, at I stod uden rent vand i et døgn, men at børnene tog det meget pænt. Fortæl derefter, at I endda var heldige og slap med meget færre skader, end der normalt er til sådanne arrangementer, og at I heldigvis havde en person med, som tog førstehjælpsbevis for atten år siden, og som kunne finde ud af at lægge ventilforbindinger.
6.) Når forældrene og deres barn så er klar til at tage hjem igen, er det vigtigt at tage en god afsked. Fortæl derfor barnet, hvor modigt det var, da han/hun gik ud i skoven helt alene om natten for at samle brændeknuder, så bålet kunne brænde videre natten igennem, når nu ingen andre turde. Husk at sig, at du glæder dig til at se barnet til næste arrangement, hvor det skal huske beskyttelsesbriller og høreværn.
7.) Når de sidste så endelig er ved at være på vej ud af døren, kan du endelig slappe af. Men før de tager helt af sted, kan de jo lige være til lidt nytte, så en god ide vil være at spørge dem, om de ikke lige vil hjælpe med at bære de tomme ølkasser ud i din bil.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 12/04-2009 16:17 af Anneli Pedersen (Anneli N P) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 739 ord og lix-tallet er 37.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.