2Den næstbedste gave
Det var en af de dage, da Vorherre fik lyst til at gå sig en tur ... [...]
Eventyr og fabler
1 år, 3 måneder siden
3Om at flyve og danse
Der er en gammel historie om en ung mand der gerne ville være nær... [...]
Kortprosa
1 år, 4 måneder siden
2Hvad er sandhed?
Hvad er sandhed? · Der går ikke røg af en brand uden at der er ild,... [...]
Blandede tekster
1 år, 8 måneder siden
4Min dæmon
Kærligheden er en mørk dæmon · som følger mig alle steder. · Han sige... [...]
Digte
1 år, 9 måneder siden

Puls: 9,4

Publiceret: 0
Afgivet: 4
Modtaget: 1
Kåemer Asmussen (f. 1935)
Et par brødre var uadskillelige, men som voksne blev de alligevel adskilt på grund af begær efter rigdom. De ønskede begge at samle alverdens guld, og de vidste, at de ikke ville blive lykkelige uden. Det lykkedes sådan set også, men så alligevel ikke, for det kunne jo kun blive halvdelen til hver. Alle andre mennesker var ligeglade, for hvad skulle man med al det guld? Det var da pænt at se på, men, men ... De ville bare have til dagen og vejen og leve fra hånden og i munden, og det kunne de sagtens gøre uden guld. - Så sad de to brødre på hver sit guldslot og hadede hinanden.
   Men den ene bror blev efterhånden blød om hjertet. Han tænkte på barndommen, hvor gode venner de havde været, og hvor lykkelig den tid var. Så tænkte han; "Hvad skal det gøre godt for, at sidde her med alt det guld, når jeg ikke har min bror. Jeg vil give ham det hele og blive venner med ham igen."
   Så fik han pakket al guldet og sendte det. Den anden bror blev selvfølgelig glad, ja, han blev mere end glad, han blev lykkelig. Men da broren så kom og ville kaste sig i hans arme, veg han tilbage. Han tænkte: "Hvad har jeg dog med denne fattige stymper at gøre?" og han fik ham hurtigt kastet ud.
   Hvorefter han levede meget, meget lykkelig til sine dages ende.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 14/08-2012 18:07 af Kåemer Asmussen (Kåemer) og er kategoriseret under Eventyr og fabler.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.