1Blikmanden
Jeg ønsker mig et hjerte. Det var hvad blikmanden fortale Dorothy... [...]
Blandede tekster
10 år siden
2Buler
Why! Måske et bevis på at jeg har set for mange amerikanske film,... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Et træ falder
Jeg er mig. · Jeg er mig, og det er et jeg som jeg har brugt lang t... [...]
Blandede tekster
10 år siden
1Er Det Din Eller Min Skyld?
Er det din skyld eller min? Ja, for helt ærligt vil jeg gerne hav... [...]
Blandede tekster
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Astrid Harboe (f. 1992)
De går foran hende. Mor. Esben. De er hendes familie. Mor og Bror. Den tætteste familie hun har. De snakker og ler og pjatter - Mor driller Esben med hans tømmermænd, alt sammen bare i spøg. Bare for sjov. Men hun er udenfor. Føler sig ikke som en del af den helhed de to skaber foran hende.
   Hun ser ned på fortovet. Ser stregerne mellem fliserne. Stregerne på fliserne der hvor de er knækket. Hun husker den leg man altid legede da man var lille - "ikke rører stregerne". En nærmest tvangshandlings leg for små børn. Hun ser tit små drenge og piger hoppe forvildet rundt på fortovet og ved de er midt i deres leg. Det har de til fælles hende og dem. Og børn før hende. En almen, universel leg som binder dem sammen og giver dem noget at være fælles om. Giver dem et fælles minde.

Ben. Foran hende er der ben. Mors og Esbens. De går i takt de to. Selvfølgelig, som for at forstærke den enhed de allerede udgør, som for at understrege at de to hører sammen. De to og ikke hende. Hun ser på sine egne ben. De går også i takt og ødelægger det hele. Det er ikke meningen at hun skal gå i takt med dem. Hold op! Hun hører ikke med til deres enhed, hører ikke med i deres fællesskab.
   Alene skaber hun nu sin egen leg: "Gå i utakt". Det er sværere end man tror for hendes ben hører ikke efter, de nærmest vil gå i takt. Så hun kæmper. Hendes vilje mod hendes bens. Og hun taber gang på gang og vinder i ny og næ.

Da de når frem, er hun grædefærdig og udmattet. De andre er glade og muntre. De mindes og ler. De opfører sig stadig som en helhed, som en familie. Selv har hun tårer i øjnene. Mor tror det er på grund af graven, men det er ikke sandt... Hun mangler bare en at gå i takt med.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 30/09-2011 12:18 af Astrid Harboe (bette o) og er kategoriseret under Kortprosa.
Teksten er på 335 ord og lix-tallet er 17.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.