1Nytter noget? - Kapitel 2
Den sad kun stille et øjeblik før den igen fandt en ny plads. Hel... [...]
Romaner · kamp, vej, mangfoldighed
1 år, 7 måneder siden
2Nytter noget? - Kapitel 1
Til ingen verdens nytte · Nytter det overhovedet noget? · De var tidl... [...]
Romaner · håbløshed, mennesketyper, livet
1 år, 7 måneder siden
1Det lille hus på prærien
Hvor kragerne vender · Oppe på landevejen holdt den stille en times... [...]
Noveller · bandekriminalitet, håb, død
1 år, 7 måneder siden
0Kapitel 1
Oppe på landevejen havde den holdt en times tid. Solen havde gemt... [...]
Noveller · gyser, døden, krimi
1 år, 7 måneder siden
5Bjørnen
Skikkelsen kastede en lang skygge hen over fliserne og op ad mure... [...]
Noveller · magtkamp, kontrol, sårbarhed
1 år, 8 måneder siden
1Et omtumlet liv med Hanne
Caminoen · Jeg kunne ikke fransk. Var faret vild. Henne ved en bænk... [...]
Livshistorier · splittelse, hverdagslivet, mod
1 år, 8 måneder siden
1Barndommens gade - Retur til København
Jeg var en færdig mand i Nivå, følte jeg. Konen havde forladt mig... [...]
Romaner · det ukendte, relation, livsglæde
1 år, 8 måneder siden
1Barndommens gade - Ungdom
Ud i verden · Jeg ville ud af skolen og lave noget andet. Foreløbig... [...]
Romaner · oprør, livserfaring, løgn
1 år, 9 måneder siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 1
Uffe Markmann (f. 1954)
Lene viser at hun har rigtig god økonomisk sans og har allerede i en alder af 26 år adskillige kontanter i en kasse på loftet. Lene vil også være pædagog som Uffe. Hun kommer på seminarium i København og pendler. Praktikperioderne tager hun dog på Bornholm. Allerede her begynder de første små tegn på ridser i lakken at vise sig. Efter Uffe har fulgt hende til færgen søndag aften, skynder han sig hjem og knapper bajere op og finder vodkaflasken frem. Så henter han sine hemmelige VHS-bånd frem og sidder og vælter sig i pornofilm. Hvad er der galt? Jo jo vi fik heller ikke elsket i denne weekend. Men hvad så? De elsker jo hinanden. Som tiden går, begynder Lene at blive i København i nogle weekends for at være sammen med nogle af hendes nye studieveninder - siger hun. Da hun afslutter sin uddannelse, får hun hurtigt job i en børnehave. Hun har ord for at være rigtig dygtig og engageret i børnenes trivsel.

I hjemmet er hendes adfærd ved at antage en mere og mere kontrollerende form. Hun ringer ofte til Uffe på arbejdet uden egentligt vigtigt ærinde. Økonomien styrer hun med en nidkærhed, der grænser til det vanvittige, og hans færden ligeså. Desværre var hen en dag kommet til at få sig en ristet med brød på vej hjem fra indkøb. Det opdagede hun selvfølgelig ved den ordinære gennemgang af hans pengepung. "Der mangler 8 kr. - hvor er de blevet af Uffe?" Det kunne Uffe ikke rigtig huske men tænkte pyt. Vi har jo en masse gøremål denne lørdag, så det glemmer hun snart. Der tog han fejl. Hun bed sig fast og stoppede ikke før han brødetynget indrømmede den ristede pølse. Det udløste så en længere skideballe, før de kom videre med ugens rengøring.

Efterhånden behøvede Uffe at dulme sin stress. Det lykkedes at smugle sprut uden om Lenes kontrol. Det gav Uffe lidt ro en kort stund.
   Et par gange var Uffe ved at flytte og afbryde ægteskabet. Men han blev i håbet. Han elskede hende højt. Herre Gud, hun gjorde jo alt i den bedste mening når hun, på sin søde måde, spurgte hvad der havde forsinket ham efter arbejdstid og så efter at deres pengesager var i orden uden spild. Hun måtte naturligvis lige tælle efter i hans pengepung, for han var jo lidt af et rodehoved. Hun overraskede ham ofte med små søde sedler i madkassen: Du behøver ikke handle ind på hjemvejen, det har jeg ordnet. Kom bare lige hjem. Andre gange ringede hun bare for lige at høre hans dejlige stemme. Det var da meget sødt. Efterhånden blev hun endnu mere grundig og sørgede for nyt smart tøj til ham, flot frisure og en slankekost, som han godt kunne trænge til. Han var ved at blive en rigtig flot mand. Den mest velklædte, sagde hans kollegaer. Lene opmuntrede Uffe til god motion sammen med den sunde grønne salat og mad uden fedt og sukker. Han greb chancen for at flygte lidt hjemmefra. Nu stod den på lange løbeture i skoven sammen med hunden. Desværre døde hunden en dag ude i skoven af hjertestop. Det slog dem lidt ud af kurs en tid. Men snart kom et nyt projekt til.
Forfatterbemærkninger
Hvem kan modstå en sådan smuk og kærlig kvinde, når man bare er 32 år?

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 15/09-2021 09:34 af Uffe Markmann (ny skriverkarl) og er kategoriseret under Livshistorier.
Teksten er på 541 ord og lix-tallet er 28.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.