18 år siden

Ytringsfrihed....også til tegninger af profe

Helbred
Hanna Fink (...
8 år siden
Koldt
Kenny Raun (...
9 år siden
Smil grill og musik 2020
Martin Micha...
3 år siden
Fuglene
Hanna Fink (...
11 år siden
Dagen tiltaget 2timer og ...
Hanna Fink (...
11 år siden
Gymasie-grammatik & hygge...
Ash Renashan...
10 år siden
Nyt maleri
Jytte Westen...
9 år siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
D. 26/10-2012
Louise Jørge...
11 år siden
Oplæsning - Del 2
Syrene Hvid
6 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
10 år siden
Livet i Lugano
LoneHK
11 år siden
Holistisk eksistentialism...
Ansu Orheim ...
1 måned, 22 dage siden
Ryddedag
Sunstar31
9 år siden
Tilbage i Danmark
Salomon
9 år siden
Fjerde bog færdig, femte ...
JesperSB
2 år siden
Aloe Vera Gel og mandehør...
Victoria Wan...
8 år siden
En slange i huset
Anastasia
11 år siden
Lidt af hvert
Hanna Fink (...
7 år siden
Drømmwn
Martin Micha...
5 år siden
Møde med Mette
Halina Abram...
6 år siden
16.09.2016
Marianne Mar...
7 år siden
dating.
Ruth Christe...
7 år siden
Positivitet?
Luna Mø
7 år siden
Sæsonpræget spisevaner 24...
Anna Gammelg...
1 år, 7 måneder siden
Skoddag
Suree Lio (L...
11 år siden
Hundetyven.
Regitze Møbi...
9 år siden
Uhm ... Efterårets kryb o...
Mikala Rosen...
11 år siden
Fin lille weekend
David Hansen...
3 måneder, 10 dage siden
Velkommen, efterår!
Josephine Lø...
9 år siden
Arbejdet kalder - Kasper ...
Kasper Lund ...
8 år siden
En røverhistorie i toget
Anders Husma...
9 år siden
Helt ny og alt det dér
LizetteHE
11 år siden
This is not a Bridget Jon...
Camilla Rasm...
9 år siden
Omvendt ordstilling og te...
David Hansen...
3 måneder, 4 dage siden
Vent på mig
Halina Abram...
6 år siden
Mere medicin tak
David Hansen...
1 måned, 20 dage siden
Genboen.
Ruth Christe...
7 år siden
Cheshire Cat Grin
Tine Sønder ...
12 år siden
Ferieafslutning
Hanna Fink (...
10 år siden
Det ender med en silhuet
Olivia Birch...
9 år siden
Udstilling i Havnsø Havn.
Hanna Fink (...
9 år siden
Frikadellemor
Olivia Birch...
9 år siden
Skæbne
Hanna Fink (...
10 år siden
And they say, the worst ...
Julie Vester...
10 år siden
I'm not perfect and I kno...
MysteriousGi...
11 år siden
Gavl malet efter 3 års sk...
Peter
9 år siden
Kære DagBob

Jeg er godt nok vred her til aften. Jeg tænkte egentlig, at den sag for længst var ude af verden. En bunke tåbelige fanatikeres fuldstændige middelalderlige og virkelighedsfornægtende opfattelse af en række tegninger, bragt i en dansk avis, kunne vel for søren ikke tages alvorligt af nogen?

Det bliver de muligvis heller ikke, eller i det mindste tages de ikke alvorligt af folk jeg kan tage alvorligt, og så er det jo godt det samme.

Alligevel fortsætter sagen, og Islamisk Trossamfund får kilometervis af spalteplads ud af deres tåbelige og nærmest utilstedelige rejse til de arabiske lande. Derfor bliver jeg vred, og derfor må jeg komme med min holdning.

Emnet er følsomt, og man bevæger sig hele tiden på kanten af racisme når man snakker om Islam. Jeg vil gerne pointere, at jeg på ingen måde er ude efter Islam som religion, eller går efter at nedgøre folk der bekender til en given tro. Jeg forsvarer blot det danske samfunds ytringsfrihed, og selv ser jeg absolut intet racistisk i det. Det er vel nærmest politisk.

Hvis en DANSK avis i DANMARK har lyst til at bringe en række tegninger af en gut de kalder Muhammed, så må de da i høj grad det, og de må det med akkurat den samme ret, som muslimer må samles til fredagsbøn, også selvom denne fredagsbøn indeholder budskaber som ikke ligger tæt op af traditionelle danske værdier. De må det med samme ret, som den ret Islamisk Trossamfund har til at være børnefornærmede over selvsamme tegninger. De har det med samme ret, som den jeg har til at sidde og smågrine lidt i mit stille sind, over at nogen kan tage en skide tegning så forbandet seriøst.

Sagen ville være en anden, hvis Jyllandsposten havde valgt at lave en arabisk særudgave og uddele denne i Cairo og omegn, men nu er det altså bare ikke tilfældet, og derfor er det, at man som muslim burde klappe i, og så bare acceptere tingenes tilstand. Jeg vile ligefrem mene det kunne være klædeligt for Islam, at de tog lidt afslappet på denne sag. De får i hvert fald ikke meget sympati i et samfund som det danske, når de hidser sig sådan op over noget, som for de fleste danskere er hamrende latterligt.

