Selvudvikling og livskvalitet · Kønsskifte

11 svar
Senest opdateret 7 måneder siden · 9 bruger(e) deltager
1 år, 2 dage siden

Ja, det er svært at vide, hvilken gruppe, man skal sætte denne under. Min første tanke er "Hvem er mere glad end mig", men da jeg scrollede igennem synes jeg alligevel, at denne var den rette.

Nogle Fyldepennere ved det allerede, men jeg er overkommet en enorm hurdle. Jeg er transkønnet og er nu godkendt til at starte hormonbehandling. Det betyder, at jeg snart påbegynder min forvandling til at være den mand, jeg altid har anset mig selv for at være. Snart får jeg nyt CPR nummer og bliver dermed juridisk set en mand og får mit mandenavn. Jeg er så glad. Hovedsageligt er skridtet blevet taget godt imod af mine nærmeste og kollegaer. Nu glæder jeg mig bare til at påbegynde behandlingen.

Hvad jeg mangler at finde ud af er, hvordan jeg ændrer min fyldepensprofil ;)

Jeg er ikke bleg for at besvare spørgsmål, gerne privat.

1 år, 2 dage siden
1 år, 2 dage siden

Har ikke svar på det med profilen men - stort tillykke med at du endelig er nået så langt, det må være en stor lykke!

- Polina.

1 år, 2 dage siden
1 år, 2 dage siden

Tillykke. Det må være som at skulle starte på et helt nyt liv. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med at få det gamle og det nye til at mødes på smukkeste vis.

1 år, 2 dage siden
1 år, 2 dage siden

Hej

Først og fremmest tillykke med godkendelsen til hormonbehandling og skridtet tættere på hvad du ønsker! Hvad angår hvordan du ændre din fyldepennens profil så burde det være muligt siden du juridisk skifter navn, du skal skrive til redaktionen. Du kan læse nærmere om reglerne (der står ikke særlig meget om det) ved at trykke på ikonet for hjælp og scrolle ned til du finder dit spørgsmål.

Mvh.
DFN

1 år, 2 dage siden
1 år, 1 dag siden

Bravo Helene (Selvom du måske snart vil hedde noget andet.)

Det er da helt fantastisk, og jeg gætter at det netop er så stort at du ikke regner det for noget at bringe det frem her.

Jeg må indrømme at jeg altid har syntes om dig som du var. Jeg antog at du var en lidt sej lesbisk dame.
Jeg kan godt se at din frisure på billedet ikke er af den mest tøsede slags.
Du er et dejligt menneske m/k og jeg ønsker dig alt godt fremover.
Jeg håber du snart kommer igen med dit sandsynlige navn.
Helene findes vist ikke i en maskulin udgave. Du ved - Jens - Jensine osv.
Der er mange der havnede på den forkerte hylde og så må vi jo se om det kan rettes op.
Jeg har også altid haft fornemmelsen af at have "to styresystemer i computeren."
Tænk om vi blot kunne vælge: "I denne uge vil jeg være en mand, og i den næste en kvinde." Og altså et godt eksemplar af begge slags.

Jeg er sikker på at selvom du måske ikke kan ligne dit ideal fra dag 1, så har du overfor pigerne den fordel at du virkelig ved en masse om dem.
Tillykke med det hele og bedste ønsker.

Tjek evt debatten: "Hvor modig er du?"

1 år, 1 dag siden
1 år, 1 dag siden

Tak for alle jeres venlige ord. Jeg må prøve at skrive til redaktionen :)

Dino, tak for din støtte. Men du bytter sørme rundt i en HELT masse! Og jeg kan se, at jeg ikke har nævnt mit navn, hvilket er Martin (har jeg heddet siden 1989).

Kønsidentitet og seksualitet har INTET med hinanden at gøre, så hvad "pigerne" kan drage fordel af er jeg lidt ligeglad med, for jeg er stadig til mænd. Jeg har aldrig været en butch lesbisk, hvilket for en trans mand er en ordentlig spytklat lige i synet.

