Lykkejagten


1 år, 9 måneder siden 1 kommentar Essays udvikling hverdag tiden

2Tro og håb
Jeg leder i skyggerne, jeg ser i mørket for at finde lys, jeg søg... [...]
Essays · livserfaring
1 år, 7 måneder siden
2Gadens brosten
Jeg glider hen over gågadens brosten, jeg svæver uden at falde, d... [...]
Essays · det ukendte, udskillelse, anderledes
1 år, 7 måneder siden
1Lea
Skyggerne spiller mig en pus, de gør de små solstråler som siver ... [...]
Kortprosa · lykke, ægte kærlighed, møde
1 år, 8 måneder siden
3Dealer
Jeg er Følelsespusher, jeg sælger følelser til dig, jeg gør dig a... [...]
Filosofihulen · følelser
1 år, 9 måneder siden
2Til dig, fra mig
Kærlighed gør blind, kærlighed gør ondt, kærlighed gør dum og hol... [...]
Digte · forelskelse, ægte kærlighed, længsel
1 år, 9 måneder siden
6Muren der aldrig falder
Den største skabning i historien skabt på menneskets jord er bygg... [...]
Digte · mure, begrænsninger, grænser
1 år, 9 måneder siden

Puls: 2,8

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Martin Nielsen (f. 1990)
Hvad er livet? Et spørgsmål som igennem tiderne er blevet stillet ligeså længe som mennesker har levet. udefinerbart, ubesvarligt, uhåndterbart vil mange mene. Først må man kunne definerer hvad det indeholder at leve og hvad der giver dig kvaliteten til at leve, men er livets værdi målt i lykke? Og hvis dette er sandheden er der så tale om den akkumulerede mængde igennem tiden, er det kvaliteten af den lykke du opnår, er det længden af lykken, eller er det jagten på lykken? Og hvad gør dig lykkelig?

Lykke som et stadie i en evig bevægelse, og noget som ikke kan vejes, og hvis det ikke kan det kan der så overhovedet ligges et grundlag for lykken og livet selv? Hvordan bliver jeg/du lykkeligere dette er individuelt! og skifter med tiden sammen dine lyster dine behov og dine trængsler. på den måde er lykken samtidigt universel den er forbundet med alle andre følelser mennesket rummer, den påvirker dem og er derfor en uløselig og enorm del af livet selv.

bliver lykke mere uopnåelig med udviklingen? Sammen med stadigt ændrende samfundsværdier og normer? Ændres den mens behovet for at være accepteret ikke gør? den nye iphone, den nyeste computer, nyeste mode, ny bil, bedre hus med større have og designerkøkken. listen er med tiderne blevet uendelig, den vokser eksponentielt mere og mere som generationerne skifter.

Vi skal løbende akkumulere i efterhånden overdrevne mængder for at følge med mens vi spejler os i æteren, der blotlægges det perfekte og de bedrestilledes akkumulation.
I samarbejde med medierne både sociale samt ordinære eksponeres vi dagligt og ustandseligt hvor de konstant forvarsler de nyeste tiltag, der kan give os det næste forspring i ræset. Da social anseelse samt accept også er et helt grundlæggende følelsesbehov giver anerkendelsen der ligger i anseelsen os en følelse af at være værdigere, den mætter vores tillærte mindreværdskomplekser, dette nærer igen den uransagelige klapjagt på lykken.

Vi barrikaderer i processen nødudgangen i en cirkel af uopnåelig selvransagelse. Et stadie af falsk selvkontrol oprettes og vedligeholdes igennem den kontinuerlige strøm af nyeste mode, som uoverskueligere livets egentlige værdier. Vi prøver at finde lykken men den er ligesom guleroden i snoren altid en armslængde væk, vi løber efter den i fremskridtets trædemølle, men vi får aldrig lov at smage. Sulten bliver blot større for hvert et skridt vi tager...
Forfatterbemærkninger
hvad gør i jer af tanker? og kan i relaterer? eller er jeg helt ude i hampen ;-)

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 21/09-2018 14:50 af Martin Nielsen (martin23april90) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 387 ord og lix-tallet er 41.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.