Ophold
Hanna Fink (...
6 år siden
Dagen tiltaget med 1 time...
Hanna Fink (...
10 år siden
En brutal årstid
Olivia Birch...
9 år siden
Gode karakterer og en for...
Camilla Ahle...
5 år siden
Maler vinge billeder
Poul Brasch ...
9 år siden
Alice, we are not in Wond...
Tine Sønder ...
12 år siden
Hjem igen
Salomon
9 år siden
Om at være tanketyven
Merida Dunbr...
5 år siden
So many feelings on one t...
MysteriousGi...
11 år siden
Brakvand
Marie Martin...
10 år siden
Byerne
Tine Sønder ...
11 år siden
Sig appelsin - Kasper Lun...
Kasper Lund ...
7 år siden
Bogfinke
Peter
9 år siden
Sommer
Hanna Fink (...
10 år siden
Skam over sæd og æg - Kas...
Kasper Lund ...
8 år siden
Da Mikkel på en måde fik ...
Olivia Birch...
8 år siden
Vil du være min ven?
Mille33
11 år siden
Guppy, vintertid, stjerne...
Mikala Rosen...
11 år siden
Dagen tiltaget med 32 min...
Hanna Fink (...
10 år siden
Ring the bells that still...
Bastian
11 år siden
Min drømmedagbog! Del 1.
Winnie Leth ...
8 år siden
ressourceforløb the end
Martin Micha...
4 år siden
Mandag kære mandag.
Malene Hahn
8 år siden
13 dag på fyldepennen. Er...
Gaffa Brandt
11 år siden
ser, lytter og styrer
Sune Yttesen...
6 år siden
Sørgebind
Olivia Birch...
8 år siden
Livsperspektiv
Flickarocks
9 år siden
P's liv, en skriveproces ...
Camilla Rasm...
10 år siden
Jeg er ikke rigtig klar til at tage tilbage til højskolen i morgen med min sædvanlige evige positive energi. Men det kan jeg blive nød til. Jeg skal jo tilbage, og jeg har allerede købt min togbillet..

Jeg var ude med Lind i går, vi cyklede sammen ned til en af søerne og sad der i solskinnet og snakkede i rigtig mange timer.
Det kan godt være svært at huske, hvad vi snakker om, for vi ordene glider bare ud af munden på os begge, når vi er sammen.
Selvfølgelig snakkede vi om nutiden og fremtiden en del. Vi deler en fælles passion for at rejse, og det snakkede vi en del om.

Som søgt havde jeg fået en brochure fra STS om et high school år i udlandet sidst jeg skrev, og jeg bestilte en brochure om deres au pair program ved samme lejlighed.
Jeg fik brochuren med posten i dag, og jeg har selvfølgelig allerede pløjet den igennem.

Det lyder så spændende. Kunne jeg blot være lidt mindre eventyrlysten, så ville livet være så meget mere forudsigeligt!

Jeg har virkelig en stor lyst til at prøve kræfter med au pair livet.
STS sender kun au pairs til USA, og jeg havde faktisk tænkt på, at jeg også gerne vil opleve Australien eller England indefra, men så vidt jeg kan læse, så har USA de bedste rettigheder for au pairs. Og rettigheder jo en essentiel ting. Der skal være klare regler for hvor mange timer om ugen og dagen man skal/må arbejde, og hvilke arbejdsopgaver man må stilles overfor.

Jeg får virkelig rejsefeber af at læse STS's side om deres au pair ophold. Lige nu er jeg sprunget nivauet videre og kigger på den amerikanske sider, der 'sælger' au pairs til de amerikanske familier. Jeg synes, at det er meget vigtigt også at vide, hvad for nogle forventninger amerikanerne får til mig som au pair.
Desværre bliver siden ved med at lukke ned, når jeg kigger på den, så det er en langsommelig proces.

Men fordelen ved at vælge et au pair ophold i stedet for et år på high school er, at man har meget mere at sige om hvilken værtsfamile og hvilket område man ender i, og man får vel også en større frihed i og med man er ældre.

Man skal have kørekort for at blive au pair hos STS, og det havde jeg faktisk ikke regnet med at tage, for jeg har altid syntes at den offentlige transsport og min cykel fungere fint, men det gælder jo kun i Danmark. I USA er sagen en hel hel anden.
Så hvis det er et kørekort der skal afskære mig fra at få en udsædvanlig udenlandsoplevelse, så er jeg klar til at investere i et.

Man skal tillige have erfaring med børnepasning, det har jeg ikke rigtig, i hvert fald har jeg ingen papirer på det. Men det har jeg jo tre år til at skaffe mig, jeg skal nemlig lige have taget min studentereksamen, for at kunne komme afsted.
Jeg har jo faktisk planer om, at jeg gerne vil uddane mig som børnelæge, så erfaring med børn på den ene eller anden måde, er for mig en god investering i fremtiden.

Endnu en fordel er, at de fleste familier bor tæt vewd storbyer, og at de fleste bor i staten New York eller Californien, og hvem vil ikke gerne ende der?

Man skal kun betale 1.785 kr i programafgift, hvilket inkluderer gratis kost og logi et år, tilskud til at tage et par fag på college, noget forsikring, et kursus i New York City, og lovligt visa og gode rettigheder, men man skal også betale ca. 24.000 kr i depositum, som man kun får tilbage, hvis man skal arbejder som au pair i alle 12 måneder - selvfølgelig har man fri ind i mellem, men jeg synes stadig, at det virker fair.
Man får også omkring 700 kr om ugen, hvilket efter mine erfaringer er en hele del penge i USA, især når man har gratis kost og logi.

Desuden får man hurtigt kontakt til de andre au pairs i området, og alt i alt er jeg rigtig tændt på at finde ud af mere på området. :)

Jeg er en rejselysten person, og jeg vil blive ved med at have et længere udlandsophold på min livsmålsliste indtil jeg har udført et...

Skriv kommentar

Dagbogsindlægget Au pair i USA? er publiceret 05/05-2007 22:10 af TeChnObaBeN.

Log på for at skrive en kommentar til denne dagbog. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.