1Vurdering af et menneske
Der er gået 38 år siden det skete, men i mange områder af verden ... [...]
Klummen
14 år siden
040 og 4 og færdig
Fuldmånen lyser i toppen af sceneriet. Nedenunder blinker i tusin... [...]
Klummen
17 år siden
0En heftig 50-års fødselsdag
I disse dage - for nøjagtig 50 år siden - var Budapest og Ungarn ... [...]
Klummen
17 år siden
0Brunch
Jeg har spist > 100 brunches i ind- og udland. Det skyldes flere... [...]
Klummen
17 år siden
0Bogforum
En journalist skrev inden den årlige bogmesse 2006 i Københavns F... [...]
Klummen
17 år siden

Puls: 0,0

Publiceret: 0
Afgivet: 0
Modtaget: 0
Erik Hulegaard (f. 1949)
Dette indlæg er ikke specielt for zoologi-interesserede/-kyndige. Derimod en reflektion over, at et dyrs evner og produkter kan have en så verdensomspændende betydning, som edderkoppens spinnen med net eller web må siges at have. Der findes talrige eksempler på menneskets anvendelse af dyreprodukter, men ingen med den signifikante overførte betydning som edderkoppens evner.
Enhver betydningsfuld politiker eller erhvervsleder anvender en spindoktor. Oftest en kommunikationsuddannet person, der menes i stand til at rådgive den betydningsfulde person i offentlig færden og tale på den mest profitable måde.
En landskendt TV-kanal underholder med et særligt spinprogram. Her sidder en erfaren og prisbelønnet journalist og i manisk tempo drøfter ugens offentlige spin med 2 journalister. Begge med det p.t. rigtige performance, nemlig en veluddannet, good-looking akademikerkvinde i 30erne og den kronragede og rationelt analyserende mand primo 40erne. - Ugens begivenheder bliver centrifugeret og perspektiveret, så enhver edderkop med normal hastighed ville blive spundet ind i sit eget spin af bare forvirring.
Der er (naturligvis) mindst en hjemmeside (spinnesiden.dk), hvor alt og alle i debat- og spiniver vikler sig ind i diverse netværk af spin.
Netværk - igen edderkoppen - har betydning for dem, der vil noget og frem i denne verden. Hvis man ikke kender en, der kender en anden, som selv mener at have en vis tyngde (=betydning) i samfundets lotteri, vurderes man som (lettere) fortabt i konkurrencen om givtige job, aktieoptioner, erfaringsudvekslinger, eksotiske (tjeneste-)rejser, gavekort til skønhedskirurgi, låneomlægninger, partnerskaber (herunder dating...).
Og så (måske) tilbage til zoologien. Edderkoppen er i princippet et giftfarligt rovdyr. Der findes harmløse spin og farlige spin. Der findes harmløse edderkopper og dødensfarlige. Bliver man bidt af sidstnævnte, anbefales antiserum mod edderkoppegiften. Denne behandling skal naturligvis foretages af en (spin-)doktor.

Skriv kommentar

Teksten er publiceret 13/04-2006 13:42 af Erik Hulegaard (ehu) og er kategoriseret under Klummen.
Teksten er på 286 ord og lix-tallet er 46.

Log på for at skrive en kommentar til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.

Log på for at læse kommentarer til denne tekst. Har du ikke allerede en profil kan du oprette en helt gratis.



E-bogen kan læses på iPad, iPhone, iPod Touch og Mac, samt andre e-bogslæsere som understøtter EPUB-format.

EPUB (kort for electronic publication; alternativt ePub, EPub eller epub, hvor "EPUB" er foretrukket af formatejeren) er en fri og åben e-bogsstandard af International Digital Publishing Forum (IDPF). Filen har filendelsen .epub. EPUB er designet til ikke at være formateret til et bestemt papirformat, hvilket betyder at e-bogen dynamisk kan formateres til den enkelte e-bogslæsers orientering, skærmstørrelse og skærmopløsning.