7Føjteri
Jeg har virkeligt svært ved at forstå hvorfor du gjorde som du gj... [...]
Kortprosa
16 år siden
1Bitter kulde - Kapitel 4
Alex rakte Walther et stykke papir fra sagsmappen. · - Synes du ikk... [...]
Romaner
18 år siden
1Bitter kulde - Kapitel 3
Anette lagde sin mappe op på skrivebordet. Hun så sig omkring i d... [...]
Romaner
18 år siden
5Irriteret blindtarm
Det var en de der dage hvor kaffekanden stod på det antikke mahog... [...]
Kortprosa
18 år siden
5Bitter kulde - Kapitel 2
"Hunden" stod ved den store tavle, hvorfra han sendte Alex et beb... [...]
Romaner
18 år siden
6Bitter kulde - Kapitel 1
Alex smed den tomme æske cornflakes ned i skraldespanden. Toppen ... [...]
Romaner
18 år siden
4Vent og se med DSB
Jeg har før klaget over DSB og deres evige forsinkelser. Men i de... [...]
Blandede tekster
18 år siden
15En forfatters mareridt
Forfatteren sad og stirrede på de skrevne ord. Han var gået i stå... [...]
Noveller
18 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Mathine Lotus Rasmussen (f. 1971)
Jeg sidder her og kigger på mine fødder. De er nøgne som de så ofte er. Jeg får øje på tåen efter min storetå, den er lidt længere end alle de andre. Jeg læste engang i et kvinde magasin, at kvinder med netop den tå, der er længere end de andre tæer, har en veludviklet seksuel tiltrækning. Jeg har aldrig følt mig seksuelt tiltrukket af min tå. Men hver mand sin smag, som man siger. Mine tånegle er lakeret med en blodrød farve. Lakken er glat og godt smurt på. Måske jeg alligevel er tiltrukket af mine tæer? De er bløde, mine fødder, jeg har næsten lige taget et fodbad, for to dage siden. Det gør jeg ofte når det er vinter, de er jo trods alt lukket inde i strømper og store vamsede støvler et halvt år af gangen. Men når jeg er hjemme, så får de lov at gå nøgne rundt på det afhøvlede trægulv. Jeg er lige så sikker som amen i kirken, på at de nyder det.
Jeg husker engang da mine fødder var ude og gå en tur. Det var sommer, solen stod højt i det blå og der var ikke en sky at se på den næsten gennemsigtige himmel. Mine fødder pegede i samme retning, som fødder så ofte gør. Der gik de, på en græsplæne og var naturligvis nøgne. Jeg kunne mærke græsset mellem mine tæer, det kilede lidt og jorden under græsset var tør som en pose rasp. Der kravlede en myre op på min venstre fod den dag, det kilede endnu mere end græsset under den. Men jeg stod stille og nød at mærke hvordan mine fødder stod placeret i jorden. Det var en dejlig følelse. Da den lille myre var færdig med at gå på opdagelse på min fod, kravlede den fint ned på den tørre græsplæne igen. Måske den var tiltrukket af min tå? Hver mand sin smag, som sagt.
Mine fødder travede videre rundt på græsplænen, hen til et bed, jeg så hvordan et par mælkebøtter havde sneget sig op mellem blomsterne i mit bed. Jeg bukkede mig ned for at fjerne dem, men jeg tror at mine fødder besluttede at lade dem stå, i hvert fald blev de stående. Måske mælkebøtterne var tiltrukket af mine tæer? Hvem ved, hver mand sin smag.
Vi hørte en stemme bag os, mine fødder og jeg. Det var naboen, han kom for at aflevere en rive tilbage som han havde lånt. Hvem ejer en have uden at eje en rive? Jeg forstod aldrig hvorfor han ingen rive havde. Men, her stod han altså med min rive og sagde tak for lån. Han kiggede på mine fødder og sagde:
"Nå, du nyder der rigtig nok hva'? - sikke pæne fødder Du har, nydelige og lakeret."
Jeg tror han var tiltrukket af min tå! Han havde selv sandaler på, I ved, den slags med brune brede remme der går over den midterste del af foden og åben foran. Hans tæer var pæne og lige, den første tå var størst og længst, og så fremdeles. Jeg kunne ikke se lilletåen, den var dækket af den brede rem. Han havde pæne fødder, og pludselig syntes jeg også han var lidt pæn. Var jeg mon tiltrukket af hans tæer? Jeg ved det ikke, men jeg husker at mine fødder gik den anden vej for at stille riven på plads i skuret. Og jeg tænkte ved mig selv:
"Hver mand sin smag."

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 29/12-2005 16:03 af Mathine Lotus Rasmussen (Mathine) og er kategoriseret under Essays.
Teksten er på 576 ord og lix-tallet er 23.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.