2Nytter noget? - Kapitel 2
Den sad kun stille et øjeblik før den igen fandt en ny plads. Hel... [...]
Romaner · kamp, vej, mangfoldighed
2 år siden
2Nytter noget? - Kapitel 1
Til ingen verdens nytte · Nytter det overhovedet noget? · De var tidl... [...]
Romaner · håbløshed, mennesketyper, livet
2 år siden
1Det lille hus på prærien
Hvor kragerne vender · Oppe på landevejen holdt den stille en times... [...]
Noveller · bandekriminalitet, håb, død
2 år siden
0Kapitel 1
Oppe på landevejen havde den holdt en times tid. Solen havde gemt... [...]
Noveller · gyser, døden, krimi
2 år siden
5Bjørnen
Skikkelsen kastede en lang skygge hen over fliserne og op ad mure... [...]
Noveller · magtkamp, kontrol, sårbarhed
2 år siden
1Et omtumlet liv med Hanne
Caminoen · Jeg kunne ikke fransk. Var faret vild. Henne ved en bænk... [...]
Livshistorier · splittelse, hverdagslivet, mod
2 år siden
1Barndommens gade - Retur til København
Jeg var en færdig mand i Nivå, følte jeg. Konen havde forladt mig... [...]
Romaner · det ukendte, relation, livsglæde
2 år siden
1Barndommens gade - Ungdom
Ud i verden · Jeg ville ud af skolen og lave noget andet. Foreløbig... [...]
Romaner · oprør, livserfaring, løgn
2 år siden
2Barndommens gade - Ungdommens gader
Vores nye hjem den lille bungalow i Hvidovre lå tæt på "Lorteåen"... [...]
Romaner · ungdom, drama, bryd tabu
2 år siden
0Barndommens gade - Kapitel 1
Min barndoms gade hed Mulvad og ligger mellem 2860 Søborg og 2800... [...]
Romaner · fællesskab, tid, opvækst
2 år siden
2Nægterne
KAMMERATER! ... Længe nok har kapitalens frådende ulve hærget her... [...]
Livshistorier · drama, udnyttelse, samfund
2 år siden
3En tid på Lange John
Lange John var min tro følgesvend fra jeg var 12 år. Hans kælenav... [...]
Livshistorier · fortidsminder, tiden, læretid
2 år siden
3Blød mand
Hvis jeg var en blød mand · sku' jeg rigtig være sød · og gå med hjem... [...]
Rim og vers
2 år siden
2Portøren
Edward ringer og beder mig komme til samtale på hospitalet på man... [...]
Blandede tekster · spydig, satire, sort humor
2 år siden
4Ud af boksen
Prøver på at tænke ud af boksen · tanke op med nye tanker · bryder ne... [...]
Aforismer og gruk · tanker, strøtanker
2 år siden
3Lige ved og næsten
Hendes røde lange hår kildede. Hun tog mig blidt om nakken og ber... [...]
Noveller · tabt mulighed, skuffelse, forbudt kærlighed
2 år siden
3Ordspild
De kan både være sure · eller temmelig søde · og slipper gerne ud · men... [...]
Aforismer og gruk · pladder, sjov, gåde
2 år siden
2En falsk løgn er vel sandhed?
En falsk løgn er vel sandhed? · Passer på og ser mig for · når jeg mø... [...]
Digte · selvbedrag
2 år siden
2Til evig tid
Adolf havde stået længe og banket på, men vidste det bare ikke se... [...]
Fantasy · magtesløshed, skæbnen efter døden
2 år siden
3Dug rimer på græs
Kun duggen rimer på græsset. · Solen kaster lange skygger · over svup... [...]
Digte · styrke, tiltro, hold fast
2 år siden
0Tiden efter Caminoen
Efter pilgrimsrejsen til Spanien fandt jeg både taknemmelighed og... [...]
Noveller · mennesker, fortid, satire
2 år siden
1Brev til mig selv
Kære Uffe · Du har så ofte ærgret dig og fortrudt en masse af de va... [...]
Blandede tekster · selvindsigt, selvværd
2 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Uffe Markmann (f. 1954)
Jeg var en færdig mand i Nivå, følte jeg. Konen havde forladt mig, jeg havde knækket nakken på et lederjob og havde mistet gnisten i kampen mod kapitalismen og troen på proletariatets diktatur jf. Lenin. På Islands Brygge fik jeg et nyt job i en mere traditionel børnehave, så jeg flyttede kortvarigt til Østerbro i en fugtig kælder lejlighed uden bad. Senere fandt jeg noget lidt bedre i Valby. Hverdagen indfandt sig hurtigt med faste rutiner, madpakke og vasketøj.