De to styresystemer tyder nærmere på non-binary gender identity, hvilket betyder, at du ikke har fastsat dig selv i den ene eller den anden lejr men er hvordan du føler dig den dag. Jeg har ligeså længe jeg kan huske været bevidst om, at jeg var en dreng. Da jeg så kom i børnehave og så, at de andre drenges tissetrold VAR vokset ud, da opdagede jeg, at der var noget galt med min krop.

Kønsidentitet er ikke en enkelt kasse. Det er heller ikke to kasser. Det er en enorm og spændende verden fuld af individer med hver deres egendefinerede kasseformer og størrelser.

Martin

1 år, 1 dag siden
1 år, 1 dag siden

Hej Martin,

Et stort tillykke med endeligt at kunne påbegynde hormonbehandlinger, hvor er det dejligt for dig, kan helt klart godt forstå at det føltes som om emnet ville passe lige ind i "hvem er gladere end mig", det synes jeg faktisk også det gør. Du ønskes alt det bedste herfra.

- S.

1 år, 1 dag siden
1 år, 1 dag siden

Hej Helene/Martin

Jeg beklager min misforståelse. Men uanset hvor du vender dig hen. synes jeg ikke mindre om dig af den grund. Jeg har også haft glæde af din "Forfatterens værktøjskasse."
Jeg husker at du har beskæftiget dig med smedefaget. Sådan noget lægger jeg mærke til da min far og farfar var grovsmede. Men det gav mig det indtryk at du var en pige af den seje slags, og jeg ved så ikke helt hvorfra jeg har det med pigerne.
Så du må undskylde hvis det har gjort dig ked af det. Det har ikke været hensigten at pådutte dig noget forkert.
Selv synes jeg at man har lov at være både det ene og det andet, når bare man ikke generer andre.
Jeg ville heller ikke synes om at nogen sagde at jeg ikke havde ret til at være som jeg er.
Der har bestemt også gennem tiden været dem der troede at jeg var bøsse, og det har aldrig fornærmet mig, selvom det er pigerne jeg har beundret.

1 år, 1 dag siden
1 år, 1 dag siden

Hej Martin
Herfra returneret et Stort LOL
Hilsen & ønske om go rejse
- levi

1 år, 1 dag siden
11 måneder, 23 dage siden

Hej Martin

Først og fremmest tillykke - og tak fordi, du vil dele det med os. :) Jeg har et par spørgsmål, som du måske vil svare på? Har det ikke været svært at se sit forfatternavn stå som 'Helene', når man inderst inde er Martin? Hvis dine bøger skal genoptrykkes, vil det så blive under dit rigtige ('nye') navn? Har du planer om at skrive (bog, blog, andet) om processen, du skal til at igennem med hormoner, evt. operationer etc.?

- ALFen

11 måneder, 23 dage siden
11 måneder, 23 dage siden

ALFen

Jo, at der stod Helene har altid været svært, men i 2008 da den første bog udkom, da vidste jeg, at det ville tage MANGE år at komme igennem den danske bureaukrati som eksisterede omkring transkønnede. Endeligt blev jeg enig med mig selv om, at Helene i sidste ende ville blive et pseudonym.

Nu er jeg så langt, at jeg skriver under to andre navne, og jeg har genudgivet Livets Barske Lektie under titlen Learning the Hard Way og under navnet HP Caledon. Derudover skriver jeg under Meraki P. Lyhne. De 12 bøger er på engelsk og mine profiler er mandlige, så alt er ved at falde i hak.

Jeg har aldrig haft det store behov for at dele private ting, hvilket er lidt noget hø når man skal markedsføre sine bøger. Jeg håber at det at se mig selv som mere og mere "hel" kan hjælpe mig til at være mere udadvendt i stedet for ikke at ville tiltrække opmærksomhed.

Jeg har dog overvejet at lave en træningsblog med videoer osv. så man kan se den fysiske forskel på træning når man går fra overvejende kvindelige hormoner til et normalt hormon niveau for en mand--altså min anden pubertet. Det tager 5 år før kroppen har udviklet sig alt hvad den kan og jeg er "voksen" igen. Top operation bliver selvfølgelig relevant for brystmuskler skal da flashes når man endelig får dem! De er lettere usynlige under noget andet lige nu, haha.

