1Den lille pige i troldetræskoven
Der var engang en lille pige der boede under et troldetræ. · Hun va... [...]
Eventyr og fabler
11 år siden
3En virkelig historie om min oldemors ånd
Jeg var lige flyttet ind i min oldemors lejlighed sammen med min ... [...]
Blandede tekster
20 år siden
1Lille Tårer
Lille Tårer. · Tåren, · Der ramte min kind. · Lille Tårer. · Tåren, · Trill... [...]
Digte
20 år siden
0Telefonen ringer
Telefonen ringer. · Ringet er fra dig. · Telefonen ringer. · Du ringer,... [...]
Digte
20 år siden
0Sodavand
Sodavand. · Kan bruse. · Sodavand. · Kan smage sjovt. · Sodavand. · Har for... [...]
Digte
20 år siden
1Mænds lidenskab
Tom ville dagen blive og ulidelig natten. · Goldhed og tristhed vil... [...]
Digte
20 år siden
0Hånden
Tommelfinger er en tommelfinger. · Pegefingeren kan du pege med. · La... [...]
Digte
20 år siden
0Krabben
Krabber kan være store og små. · Krabber har klosakse. · Krabber kan ... [...]
Digte
20 år siden
0Tårer på mine kinder
Tårer på mine kinder. · Jeg græder. · Fordi jeg har mistede dig. · Du f... [...]
Digte
20 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Tina Svenningsen (f. 1974)
Det var en mørk dag i december, og der var koldt uden for det lille hus, hvor den lille mand boede. Overfor den lille mands hus boede der en stor mand. Den lille mand kunne ikke lide den store mand, fordi han havde drillet ham en dag, fordi han var så lille. Den store mand var 2 m 10 cm og den lille mand var 1 m 35 cm. Den store mand elskede at drille den lille mand, fordi han var så lille i forhold til ham, og fordi han kunne nå alle frugter der groede omkring dem, for den lille mand skulle altid bruge en stige til at nå med.
   Så en dag var den store mand kommet til skade med sit ben, og han ville ikke kunne spørge den lille mand om hjælp, for han var bange for at den lille mand ville sige nej til at hjælpe ham pågrund af, at han havde drillet ham. Men, den lille mand så at den store mand var kommet til skade, og gik over til ham og spurgte ham, om der ikke var noget han kunne hjælpe ham med.
   Den store mand blev helt forbavset og kiggede på den lille mand og sagde:
   - Jo tak skal du havde, og sagde, at han nok skulle lade være med at drille ham mere.
   Så hjalp den lille mand den store mand med at hugge brænde og lave mad. Da der var gået 14 dage var de blevet venner og begyndte at komme godt ud af det sammen.
   En dag kom der 2 damer gående ned af den stores mands sti fra skoven, og de 2 mænd kiggede efter de 2 damer og så sagde den lille mand til den store mand at 'de damer ser da godt ud', og da var de ved at tabe både næse og mund.
   Den lille mand prikkede til den store mand og sagde, at de måtte hellere rede deres hår og hilse pænt på dem, for de var på vej hen til dem.
   Mændene ville spørge dem, om de ikke ville smage den nybagte tærte de lige havde lavet af de nedfaldne frugter fra haven.
   Så sagde den store mand til den lille mand, at det kunne de da godt gøre, og så spurgte de damerne, om de ville havde en kop kaffe og et stykke tærte, og det ville damerne da godt.
   Damerne blev et stykke tid og hyggede sig sammen med den lille mand og den store mand.
   Mændene var ved at blive forelsket i damerne og damerne var også ved at blive forelsket i mændene.
   Så skulle damerne til at gå. Da sagde den lille mand, at de kunne da komme til aften, for så ville han sammen med den store mand lave aftensmad til dem, og de kunne få hjemmelavet frugtvin til.
   Det skulle de lige tænke over, og inden de gik igen, sagde damerne, at de ville komme klokken 19 og spise aftensmad sammen med dem.
   Så senere på aften da klokken var ved at være 18.30, sagde den store mand til den lille mand, at han var blevet forelsket i den lille dame, og så sagde den lille mand til den store mand, at han var blevet forelsket i den store dame. Så begyndte de at grine, for de havde regnet med at de havde forelsket sig i en af egen størrelse, men det havde de ikke.
   Så blev klokken 19, og damerne kom hen til dem, og de fik noget godt at spise og noget godt frugtvin. Da de var færdige med at spise, spurgte den store mand den lille dame, om hun ikke ville gifte sig med ham, og den lille dame sagde med det samme 'JA'.
   Så spurgte den lille mand den store dame, om hun ikke også ville gifte sig med ham, og den store dame sagde også med det samme 'JA'. Så fandt de 2 mænd 2 ringe frem og gav de 2 damer ringene på hver sin finger og blev gift den næste dag.
   De fik 2 børn hver især, og mændene var meget glade, og det var damerne også.
   De lavede lykkeligt til deres dags ende.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/06-2002 12:52 af Tina Svenningsen (bamse) og er kategoriseret under Godnathistorier.
Teksten er på 695 ord og lix-tallet er 32.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.