Lige ved og næsten
   Hendes røde lange hår kildede. Hun tog mig blidt om nakken og berørte mine læber. Min øreflip blev varm og rød, da hun hviskede og nappede mens tungespidsen slikkede min hals. Hun vrider sine hofter, da min hånd mærker hendes hårde brystvorter og min anden hånd griber om hendes faste baller. Så svæver vi til himmels og forenes i en drøm af saft, der smelter sammen.
   Bip bip - bipbip - biiib. Er den så mange? Vælter dynen af og ryster drømmen væk. Måske 10 min. mere, så jeg kan drømme færdig. Min pik er stiv, men det plejer den at være når jeg vågner. Lidt koldt vand, en tandbørste og en hurtig kop kaffe. Så er jeg klar til at finde linje 40.

For to dage siden stod jeg op i bussen til arbejde, for den var helt fuld. Da vi nærmede os mit stoppested, kantede jeg mig hen mod udgangen og stod lige bag en kvinde i nederdel og rødt hår. Hendes parfume var dyb og duftede af skovbund. Idet bussen svingede ned ad Njalsgade, bumpede vi mod hinanden, men hun flyttede sig ikke bagefter. Det gjorde jeg heller ikke. Jeg fornemmede, at hendes bagdel flere gange stødte ind i mig, hver gang bussen bremsede lidt. Jeg mærkede lidt vokseværk i bukserne. Hun stod af ved mit næstsidste stoppested. Jeg kastede mig ud lige før dørene lukkede og stod bare der. Hun var på vej hen mod laboratoriet på hjørnet, da hun standsede op og vendte sig om. Jeg var lige bag hende. Nu stod vi helt tæt og hun greb min hånd. Som to magneter mødte vores læber. Hun hev en kuglepen frem og skrev sit telefonnummer på min hånd. "Ring til mig" kom det hæst. Det prikkede i huden og jeg var helt forstenet, da jeg så hende gå ind på laboratoriet. Henne i børnehaven kom jeg for sent og undskyldte med at broen var oppe.

Da jeg havde sovet oven på den oplevelse en uges tid, spøgte hun stadig og jeg måtte ringe til hende, men havde glemt hvad hun hed og hun havde sikkert også glemt alt om mig. To gange duttede den optaget, men tredje gang tog hun røret. Jeg var helt tør i munden og hostede lidt, men hun lød rigtig glad og ville komme ud og besøge mig lørdag aften, hvis det passede. Hendes mand var nemlig til konference på Fyn.
   Det var længe siden jeg havde været sammen med en kvinde og udsigten til ikke at skulle gennem lange indledende manøvre, før man måske kyssede lidt og en anden gang gå i seng sammen, var befriende og berusende. Hun talte hurtigt i telefonen med en klangfuld blød stemme Det pirrede min fantasi, at jeg slet ikke kendte hende og vores møde havde gjort mig helt blød i knæene, så jeg resten af dagen svævede rundt med store smil på læben. Mine kollegaer havde også bemærket, at jeg var i usædvanlig godt humør. Og det smittede. Nu satte jeg alt ind for at tage godt imod "mrs. Bus40". Jeg boede til leje på 1. sal i en villa i Valby. Udlejer boede neden under. Men jeg havde eget mini køkken, så jeg planlagde en enkel lille middag med dug og stearinlys. Frisk luft og ingen sure sokker. Mit særlig udvalgte kassettebånd sad i ghettoblasteren og jeg selv var nyvasket med stor flot frisure. De sidste små detaljer kom på plads, da dørklokken ringede. Trak vejret dybt og gik fuldstændig afslappet ned og åbnede. Hun bar en tynd silkekjole og en lang pels, der stod åben og som gav udsyn til hendes flotte kavalergang og lange ben. Galant pillede jeg pelsen af hende og viste vej. På vej op ad trappen har jeg næsten hendes bagdel lige i ansigtet. Hvilket syn, hvilken duft. Det mærkværdige var, at vi hurtigt talte rigtig godt sammen og behøvede ikke meget vin før stemningen blev åben og lattermild. Mens jeg anrettede maden, kom hun bag mig, kyssede mig i nakken og sagde jeg havde en flot røv. Vi nød maden og ikke mindst hinanden. Så ringede dørklokken.

