Den sidste skoledag før jul


8 år siden 3 kommentarer Blandede tekster julehygge børn årstider

2Duften af friske fisk
En varm sommerdag der midt i tresserne var min lillesøster og jeg... [...]
Blandede tekster · sommer, minder
8 år siden
4En gang glas
En varm sommerdag, og jeg var på ferie, ovre hos min storesøster ... [...]
Blandede tekster · minder
8 år siden
4Fastelavn
Og når vi nærmede os fastelavn skulle vi ud at købe en fastelavns... [...]
Blandede tekster · barndom, erindring, livet
8 år siden
3Månelanding
I midten af juli måned i 1969 skulle vi se rejsen til månen i tv.... [...]
Blandede tekster · erindringer
8 år siden
3Fiskehandleren
Da jeg var 5-6 år, kom der en fiskehandler, Chr. Falk, forbi en g... [...]
Blandede tekster · rejse, barndom
8 år siden
5Den store labyrint
. · En varm sommerdag, der sidst i tresserne, var min lillesøster o... [...]
Blandede tekster · barndom, minder, børn
8 år siden
3Den sidste skoledag før jul
Da det endelig blev sidste skoledag før jul, skulle vi have julea... [...]
Blandede tekster · julehygge, børn, årstider
8 år siden

Puls: 2,7

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Elo Ardal (f. 1960)
Da det endelig blev sidste skoledag før jul, skulle vi have juleafslutning på skolen. Vi skulle have lidt slik, måske også et par julesmåkager, en appelsin havde vi nok også med. Så skulle jeg heller ikke glemme, at vi skulle have et stearinlys med hjemmefra, til at stille på mit bord. Jeg tømte min skoletaske for alle mine bøger, alle de gode sager blev lagt i tasken. På med overtøjet, hue, handsker og selvfølgelig mine gummistøvler, for der var meget sne. Jeg havde jo godt og vel halvanden kilometer til skole, så jeg gik i god tid, så kunne jeg nå at komme med til en sneboldkamp inden det ringede ind, og jeg skulle også lige forbi købmanden, for han havde juleudsmykning i vinduet. det var en lille julelandsby med masser af sne og små nisser, et lille tog, der drønede rundt på sin lille bane. Jeg kunne stå og falde helt i staver over al den julestemning. Men jeg kom hurtigt til mig selv, da jeg hørte toget der kom fra Struer i den virkelige verden, så var det bare med at komme afsted i skole.
Da jeg kom op i skolegården, var den store sneboldkamp allerede godt i gang. Af med skoletasken, få lavet nogle snebolde og komme i gang, man skulle passe på med, at man ikke kom til at ramme en af de store drenge med en snebold. Hvis man var så uheldig at ramme den forkerte, kunne det godt være, at man skulle ha benene på nakken og løbe væk, for hvis han fangede mig, ville han vaske mig i sne. (Jeg syntes) Jeg var desværre god til at ramme den forkerte, så jeg tog tit benene på nakken. Men ikke altid var det nok, når jeg blev fanget, og jeg var heldig, blev jeg kun vasket i hovedet, men sådan var det ikke altid. Hvis jeg fik den store tur, var det ikke nok med sne hovedet, man fik også smidt sne op under tøjet på den bare ryg og ned i bukserne. Men den dag var jeg heldig, at der kom en lærer ud og ringede med den store messingklokke, så jeg slap for at blive våd den dag. Hurtigt fandt jeg min skoletaske, ind til timen og i sikkerhed. Vi satte (hurtigt) bordene i en stor hestesko. Læreren havde allerede pyntet tavlen med nisser og gran, så var vi da fri for at bruge tavlen den dag. Vores stearinlys blev hurtigt sat på bordene, de fire lys på adventskransen og alle lysene på bordene blev tændt, og lyset i loftet blev slukket. Så sad vi der med en gang julehygge ved julelysenes skær med en gang juleslik, mens vi sang et par julesange, og læreren læste et juleeventyr eller to. Der (ved) gik (der) hurtigt et par timer, og vi skulle mødes nede i aulaen hvor det store juletræ stod. Der skulle alle elever og lærere danse om det store træ, mens vi sang et par julesalmer. Og førstelærer Jensen holdt en lille tale om det foregående år og sluttede af med at sige glædelig jul og godt nytår og vi ses i det nye år. Godt udhvilede og klar til at tage fat i det nye år.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/07-2015 16:12 af Elo Ardal (Elo A) og er kategoriseret under Blandede tekster.
Teksten er på 536 ord og lix-tallet er 34.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.