Vore nye naboer



6Øllebrød eller wienerbrød
Far! Hvad er en vegetar? · En vegetar? · Ja far. Træk det nu ikke ud ... [...]
Noveller
8 år siden
8Baguette bageren
Højst ærede Hr. Hitler. · Jeg skriver til Dem om et råd, · for denne ... [...]
Rim og vers
9 år siden
2Tage mindes Tove
"Se lige derovre. Er det ikke Tove? · Hende der blev gift med smede... [...]
Rim og vers
10 år siden
7Chatten
En "attraktiv single fyr" inde på chatten, · skulle mødes med en da... [...]
Rim og vers
10 år siden
6Mit nye hus
Jeg leder efter et hus med to kviste. · Vinduerne skal altid være b... [...]
Digte
10 år siden
3Dødt Forår
Dag og nat går i et. · Han må ændre vaner konstant, · mens lyset og m... [...]
Digte
10 år siden
2Turistvisen
I kender mig alle, · mit navn det er Kalle. · Jeg går med parlør og m... [...]
Rim og vers
10 år siden
4Når Peter Emil kører bil
Når Peter Emil · skal af sted i sin bil, · så kører han ikke selv. · Ha... [...]
Rim og vers
10 år siden
4Spis i Paris
Jeg elsker Paris, og pariserne med alle deres særheder og laster.... [...]
Livshistorier
10 år siden
2Fru Olsen fylder rund
Fru Olsen oppe på 3. stod midt i morgenmaden. Hun havde trådt i s... [...]
Blandede tekster
10 år siden
5Diktator
Hvis alle de som ønsker magt · bestemte alt i verden, · og gennemtrum... [...]
Rim og vers
10 år siden
1Vore nye naboer
Vi har fået nye naboer. De er ikke som alle vi andre. Det er mærk... [...]
Blandede tekster
10 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Gert Tind (f. 1953)
Vi har fået nye naboer. De er ikke som alle vi andre. Det er mærkeligt at vi slet ikke tænkte på det i starten, men nu er det helt tydeligt.
Går jeg ud og slår græsplæne. Vupti, han er der 2 min. efter og begynder at slå græs. Vasker jeg bil. Vupti, han står der 2 min. efter og skrubber løs på sin bil. Hver gang nogen af os går udenfor for at lave noget i hjaven. Vupti, så gør han og resten af familien straks det samme som os.
Når vi holder os inde i huset, står hele vores nye nabofamilie på spring inde bag gardinerne, parat til at gøre det samme som os. Når nogen af os som har boet på vejen længst går ud af huset, siger de sikkert: "Åh nej. Nu er der igen en som går udenfor for at gøre et eller andet. Vi aner ikke hvad det er de gør eller hvad det skal gøre godt for. Men vi må hellere gøre det samme, ellers opdager de bare at vi kommer fra et andet solsystem."
For de kommer garanteret fra et solsystem i en anden galakse.

"Hvad skal I så lave i weekenden?" spurgte han en dag over hækken.
"Vi får besøg af noget familie."
Vupti. "Det gør vi også" sagde han, lige lidt for hurtigt efter mit svar. Hans kone og de to børn så alligevel lettede ud. "Det er vores faster Oda, som lige er flyttet til en anden galak . . . . ". I sidste øjeblik hostede konen imens han hurtigt sagde "en anden by - Gladsaxe."
Men der kom ingen faster Oda. Vi er jo heller ikke dummere, end at vi godt ved, at hvis faster Oda virkelig var kommet, Så ville det alligevel være usikkert, om vi var kommet til at se hende. Hun ville jo være nødt til at tage et inter-galaktisk rumskib. Før i tiden var rumskibene altid usynlige af mange årsager, men efter at de er begyndte at flyve hurtigere end lyset er de helt ligeglade med at skjule sig.
Lykkes det dem at finde Jorden i MælkevejenHerefter, skal hun sikkert beames ned i vore naboers brusekabine.
Jørgen inde ved siden af siger at det ikke kan passe. Man kan ikke bare sådan skjule en full scale beamer i et parcelhus. Jørgen har al sin viden fra gamle numre af Populær Mekanik, men jeg er til gengæld næsten sikker. Da vi var ovre til indflytnings kaffe, skulle jeg lige en tur på badeværelset. Der så jeg, at den udemærkede brusekabine som Jette og Lars, som boede der før, havde sat op, var blevet udskiftet med en, med en masse ekstra rør og trykknapper. Selv jeg som er uden den store tekniske viden, kunne jeg da se, at den badekabine sagtens kunne være en beamer.
Da jeg var fræk nok til at spørge ham om, hvor faster Oda var blevet af. Sagde han, at at hun blot var kommet med en dårlig undskyldning om, at hun havde fået halsbetændelse. Men os narrer han ikke. Vi ved at afstandene i universet er horrible. Så har man familie i en anden galakse, må man ofte vente flere milliarder år bare for at få svar på, om de kan komme til en kop kaffe på lørdag. Derfor kan hun umuligt have nået at melde afbud. Med mindre at det var en telepatisk forbindelse. Men det gør det samtidig langt sværere at skelne mellem, om det er halsbetændelse eller blot almindeligt ondt i halsen hun har.
Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om at de kommer fra et sted udenfor Jorden. For en måned siden fik vores genboer alufælge og lavprofildæk på deres Mini Cooper. Vupti. Så fik vores nye naboer også alufælge og lavprofildæk på deres bil. Men det er en Citroën Berlingo. De kan bare ikke være fra denne Jord.
Hvis det ikke er bevis nok, så hør her. Han kan tale med dyrene. Ja, jeg har selv hørt det.
Det var en mørk aften. Jeg havde lige været ude med skraldespanden og stod og beundrede stjernehimlen i tavshed. Pludselig hørte jeg min nabo på den anden side af den 2 m. høje hæk. Hans kone sender ham ud for at han kan ryge i smug. "Lige som de andre mænd" som hun plejer at sige. De gør alt hvad de kan for at falde ind med de andre og for ikke at blive opdaget som "udefrakommende". Hele familien gør alt for at være som alle andre uden at vække opmærksomhed.
Da jeg så at vores kat gik gennem hækken ind til ham, blev jeg stående i tavshed. Pludselig begyndte han at tale til katten på noget der lød som babysprog. Babysprog tales ellers, som alle ved, kun af mødre og bedstemødre, og kun når de taler med en baby eller et kæledyr. Ingen baby har nogensinde forstået et eneste ord af dette vrøvlesprog hvor man forkorter ordene ved at fjerne bogstaver fra begge ordets ender. Men katten forstod ham sørme, og svarede ham tilbage. Det var tydeligt, at de forstod hinanden.
En gang ude i fremtiden er der en pige føde en rumbaby, og der er en bedstemor som vil få sig et alvorligt chok når hun begynder at taler babysprog til babyen.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/10-2013 21:44 af Gert Tind og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 872 ord og lix-tallet er 25.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.