Verden er min


9 år siden 3 kommentarer Blandede tekster mennesketyper magt

0Kludder med kærligheden
For længe siden i Getakja skulle landet styres af en konge, så hv... [...]
Fantasy · forhåbninger, længsel, magi
13 dage siden
1Æg
"Øv," sagde Jegor højt.og den hvide rotte så forbavset på ham med... [...]
Fantasy
19 dage siden
1Dagen derpå - To
"Har han taget opium?" spørger Cessie. · Nabokonen Serafina vrisser... [...]
Kortprosa
1 måned, 7 dage siden
4Glem ikke fortiden
Der står en buket blomster på kommoden: Kornblomster og lavendler... [...]
Kortprosa · fortiden
3 måneder, 5 dage siden
3Juletræs-onklen
Duften af nybagt rugbrød hang i luften over det meste af den lill... [...]
Blandede tekster
5 måneder, 16 dage siden
2Korset og barnet
"Korset har stor magt," sagde mormor, da hun gav Debbie kæden med... [...]
Noveller · tro
7 måneder, 21 dage siden
3Dagen derpå
En lyd borer sig ind i Cessies ene øre og suser ikke ud gennem de... [...]
Blandede tekster · frustration, samliv, mennesketyper
11 måneder, 21 dage siden
2Se min verden
Anette har kort lyst hår og i anden klasse sidder vi ved siden af... [...]
Kortprosa · børn, nuet
1 år siden
3Duellen
Vinden hvisker om forandring,. · Ikke alle i Tydanien kan høre det,... [...]
Blandede tekster · oprør
1 år, 6 måneder siden
5Hvad var det?
Månen var ikke fuld og gardinerne var ikke trukket helt tæt samme... [...]
Kortprosa · mystik
1 år, 7 måneder siden
2Buller Betalæser og Gerda Grøn
Buller Betalæser (B.B) Altså det her afsnit, ikke:: · Hun hed Anna ... [...]
Blandede tekster
2 år siden

Puls: 46,3

Publiceret: 4
Afgivet: 28
Modtaget: 6
Pia Hansen (f. 1958)
Forstår du, skriverkarl, dette her er til de, der kommer efter os - til fremtidens borgere, der vil forstå, at jeg banede vejen for deres rene, ordnede verden. - JEG, Fabian Cæsarius Hayes.
Alt for længe har der hersket kaos her i Dalen; bastarder, vanskabninger, løgnere og andre forrykte væsner har forurenet dens skønhed.
En tid troede jeg at kong Atkar ville rette op på dette, men hans tanker er formørket af trolddom. Han står ikke til at redde. Heldigvis kom det mig i tide for øre, at han var alvorligt syg.. Lige så kom det mig for øre, at han har en datter - og at han i sit tiltagende vansind har beordet og nedfældet på papir med kongeligt monogram, at denne datter skal være dronning. En bastard er hun, men der rinder dog en smule ægte warmirer-blod i hendes årer. Og brun er hun dog, ikke af samme farve som et svin.
Ja, jeg har friet til hende, skriverkarl. Det ved du vel. At hun har sagt ja, er vel og kommet dig for øre?
Ja, det kan jeg tænke mig.
Men ved du at det krævede omtanke. Det fordrede planlægning. Jeg var jo i forvejen en gift mand. Og min rødhårede, grisefarvede Alvilda vaskede mit tøj i søen, lavede min mad og holdt sin kæft, lukket for det meste. Tillige havde hun et ganske fortrinligt helbred, så man ville nok undre sig dersom hun pludselig døde.
Ulykker sker jo og sygdom kan ramme enhver, men dalens såkaldte doktor har skarpe øjne. Han må væk, så snart som muligt efter mit og prinsesse Marys bryllup. Væk - eller vanæres. Jeg finder på noget.
Nå, men tilbage til Alvilda.
Jeg snakkede engang ganske godt med en af heksene her og kom i tanke om at fingerbølplantens saft i små mængder kan gøre en kvinde syg og skrantende. Så en dag bad jeg Alvildas datter plukke en stor buket. Bare til at sætte til pynt, fordi Alvilda lå til sengs med en ganske belejlig snue.
Senere fik jeg min lillebror til at presse saften ud og afprøve den på mus. Det var fornøjeligt at se, hvordan de grimme smådyr led. Langt mere fornøjeligt var det dog at se Alvildas lidelser. Som hun dog kunne stønne og indtage de sjoveste stillinger for at lindre sine smerter. Det gjorde mig så opstemt at jeg straks måtte hale hendes datter til side og berige hende med min opstemthed. Ja, du ved hvad jeg mener, skriver. Det kan jeg se i dine øjnes dyb. Og jeg ler, for du tør ikke fortælle om det. Du ved at en dronnings mand kan ende som konge - at han ikke skulle er jo forrykt og sygt. Kvinder dur jo kun til at føde børn.
Men vil du nu tro mig, skriver, tøsen truede mig med at pippe til mine fjender. Jeg så ingen anden udvej end at spille angrende. Og tøsen hoppede på mine fremtvungne tårer. Sligt skuespil lønner sig, Til Alvildas begravelse knugede tøsen endog min hånd og jeg morede mig kosteligt over bastardernes og tossernes forundrede , håbefulde blikke.
Død af et mærkeligt maveonde. Sådan gik det min hustru. Og et flot bålfærd fik hun sig. Den dille med ikke at begrave folk, er jeg med på. Så kan disse nymodens krops-skærere ikke få nys om, hvad der kan være sket. Særligt skarpe ud i den kunst er de nu heller ikke, men hvorfor dog risikere noget?
Jeg lod lidt tid gå. Kongen skrantede. Jeg sværger at jeg intet havde med det at skaffe, men belejligt var det jo. Ganske belejligt var det også, da Alvildas tøs gik i søen en kold nat. Mit bastardbarn., der ellers også ville blive mit stedbarnebarn, ser således aldrig dagens lys.
Jeg spillede den sørgende enkemand. Lod som om jeg angrede min tidligere levevis, altså hvad der vedrørte noget, folk havde viden om. Og en dag fik jeg prinsessen i tale. Hun sagde mig nogle trøstende ord.
Det var en hård tid. Det sled på mig at måtte udøve mine fornøjelser så helt i det skjulte. Og tale pænt til modbydelige skabninger. Men omsider var der gået omtrent det år, jeg mente passede sig. Og jeg fik af gartneren på slottet lov til at plukke de skønneste blomster i de fjerneste kroge af slotshaven, hvor ingen lige straks så, det var der, jeg havde høstet.
Mit hjerte bankede så underligt her idag, da jeg kom til hende med min buket og en maske af det fjolserne kalder kærlighed - den slags afskaffer jeg som noget af det første, når jeg bliver konge.
Der stod hun så. Arrogant og kølig, men med en flænge i masken og et åndssvagt smil om sine fyldige læber.
"Jeg elsker dig," fik jeg sagt. Og det må have lydt som når de uberegnelige små mennesker tror de mener det, for hun hviskede: "Jeg elsker da også dig."
Så nu har jeg hende. Hun er min. Verden er min.
Forfatterbemærkninger
Ved ikke helt om dette skal indgå i en længere tekst. Derfor placering her under Blandede tekster

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/01-2015 15:36 af Pia Hansen og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 824 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.