Nedre operationer og egentlig fokus på det at være transkønnet er ikke noget, jeg har overvejet hverken at skrive om eller blogge om. For mig er det ikke noget, én person kan gøre sig klog på da vi hver især først og fremmest er individer, og jeg bryder mig ikke selv om, når en transkønnet sidder og siger "VI er sådan og sådan". Mest af alt bliver jeg ked af, at vi skal sættes sådan i bås, selv i egne rækker, for cis befolkningen (gennemsnitlige heteroseksuelle som føler sig som sit køn) kommer nogle gange med udmeldinger ala: "Nå, jeg har ellers hørt fra en anden trans, at man føler sådan og sådan. Er du sikker på, du så er trans og ikke bare forvirret?" Jeg er bange for, at jeg simpelthen ikke kan leve op til at individualisere nok til, at det ikke bare bliver endnu en egotrippertur, og det er ikke en forfatters opgave.

Martin

11 måneder, 23 dage siden
7 måneder siden

Hej

Tillykke med at du er kommet så langt på din rejse. Du må sidde med den største lettelse i maven og glæde over din "nye liv" kan begynde.

Og hvor dejligt for dig at få dit navn og nye CPR nummer. Du må have alt held og lykke i fremtiden og må du have en god videre rejse.

Med venlig hilsen SN

7 måneder siden

Besvar debattråd

Debatten Kønsskifte er startet 26/05-2017 21:11 af Martin T. Svolgart (HTHS) og er placeret under Selvudvikling og livskvalitet.

Log på for at skrive et indlæg i denne debat. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Seneste debatter

1887Dagens ord
1 time, 17 minutter siden · Charly
2Lidt om dig og mig :-)
1 time, 30 minutter siden · smukkehjerte
30Hvad er du taknemmelig for i dag?
3 timer, 47 minutter siden · Engbo
3Ny ide til bog.
1 dag, 10 timer siden · Jes B
9Verdens bedste roman
2 dage, 11 timer siden · dino
3Brug af ordet 'dog'
3 dage siden · Theplayer1978
13Lysets Engel
4 dage siden · Engbo
2Valg af stedord
5 dage siden · DenFrieNukleoti...
0Moderne fraser og vendinger.
5 dage siden · dino
7Æblemostreglementet
6 dage siden · dino
11Scifi/fantasy skrivegruppe i Københ...
9 dage siden · John Blicher Ma...
47Dagens Vits
9 dage siden · Morpho
1Hvilken genre er dette?
10 dage siden · dino
5Status på fantasy-skriverier?
13 dage siden · DenFrieNukleoti...
5Før Adams tid.
15 dage siden · Engbo
0Ugebladsnovelle
17 dage siden · Dizzy76
0Fantasy-novelle til unge
18 dage siden · Dizzy76
1Magt mellem elskende
19 dage siden · Kåemer
9Er det ok?
20 dage siden · Polo
11Uforståelige digte
20 dage siden · Circle
55Saudi Arabien og Rusland
21 dage siden · Engbo
59Den selektive etik.
22 dage siden · dino
7Litteratur festival for Horror m.m.
24 dage siden · FrkNordZ
3Udvikling af Fyldepnnen.dk
25 dage siden · dino
6Nu er jeg moden på udgivelse
25 dage siden · tope
26Erfaringer med forlaget Mellemgaard
1 måned, 1 dag siden · tope
0Fjodor, Jussi, Lars og Jules.
1 måned, 9 dage siden · dino
21Din dag.
1 måned, 9 dage siden · Engbo
2Boganmelder, hvordan?
1 måned, 11 dage siden · dino
31Spare på DR?
1 måned, 11 dage siden · dino

Selvudvikling og livskvalitet

2Lidt om dig og mig :-)
1 time, 30 minutter siden · smukkehjerte
21Din dag.
1 måned, 9 dage siden · Engbo
11Kønsskifte
7 måneder siden · smukkehjerte
9Ensomhed
1 år, 4 måneder siden · Fink
20OCD
1 år, 10 måneder siden · michalik82
5Fortrydelse og anger
2 år siden · dino
7Hedonistisk tilvænning ?
2 år siden · Engbo
8Alderdom
2 år siden · dino
8At se sig selv udefra
2 år siden · Fink