Enhver muslim der bor i Danmark, har selv valgt at bo her. Om ikke andet, så har vedkommende i hvert fald alle muligheder for at rejse ud af landet, så snart han eller hun føler for det. Vælger man at bo i et land, så må det være fordi man også tager dette lands værdier til sig, og da ytringsfriheden er en af hjørnestenene i vores samfund, så må man acceptere, at der skal være plads til netop at ytre sig.

Det kan man åbenbart ikke som muslim. Istedet bliver man børnefornærmet, og vil have Statsministeren til at gå ind i en sag, hvor en avis har valgt at tage et standpunkt og gøre op med presset mod ytringsfriheden, ytringsfriheden som vi ved Det Danske Riges Grundlov er født til at have krav på, fordi man føler sig forulempet. PJAT!!!!! Pjat siger jeg, der er for satan og helvede ikke en eneste sjæl der er blevet forulempet i denne sag. Der er nogle forskruede fjolser der har valgt at blive fornærmede, og det skal de da have lov til, det er deres grundlovssikrede ret. Men fri mig for at skulle høre på tåberne i Islamisk Trossamfund, mens de roder rundt i den arabiske verden og søger støtte i kampen mod det de kalder "Danmarks hetz mod Islam". PLADDER!!!!

Hvor i Danmark hetzer vi Islam, hvis man ser bort fra almen racisme, som næppe er religionsfikseret, men snarere relaterer til hudfarve? Vi har moskeer i kan holde jeres fredagsbøn i, og der er arbejdspladser som indretter bederum til muslimske medarbejdere. Gymnasier har, indtil muslimerne selv dummede sig, tilladt at skolerne blev brugt til fredagsbønsarragementer. I må gå med jeres tørklæder i det omfang i selv føler for det, endda får i lov til dette på arbejdspladser der ellers har en streng politik om netop beklædning.
Som tak for dette, og tak for at vi har tilbudt jer ophold og job, i et land uden krig, i et land med rent vand i hanerne, i et land uden tortur og forfølgelse, vælger i så at tage ud i verden og sprede budskabet om at Danmark gør grin med Muhammed, og iøvrigt hader Islam og alle muslimer. Føj...i burde i den grad skamme jer.

Men, kære venner. Så flyt. Hvis Danmark er så utåleligt, så vil jeg da meget gerne opfordre jer til at flytte til andre lande, lande med befolkninger som gerne vil leve undertrykte og frarøvet væsentlige dele af deres frihed. Der er ingen som tvinger jer til at blive boende i Danmark. Skik følge, eller land fly.
Jeg vil meget nødig lyde indskrænket, men det her er altså Danmark, på både godt og ondt. Jeg byder nye input fra resten af verden velkomne, men fandeme nej om i må få min ret til at sige hvad jeg vil, hvor jeg vil når det passer mig. Det skal i ikke komme her og tro i kan ændre på, og i skal heller ikke have særregler og undtagelser. Glem det, find et andet land til den slags pjat. Så lover jeg til gengæld, at jeg ikke rejser til et muslimsk land og opretter en grisefarm.

Jeg bliver harm over den grad af utaknemmelighed jeg synes jeg oplever her, og jeg er målløs over, at Den Arabiske Liga ligefrem har valgt at gå ind i sagen og udtale sig kritisk om Danmark. Man skulle dog mene, at har man visionerne til at komme i en regering, så er man vel trods alt ikke så snævertsynet, at man ikke kan se, at sagen på forhånd er tabt? Men alligevel er det lykkedes for føromtalte ligas udenrigsministre at formulere en kritik af et andet land, på baggrund af noget der er foregået i det land, som er helt legalt i det land, og som vel at mærke ikke har skadet nogen.

100% opbakning til Hr. Statsministeren. Ikke en eneste lille bitte håndrækning skal de have, du skal ikke værdige deres "sag" en eneste lille kommentar, de har intet at komme efter, og det er helt ok du ikke vil mødes med repræsentanter for muslimerne i Danmark, alene på denne baggrund. Hvis der er andet de vil tale om, fint nok, men ikke det her.

Bob

PS: Jeg er helt sikker på, at man sagtens kan være muslim, og alligevel være temmeligt ligeglad med tegninger af Muhammed i en dansk avis. Jeg er helt med på, at der er mange måder at være troende på, og jeg tror på, at der findes flere muslimer som tager afstand fra Det Islamiske Trossamfunds korstog, end der findes muslimer som støtter dem. Jeg beklager derfor overfor dem jeg måtte have trådt uberettiget over tæerne, ved at generalisere i det ovenstående. Min harme går udelukkende på de personer der opfører sig upassende og utaknemmeligt.

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Ytringsfrihed....også til tegninger af profe er publiceret 04/01-2006 21:30 af ShopBob.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.