Hurtigt fik hun bragt sine klæder i orden og mig knappet skjorten. Pokkers. Det var jo lige ved og næsten. Nedenfor stod min bror Holger. Vi havde ikke haft kontakt i over et år og han smilede over hele femøren. Da jeg ikke trådte tilbage og bød indenfor, spurgte han om jeg ikke lige gav en kop kaffe. Han skulle snart videre. "Ærgerligt du ikke lige ringede først, for jeg har besøg". Holger havde også travlt, så jeg kunne snart blive alene med min gæst. Som sædvanlig ævlede Holger løs om sine egne nye store projekter og planer og bemærkede vist ikke at "mrs. Bus40" havde rejst sig efter en halv time og taget sin pels over armen. Hun kyssede mig blidt farvel og bad mig ringe en anden gang. Men Da jeg ringede ugen efter, kom der en dyb herre stemme i røret og jeg undskyldte med forkert nummer. Sidenhen hørte eller så jeg intet til hende. Jeg forsøgte mig ellers med at tage bus 40, både tidligere og senere på vej til og fra arbejde.

Holger fik en skideballe for sin klodsede opførsel, men lød oprigtig overrasket for han vidste jo ikke om jeg igen havde fået ny kæreste. Det kunne jeg jo bare have sagt. Hans ny projekt var at ombygge en gammel Bedford fra postvæsenet til en autocamper og den stod snart klar. Den manglede kun isolering og gasvarme. Lige pt ville han gerne låne min sofa et par dage, for det var jo skidekoldt. Dage gik, uger gik, for der var altid lige noget. Tilfældigvis havde han glemt sin tegnebog, når vi handlede ind sammen og jeg løb tør for penge. Det kom bag på ham, men det var der råd for. Den store Bedford kunne bruges til at køre ud til industriområderne i Glostrup og Albertslund og hente europaller. Hvis vi kørte begge to, kunne vi nå to læs før kl. 06, hvor personalet mødte ind. Holger vidste hvor der ikke var hegn og hvor pallerne skulle afsættes. Hans arbejdsplads "Ankers Tivoli" brugte vi som depot mellem de to kørsler. Der blev faktisk 4.500 kr. på lidt "måneskinsarbejde". Det var lige før jeg blev grådig efter mere af den slags lette penge. Men heldigvis kun lige ved og næsten. Jeg slap af med Holger og vendte tilbage til fast månedsløn med pension mens jeg drømte om en ny prinsesse.

Jeg vågnede og vendte tilbage til min trivielle tilværelse med kedelige pædagogkvinder i overalls, tørklæder og træsko. Kommunisterne var overalt og aflagde mig kammeratlige besøg i Valby for at indkræve kontingent. Selv i børnehaven spøgte de og havde et godt greb i min fagforening, men jeg ville blæse på at Poul Schlytter blev statsminister i 1982. Så jeg blev hjemme fra den store demonstration, men var trods alt ikke skruebrækker. Dagen efter spurgte min leder i børnehaven mig hvorfor jeg ikke var med inde på Christiansborg og hvad jeg så havde lavet. Det mente jeg ikke kom hende ved.

Midt i vintermørket fik jeg øje på en lille væver kvinde i nederdel. Hun var mor til Søren i børnehaven. Jeg fandt en anledning til at aflægge hende et hjemmebesøg, for hun havde lidt vanskeligheder med sønnen og sig selv efter en skilsmisse. Da jeg bankede på i Njalsgade 25B, 1.th. slog hun glad døren op og bød på en lille en. Jeg faldt for hende og efter et par måneder giftede vi os. Hendes far der var advokatfuldmægtig, boede i et fornemt ambassadekvarter. Han betalte et fint kirkebryllup og skaffede en større flot lejlighed til os på Nørrebro. Alligevel var jeg stadig rastløs. Vores forelskelse klingede af. Økonomien blev presset og en lille en blev til flere med elefantøller til. Da jeg inviterede min lillebror Holger på gløgg og æbleskiver, sad han som vanlig og fabulerede om nye kommende projekter. Hans plan var at tjene kassen som fisker. Han havde hørt om ½ million på 3 mdr. I 1982 manglede mange skippere mandskab, så det skulle være let at få en hyre. Den var jeg med på, så vi aftalte at fejre nytår sammen og flyve til Bornholm dagen efter. Kirsten virkede lallende ligeglad. Jeg fik orlov i 3 mdr. uden løn fra børnehaven, og efter al den sociale kontrol fra parti og fagforening meldte jeg mig ud af begge dele, så jeg stod uden ret til dagpenge i minimum et år. Før min rejse til Bornholm gjorde jeg en lille status. Jeg var fyldt 28 år og havde de sidste 8 år haft 18 adresser og i mit andet ægteskab. Jeg drømte om at finde ro og stabilitet, men også klar til nye eventyr.
Forfatterbemærkninger
Stadig kun et lille uddrag af det jeg håber bliver en roman

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 02/01-2022 16:57 af Uffe Markmann (ny skriverkarl) og er kategoriseret under Romaner.
Teksten er på 1536 ord og lix-tallet er 29.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.